Mam od trzech miesięcy laptopa:
http://www.notebookcheck.pl/Recenzja-Acer-Aspire-7552G.37895.0.html
...tyle, że w wersji 8GB RAM. Mam pytanie do użytkowników tego laptopa, lub któregokolwiek z serii dot. planu zasilania. Otóż gdy zostawiam podłączonego do zasilania na noc i zamykam klapę - zostaje uśpiony - gdy chcę go ponownie użyć, otwieram klapę, wciskam spację i rusza od kopa. Sytuacja się zmienia gdy jest odłączony. Uśpiony zjada mi trochę baterii, co nie dziwne, ale gdy chcę go uruchomić (wybudzić), pojawia się logo windows i komunikat o wznawianiu, lecz po chwili gaście ekran i muszę ponownie go uśpić przy użyciu przycisku funkcyjnego lub poprzez zamknięcie klapy. Komputer 'usypia' ponownie i po wlepieniu spacji rusza. Czy to normalne zachowanie? Grzebałem w planach zasilania i we wszystkich sytuacja wygląda podobnie.
Druga sprawa to ładowanie. Nawet w trybie 'oszczędzanie energii' nie jestem w stanie naładować laptopa do 100%. Zatrzymuje się przy około 89%. Kolejny problem pojawia się podczas dłuższego ładowania. Powiedzmy, że jest podłączony przez 24h w trybie wysokiej wydajności. Jest zasilany, ale nie ładowany, czyli utrzymuje stały poziom baterii, ale jeżeli go odłączę i poziom spadnie do np. 7%, a następnie podłączę żeby się naładowałem komunikat 'podłączony, nie ładuję' widnieje dalej. Jedyne co w takim przypadku pomaga to wyłączenie laptopa, wyciągnięcie i ponowne włożenie baterii.
Czy ktoś spotkał się z czymś takim? Wydaje mi się, że to zachowanie jest dosyć podejrzane. Liczę na jakieś rady, a może powinienem go reklamować? Z góry dzięki, pozdrawiam, Viro.
up.
up.
ostatni