Witam !
Zamierzam sobie zakupić takowy CD-Key, ze względu, że są tanie, z tego też powodu mam kilka pytań:
Czy taki zakup jest legalny ?
Czy jak zakupie CD-Key BC2, to czy nie uświadcze braku ludzi ? W końcu zbliża się BF3.
Czy w CoD4 nadal gra dużo ludzi ?
No i przedewszystkim: CoD4 czy BC2 ?
Jakby były nielegalne, to aktywacja na Steam lub Origin by nie przeszła. Kupiłem wiele kluczy i nie miałem nigdy problemu.
Klucz do CoD 4 nic nie daje, bo ciągle musisz skombinować skądś kopię gry. Więc po prostu będziesz miał pirata z możliwością grania po multi (albo bez takiej możliwości, jeżeli jeden klucz zostanie sprzedany kilku osobom). W BC2 dostaniesz prawdopodobnie klucz, który aktywujesz na platformie Origin i stamtąd ściągniesz klienta.
W obie gry ciągle gra sporo osób. W BC2 może się to zmienić dopiero po premierze BF3, ale jest to raczej mało prawdopodobne, bo gra jest świetna, oraz nie każdy od razu przesiądzie się ba najnowszą cześć.
Serdeczne dzięki za odpowiedź, raczej kupię BC2.
keye z allegro to tragedia...
sam mialem bc2 z allegro - po miesiacu zablokowali - nielegalne pochodzenie , dlatego juz nie kupuje tam :)
Lepiej kup nowke w sklepie za 25-35zl
Kupiłem BC2 z rok temu z allegro za 45zł.
Działa (chyba) do dziś.
Ale nie gram bo mi się nie spodobała gra.
Klucze z Allegro nie są do końca legalne.
Ich taniość jest spowodowana tym, że są one, można powiedzieć, przemycane z Rosji (i innych krajów, które są dobre w piractwie).
Dużo tych kluczy jest często banowane przez Valve (jeśli jest to klucz na Steama), jako, że ta firma bardzo nie lubi takiego cwaniarstwa.
Klucze na Allegro kupuje się na własne ryzyko.
W przypadku gier wymagających steama może się to skończyć utrata konta. Jesli chodzi o EA to chyba jeszcze nie potrafia takich rzeczy robić ale origin jest rozwijany i może to być tylko kwesta czasu.