Witam!
Wczoraj zainstalowałem grę Borderlands:GOTY. Pobrałem patch v. 1.20, spolszczenie i v1.41 ze strony gry-online :) Gdy próbuję zainstalować v1.20 pisze: "A newer update to this product already exists" Gdy kliknę OK, znowu błąd: "Installation ended prematurely because of an error". No dobrze.. Ale gdy chcę włączyć spolszczenie ZNOWU błąd: "Nie wykryto zainstalowanej wersji Borderlands lub zainstalowana na Twoim systemie nie jest kompatybilna z łatką polonizującą. Do poprawnego działania łatki wymagana jest wersja gry 1.20." A patch 1.41PL: "Nie odnaleziono zainstalowanej gry Borderlands. Instalator zakończy pracę." Ku mojemu zdziwieniu, gdy włączyłem grę mam język polski... A teraz pytania:
1. Co może przeszkadzać w zainstalowaniu patch'y i spolszczenia? Jak to naprawić?
2. Jak sprawdzić jaką mam zainstalowaną wersję gry?
3*. Troche inny problem... Wbiłem 4lvl, ale punktów umiejętności nie dostałem wcale... Czy one się dodają po jakimś lvl, czy jak?
**Mam win7 64 - bitowy...
Spróbuj pobrać patch angielski 1.3 i na to zainstalować spolszczenie 1.3
2 . Dawno już grałem ,ale w menu głównym powinna być w którymś rogu ekranu cyferką z wersją którą masz .
3. Wiem że miałem ten sam problem ale już nie pamiętam jak sobie z tym poradziłem .
[2]No dobrze. Pobieram właśnie. Napisze, czy pomogło...
Hmm.. Dobiłem lvl 5 i dostałem 1 punkt umiejętności, tak miało być?
Sryy, ze dwa posty moje pod sobą, ale nie moge już edytować tamtego...
A więc tak wbiłem 6,7 lvl i teraz, co lvl dostaje punkt umiejętności... Myślę, że tak powinno być, że od 5 lvl dopiero dostajemy pnk. Gościu tutaj --> http://forums.gearboxsoftware.com/showthread.php?t=108929 Także build ma od 5 lvl.. I tak by pasowało... Więc chyba punkt 3 rozwiązany :)
A co do patcha 1.3 to pisze to samo, co przy 1.2.. A w menu nie moge znaleźć cyferki z moją wersją.. Ktoś się jeszcze wypowie?
Nawiasem mówiąc, gra jest genialna! :)
Czy przypadkiem Borderlands nie jest Steamworks? Jeśli grę masz na steam to sama się zaktualizować powinna do najnowszego patcha.
Na pudełku gry nic nie pisze o Steam, do instalacji steam też nie był używany.. W sumie to mowy o steam'ie nie ma wcale...