Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Buczenie mikrofonu z słuchawek

19.07.2014 19:50
1
Patro34
8
Legionista

Buczenie mikrofonu z słuchawek

Witam !

Mam problem z moim mikrofonem w słuchawkach. Podpinam je oczywiście do wejścia jack z tyłu obudowy (Zielony i Różowy). Mikrofon podczas rozmawiania buczy odglosem przypominającym przepływ prądu. Co najciekawsze, jak dotknę palcem lub całą reką obudowy komputera to buczenie ustaje całkowicie. Problem wątpie by był od kabla bo bardzo z nim uważałem (Słuchawki są od przedwczoraj)... Macie jakiekolwiek pomysły co poradzić ? :(

19.07.2014 19:55
2
odpowiedz
Predoo13
21
Pretorianin

A sprawdź we właściwościach poziom i pobaw się nim troche jak znajdziesz ten gdzie nie będzie buczał to zapisz.
Jak nie wiesz oco chodzi to dodaj mnie na Skype troche ci wytłumacze, w wiadomości przy dodawaniu do znajomych wpisz że chodzi o mikrofon, pozdro.
Nick: wprowadzhaslo

19.07.2014 19:59
DanuelX
3
odpowiedz
DanuelX
82
Kopalny

Przebicie na obudowe - podłącz komputer do kontaktu z uziemieniem.

19.07.2014 20:14
4
odpowiedz
Patro34
8
Legionista

Komputer jest podpięty do listwy w której są inne sprzęty a listwa jest podpięta do gniazdka w którym też jest coś podpięte. Komputer był tam podpięty już 6 lat i było bez problemów. BŁAGAM O POMOC Z TYM !

19.07.2014 20:27
5
odpowiedz
Patro34
8
Legionista

@ref

20.07.2014 00:30
-=BROGI23=-
6
odpowiedz
-=BROGI23=-
193
Senator

Tak jak kolega z [3], podlacz LISTWE do gniazdka z UZIEMIENIEM (bolcem), to rozwiaze problem.

edyta
Listwa musi byc podpieta bezposrednio do gniazdka z uziemieniem.

20.07.2014 01:43
7
odpowiedz
Patro34
8
Legionista

Listwa jest podpięta do tego samego gniazdka już 6 lat i nigdy nie było problemów. Podpinałem do innego wejścia w gniazdku i dalej tak samo. Do innego gniazdka już kabel nie sięga. Sprawdzałem słuchawki na innym laptopie i tak samo buczało i musiałem dotykać wejścia USB by przestało, więc to wina słuchawek.

Forum: Buczenie mikrofonu z słuchawek