Ściągam właśnie odświeżoną wersję pierwszego BFa z Origina i pomyślałem, że fajnie by było, gdyby znalazł się ktoś chętny do gry na GOLu. Może są tu jacyś fani klimatów II Wojny Światowej z niekoniecznie mocnym sprzętem by rżnąć w Battlefielda 3 ? ;) Gra znajduję się dziale dem, ale nie jest to żadne demo tylko odświeżony stary, dobry BF
O grze: ( z encyklopedii GOLa )
Ogromny sukces, jaki w ostatnim czasie odniosły filmy „Szeregowiec Ryan” i „Cienka czerwona linia” nie mógł przejść bez echa na rynku gier komputerowych. Programiści z Digital Illusions postanowili przenieść realia II Wojny Światowej na ekrany naszych komputerów. W Battlefield 1942, który z założenia był tworzony głównie do zabawy w sieci (do 64 graczy w sieci lokalnej i Internecie), gracze mogą wcielić się w żołnierzy obydwóch stron konfliktu. Godne uwagi jest to, że mamy możliwość wybrania nie tylko tego, czy jesteśmy „wrednym nazistą”, czy „bohaterskim jankesem”, lecz również rodzaju jednostki, w której „będziemy służyć”. Możemy być zarówno zwykłym piechurem, jak i czołgistą, pilotem myśliwca czy dowódcą niszczyciela. Jak każda gra online, tak i Battlefield 1942 podlega ciągłej rozbudowie i może pewnego dnia ujrzymy scenariusz z dostępną opcją gry np. strzelcem w brygady Karpackiej. Najważniejszą innowacją tej gry jest to, czy przeżyjemy kolejne minuty zależy również od tego (a może przede wszystkim od tego...), czy wraz z innymi graczami będziemy w stanie współpracować i planować obronę lub atak, czy też jak horda Chana z okrzykiem „Bij-zabij” ruszymy otwartym terenem na umocnione pozycje wroga.
Skąd ściągnąć ?
Ściągamy Origina, logujemy się na swoje konto i z działu gier demonstracyjnych wybieramy Battlefield 1942 i pobieramy.
Lista chętnych do gry:
-wlodzix
-cswthomas93pl
jak uda się skompletować przynajmniej paru graczy to możemy zacząć grać ;)
Póki co sam ściągam dopiero grę i muszę ogarnąć co i jak.
Szczerze mówiąc nie ma czego ogarniać, jedynie co, to jak postawić serwa, bo chyba na publicznym nie będziemy pykać? Mam na myśli, żeby zmierzyć się tylko z userami z GoL'a. I najlepiej grać małe mapki, a nie jakieś wielkie, gdzie będziemy się szukać..
O ty mi właśnie chodziło - publiczne odpadają. Przydało by się jeszcze z kilku chętnych tylko.
Szczerze mówiąc nie ma czego ogarniać, jedynie co, to jak postawić serwa, bo chyba na publicznym nie będziemy pykać? Mam na myśli, żeby zmierzyć się tylko z userami z GoL'a. I najlepiej grać małe mapki, a nie jakieś wielkie, gdzie będziemy się szukać..
Grałem. Przynajmniej próbowałem. 90% debili z serwerów strzela do siebie na spawnie...
[5] - No ale chyba da się wyłączyć friendlyfire?
90% debili z serwerów strzela do siebie na spawnie... - Jeśli ktoś takie coś będzie robić, no to bana mu i tyle, a nie użerać się jeszcze z kretynami.
Za uja nie wiem jak się lata w tej grze samolotami. Myszką jakoś nie idzie i strzałkami a przynajmniej ciężko...
jak ?
wlodzix - jeśli nic w opcjach nie grzebałeś, to strzałeczki/wsad lub myszka. Ale ręki uciąć sobie nie dam, bo nigdy nie umiałem latać.
[7]
Samoloty... Kwintesencja tej gry:)
Samolotem sterujesz tak(o ile dobrze wszystko pamiętam):
Skręcanie na lądzie:A/D
Przepustnica +: W
Przepustnica -: S
Lot w górę: strzałka w dół
Lot w dół: strzałka w górę
Skręcanie w powietrzu: A/D, strzałka lewo/prawo.
Zrzut bomby: najwygodniej "0" na numerycznych
Strzał z karabinu: spacja
Jak się opanuje zrzucanie bomb, to jest się nie do powstrzymania. Najlepiej potrenować na pustym serwerze. Jak chcecie zrzucać torpedy(do zatapiania okrętów), to należy lecieć niziutko nad taflą wody(ale nie przesadzać żeby nie zatopić samego siebie:)), i puszczać w odpowiednim momnecie, żeby torpeda nie przeleciała pod statkiem.
Aaa i pamiętam że początkujący mieli problemy z otwarciem barki. Robi się to za pomocą strzłki w dół/górę.
A tu fajne sztuczki:
http://www.youtube.com/watch?v=wYyuttMEfDY
Jestem chętny. Wreszcie będzie można pograć z kimś na serio. Mam tak samo jak [5]
Dobra to tak:
Robić listę kto chcę TERAZ zagrać:
- wlodzix ( w grze trupwwindziepl )
I niech ktoś postawi serw i napiszę co trzeba by wbić
krzynier -> zagrasz z nami ? ;)
EDIT
csw93 -> wiesz jak postawić serw ? Jak tak to by się wbiło już i pewnie by faust7 i może inni wyżej wbili.
E dobra ja na razie pauzuje.
Zobaczymy może więcej chętnych będzie do brydża ;)
Do zobaczenia !