Witam,
Przeszukałem pół internetu i nie znalazłem tego co mnie interesuje. Typy gier offline multi wymarły w latach 90, a właśnie takich gier mi teraz potrzeba. Poszukuję czegoś na czym mógłbym stracić czas ze swoim bratem. Wolałbym, żeby nie była to gra turowa. Przerobiliśmy już w: HoMM, Worms, Minicar Racing, Get Medieval, Liero, Megablast (ulepszony "bomberman"), Little Fighter. Emulowaliśmy też gry z konsoli Pegasus/NES. Nawet graliśmy w pokemony na TGB Dual.
Szukamy takich podobnych gier. Fajnie by było znaleźć coś nowego, a być może znajdzie się tutaj ktoś, kto również tego szuka.
Pozdrawiam i pomóżcie ! :D
Ja nie kojarzę takich gier poza Split/second, tylko nie wiem jaki masz komputer, najlepiej podaj specyfikację.
XD Taki że wszystko na tym pójdzie. Gorzej ze starymi grami, bo czasem muszę znajdywać emulatory (za szybki komp).
Popatrzyłem teraz na gameplay Split/Second, wygląda Okej, ale wątpie żeby przytrzymało nas na dłużej niż pół godziny/godzinę przy PC. Ktoś ma jeszcze jakieś ciekawe propozycje?
Mogą to być również stare/bardzo stare gry. Dla nas liczy się gameplay, złożoność i żeby było wciągające.
Świetna gra z czasów 386 w naszym kraju Scorch
~25 lat temu zarywaliśmy nocki w akademiku nawalając się mini czołgami.
Grafika niby słabiutka, ale klimat i zacięte pojedynki rekompensowały ten niedostatek.
Zdecydowanie Target! Jeden na klawiaturze i myszce, drugi tylko na klawiaturze, ale i tak zabawa jest przednia. Polecam!
Dokdładnie! Jazz Jack Rabbit - genialna gierka :) Te dobre kilka lat temu bawiłem się z bratem przy niej wybornie, choć nie wiem czy teraz gra byłaby tak grywalna, ale warto spróbować ;)
A co sądzicie o którejś z odsłon LEGO?
Ooo w Scorcha też już grałem. Dzięki, że mi to przypomniałeś.
Trine wygląda jak coś czego szukam, dzięki - sprawdzę na pewno. Harrego Pottera odrzucam głównie przez tytuł. Po prostu mam jakiś dziwny uraz do książki i filmu, dlatego pasuję.
W Jazz JackRabbit grałem baaardzo dawno temu (bardzo, bardzo). Też ściągnę i sobie odświeżę, dzięki :)
Out Zone jest na 2 graczy na raz, czy po kolei?
A jeżeli chodzi o Lego, to grałem tylko w Lego Racers i o ile dobrze pamiętam faktycznie byłą tam opcja gry we dwoje na jednym PC. Niedawno jednak próbowałem odpalić ten tryb i ku mojemu zaskoczeniu nie udało mi się (nie wiem czemu).
A zna ktoś jakieś RPG na dwóch graczy przy jednym PC? W trybie kooperacji, sterowanie klawiaturą?