Witam mam pytanie, mam windowsa 7, gry działają więc pomyślałem że kupię coś nowego. Jestem maniakem Army więc chciałem pograć. Wsadzam płytę wszystko pięknie a tu nagle bum gra zainstalowana i nagle taki error że nie mam pliku MSVCP110.dll no to pobrałem plik daję go do C:/Windows/System32 i nagle pisze że nie mam uprawnień a jestem na koncie administratora. O co z tym chodzi ? ;/ dodam że przed formatowaniem komputera wcześniej gra odpalała się. Pomocy !!!!
arma 2 i 3 na bank działa na Windowsie 7 (zarówno 32 jak i 64 bitowym).
Kliknij prawym na ikonie gry i uruchom jako Admin.
A jak nie pomoże to może brakuje jakiegoś c++ redistributable?
hasyd wiem bo mi arma 2 działa 3 działała wcześniej ;p teraz jakieś coś, zrobię jak mówicie to redistributable pobiorę. cswotomas93pl ale jak uruchom to co trzeba jako administrator? prawym i jako admin mam dać bo nie czaje ?
zrobiłem jako administrator prawym na ikonie i uruchom jako administrator a tutaj dupa blada. Nic się nie zrobiło dalej że brak tego czegos
Googli próbował? Tego próbował? -> Arma 3 Error: Due to Microsoft Visual C++ dlls
If you are getting the errors due to dlls like msvcr71.dll, msvcr100.dll, msvcp100.dll, msvcr110.dll or msvcp110.dll, you need to download and install Microsoft Visual redistributable C++ 2005, 2008 or 2010. Make sure you download the correct version i.e. 32 bits and 64 bit operating systems.
Jak juz, to msvcp110 nalezy do redistow z 2012.
\\Edit
Usun dll`ke z windows\system i przegraj ja bezposrednio do folderu, gdzie znajduje sie exek gry. Jak to nie pomoze, to gra poprzez uzywanie wymienionej biblioteki uzywa takze innych bibliotek, ktore sa juz w paczce redistow 2012.
Dobra działa, dzięki wam za odpowiedzi. cruiser jesteś wielki doprawdy : D zadziałało i śmiga. yeaaaaaa