Mam problem z tą darmową wersją gry na Originie. Otóż gra chodzi idealnie na pełnych ustawieniach, ale na niektórych fragmentach na każdej mapie niezależnie co się dzieje mam straszne ściny, że się grać nie da. Te zacinki gry od razu przenoszą się na ping, przez to nie mogę często obrócić celownika czy zmienić broni. Sprawdzałem wszystkie ustawienia i gra robi to samo na maksymalnych ustawieniach, jak i na minimalnych. Ktoś może wie o co chodzi?
Sprawdz wentylator może jest zanieczyszczony.
[2] Ale gram w o wiele mocniejsze gry i chodzą normalnie, a sprzęt się nie przegrzewa bo patrzyłem.
[4] Eh, ale tu nie chodzi o lagi internetu, tylko gry. Z 60fpsów spada gwałtownie do 5-10.
Wyłącz zbędne programy w trakcie grania np:gg,skype to one mogą powodować te lagi.Są zaktualizowane sterowniki do wszystkiego co masz?
Masz pecha misiaczku ;> (taki żarcik)
A tak na serio spróbuj czy na starszych sterownikach masz tak samo.
może po prostu masz za nowy sprzęt?
To jest gra z 2002 roku, w żaden sposób nie usprawniona więc może po prostu masz za nowy sprzęt? Ja od czasu do czasu mam jakby slow motion a raz przyspieszone wszystko, nic na to nie poradzę.
[6] Celeron 2.6, Radeon 9200 i 1GB RAM raczej nowością nie śmierdzi :)
[5] Sterowników starszych nie dam, bo wtedy jajco będę mieć przy tej karcie.
UP
Majkel odpowiedź jest prosta, seria Battlefield NIE LUBI Celeronów i tanich kart pokroju Radeona 9000/9200/9250 nic tu nie poradzisz, przed laty miałem okazję widzieć jak "chodzi" BF1942 na Celku z nieco mocniejszymi modeli grafik tego producenta i wydajność była wręcz tragiczna, zero zabawy, podczas gdy u kumpla na Pentium IV z taka samą grafiką śmigało bez spowolnień.
[9] Nic zupełnie się nie da zrobić? Myślałem, że sobie w końcu pogram w coś porządnego na multi, ale widzę że kolejną grę mogę usunąć.
Niestety ale tak już jest z tymi starszymi Celeronami i BF, dopiero na nowszych dało się zagrać płynnie, podobnie było z nieco z następcą 1942 czyli Battlefield Vietnam.
Z tego co pamiętam sprzed lat, to w tym okresie czasu żadna inna gra na Celkach nie chodziła tak słabo jak battlefieldy, widocznie twórcy nie myśleli o tych prockach przy jej tworzeniu.
Majkel Dżordan -> może kup sobie Pentium IV tak jak radzi kolega DARKI?
Swoją drogą na alledrogo z wysyłka już od 20 PLN łaaaał kiedyś ten proc był za jakieś 500
np tu
http://allegro.pl/pentium-iv-2-6-512-800-idealny-tanio-i2756438462.html
tylko sprawdź czy masz dobrą płytę i zasilacz pod takiego potwora
[13] Ja stówki na kartę graficzną nie mam, a co dopiero na procek.
Ogółem to nie mam zamiaru kupować nic prócz karty obecnie. Uczę się wciąż, a do roboty pójdę w wakacje dopiero. Karta mi starczy, żebym mógł grać w duperele różne z Shaderem 3.0 i nowszym OpenGL.
[13] jaka stówka? zreszta nwm
[15] Za nieco powyżej stówkę mam kartę stosunkowo dobrą jak na to co chcę włączać. Poza tym mam płytę AGP, więc wyboru nie mam dużego.