Mam problem z wystawieniam aukcji na allegro, a konkretnie z obrazkami na aukcji.
Wrzucam je na imgur czy inny hosting zdjęć. Obrazki pojawiają się w aukcji, ale po kilku godzinach znikają i nie ma ich w aukcji.
Jak wrzucać zdjęcia na allegro?
To nic nie da, bo jak pisałem zdjęcia pokazują się w aukcji, ale po dniu nie ma do nich dostępu (jest puste miejsce na zdjęcie).
Mi to wygląda na problem z hostingiem. Jakby usuwał Twoje obrazki, albo je po prostu blokował.
Podejrzewam, że problemem jest tutaj hotlinkowanie takich obrazków. Z serwisów hostujących obrazki jest to często regulaminowo zabronione i jak ich skrypty to wyłapią, to leci blokada zdjęcia dla zewnętrznych serwisów.
Albo dodajesz ich kod na dowolną stronę (gdzie zdjęcie albo miniaurka jest od razu linkiem do ich serwisu), albo dajesz po prostu link do ich strony z Twoim zdjęciem. Tak by i oni mogli coś zarobić na reklamach.
Lub po prostu zdjęcie zużywa swój limit darmowego transferu.
Wykup za kilkadziesiąt złotych na rok jakiś hosting shared tylko do hotlinkowania sobie zdjęć i problem z głowy. Albo poszukaj jakieś niszowe serwisy do hostowania zdjęć, które mogą nie mieć takich zabezpieczeń. Ewentualnie można też pewnie wykupic konto pro w tych najpopularniejszych serwisach i restrykcje co do hotlinkowania i transferu przestaną obowiązywać (będą znacznie wyższe).
Prawdopodobnie jest tak, jak piszesz.
Widocznie ustalają jakiś limit.
Dziwne, że Allegro nie dało jeszcze opcji własnego hostingu ze wstawianiem zdjęć w opisie aukcji.
imgur nie ma zadnych limitow na linkowanie itp. Mozesz dac przyklad jednej aukcji?
Co do hostowania zdjęć na Allegro i wstawiania ich bezpośrednio w opis to mnie to też już zastanawiało od wielu lat dlaczego tego nie umożliwiają.
nagytow, a piszą coś zupełnie innego w regulaminie:
Also, don't use Imgur to host image libraries you link to from elsewhere, content for your website, advertising, avatars, or anything else that turns us into your content delivery network
Hotlinkowanie zdjęć na Allegro to łamanie tego punktu regulaminu.