witam potrzebuje chłodzenia do proca amd phenom x4 obudowa ma szerokości 17 cm do 120 zł
W takiej cenie to najwydajniejszym będzie Zalman CNPS10X Performa. Kosztuje on w granicach ~130zł. Jakbyś dobrze poszperał może wyrwałbyś i taniej. Albo porozglądaj się jeszcze za Thermaltake Contac 29. Te chłodzenia mają bardzo zbliżoną wydajność do siebie.
Autor watku wyraznie napisal, ze ma 17 cm wolnej przestrzeni, a Zalman ma zdaje sie 16 cm wysokosci, wiec bedzie za malo miejsca na przeplyw powietrza. Ja proponowalbym Arctic Freezer 13, jest duzo lepszy od Zalmana, bo ma 2000 obr (zalman ma tylko 1350), jest nizszy - tylko 13 cm i troche tanszy.
Polony Wielkie dzięki tego szukałem !
Polony --> Nie ma problemu, żeby do Zalmana założyć szybszy wentylator (albo wentylatory). Pytanie tylko, po co? Obecnie mam zamontowany jeden wentylator, który był dodany do zestawu, plus bezpośrednio za nim wentylator z obudowy (Chassis) o takim samym rozmiarze (120 mm). Oba jak widać na obrazku obracają się stosunkowo wolno, a temperatury i tak są bardzo niskie.
Poza tym po co obieg powietrza na przestrzeni między boczną ścianką a górą radiatora?
Jak ma być tanio to Xigmatek Gaia wymiary to 120 x 50 x 159 mm więc raczej sie zmiesci :D
A jak mega wydajnie to Thermalright HR-02 Macho (tylko niewiem czy by troche mu nie zabrakło )
noo to kosztuje 180 zł a to będzie wydajniejsze od Arctic Freezer 13
jak zapisać gre w grze driver san francisco nie na temat ale poco zakładać drugi temat może ktoś wie??