Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Allegro - pytanie

28.08.2012 19:23
12jonasz
1
12jonasz
64
Monster

Allegro - pytanie

Witam, mam małe pytanie. Wystawiłem grę na allegro, kupiła go pewna osoba dnia 18.08.2012 i do dziś nie mam żadnych dalszych informacji/kontaktu. Użytkownik nie wpłacił na moje konto pieniędzy za grę do dnia dzisiejszego, nie odpisuje na moje e-maile (w których proszę o kontakt) no i generalnie nic nie ruszyło od momentu kupna. Użytkownik wchodzi co jakiś czas na konto allegro (widać to na karcie użytkownika) więc już nie wiem o co chodzi. Co mogę w tej sytuacji zrobić? Grę cały czas oczywiście mam w domu no i trochę się pogubiłem czy ta osoba chce ją, czy o co jej chodzi. Mieliście taką sytuację kiedyś?

28.08.2012 19:25
szymon0096
2
odpowiedz
szymon0096
7
Pretorianin

Jeśli nie dostałeś pieniędzy to go po prostu olej.

28.08.2012 19:26
3
odpowiedz
mckk
28
Senator

A sprawdzales stan rachunku w PayU na allegro ?

Moja sprzedaż -> PayU -> Saldo i wypłata środków

28.08.2012 19:28
Sizalus
4
odpowiedz
Sizalus
206
Legend

Skoro nie odpisuje na maile to spróbuj jeszcze zadzwonić. Jak to nie poskutkuje to negatyw i wniosek o anulowanie prowizji.

28.08.2012 20:51
Stalin_SAN
5
odpowiedz
Stalin_SAN
56
Valve Software

Ja jeśli ktoś odemnie kupi i nie daje znaku życia przez dłuższy czas to piszę do allegro o zwrot prowizji z aukcji, wtedy ten kupujący otrzymuje ostrzeżenie, 3 takie ostrzeżenia to zablokowanie konta, negatywa za takie coś ci nie polecam wystawiać bo takie ochłapy lubią wystawiać "negatyw za negatyw" i można tylko za głupotę popsuć sobie rep na koncie.

28.08.2012 20:51
12jonasz
6
odpowiedz
12jonasz
64
Monster

[5] dzięki, w takim razie poczekam do piątku i jeśli nic się nie zmieni, chyba wybiorę tą opcję.

[3] - wiem, w PayU niestety nie ma wpłaty, ale to było chyba oczywiste ponieważ kupujący wybrał zwykły przelew jako sposób zapłaty :)

29.08.2012 14:47
7
odpowiedz
zanonimizowany807452
18
Konsul

Uzytkownicy maja zdaje sie 7 dni na nawiazanie kontaktu po zakonczeniu aukcji. Tyle czasu juz minelo, wiec przede wszystkim negatyw za olewanie aukcji. I nie sluchaj osob, ktore radza, by go nie wystawiac, bo "popsujesz reputacje". Negatyw to podstawa, bo ostrzezesz w ten sposob innych, a jak dobrze go sformulujesz, to jego odwetowy negatyw bedzie nic nie wart i nikt nie wezmie go pod uwage. Potem wypelniasz formulasz o zwrot prowizji, ale ten chyba jest dostepny dopiero po 14 dniach.

Forum: Allegro - pytanie