Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Ketchupy, musztardy i inne sosy

23.09.2022 14:10
Iselor
1
Iselor
26
Generał

Ketchupy, musztardy i inne sosy

Temat, może głupi, ale trudno.

Jakich używacie ketchupów? Wszelkie kiełbasy, frytki i inne kanapki z szynką lubię mieć polane keczupem, OSTRYM, ale....Co biorę ostry keczup to to się w smaku nie różni za bardzo od tych łagodnych, dla dzieci, jak ja mówię...Jaki jest najostrzejszy ketchup na rynku bo w marketach można dostać oczopląsu ? Oczywiście, ja wiem, są sosy typu trinidad scorpion, ale nie przesadzajmy, szukam czegoś nieco delikatniejszego ale jednak ostrego.
I dobrej, ostrej musztardy w sumie też. Zauważyłem że nie wszystko co jest w Łodzi sprzedawane jest np. w Gdańsku i na odwrót więc w grę wchodzi zakup przez neta.

23.09.2022 14:14
Qverty
2
odpowiedz
2 odpowiedzi
Qverty
32
w olejku lub w pomidorku

Ostry ketchup kotlina (ale koniecznie ostry, nie potrafię już jeść łagodnego).

Tak wiem, że to sama chemia, mam to w dupie.

23.09.2022 14:31
Maverick0069
2.1
Maverick0069
94
THIS IS THE YEAR

Niekoniecznie.
Patrz na skład - keczupy są świetnym źródłem potasu .

23.09.2022 22:47
cswthomas93pl
2.2
cswthomas93pl
135
Legend

Jest chyba kilka tych ostrych, raz kupiłem i był niedobry, a innym razem jadłem w nieco innym opakowaniu i był naprawdę spoko

23.09.2022 14:17
Herr Pietrus
3
1
odpowiedz
2 odpowiedzi
Herr Pietrus
224
Ficyt

Tylko Premium w słoiku z Biedronki inne zawierają zabójczą ilość skrobi, jeden kwartał i otyłość II stopnia murowana.

Niestety nie ma wersji ognistej, ostrej itp. ale zdrowie ważniejsze

23.09.2022 14:35
zielele
3.1
zielele
145
Legend

ale z Ciebie ortorektyk. :/

23.09.2022 14:36
Qverty
📄
3.2
1
Qverty
32
w olejku lub w pomidorku

^^stary dziad po prostu

23.09.2022 14:34
4
odpowiedz
7 odpowiedzi
zanonimizowany1341416
30
Pretorianin

Jak jeszcze mogłem sięgać po pikantne (obecnie zdrowie nie pozwala zbytnio), to kiedy chciałem poczuć coś na poziomie rekreacyjnym, sięgałem po Firecracker Heinz. Jak już miało dość konkretnie popalić to sos Carolina Reaper od Roleskiego.

post wyedytowany przez zanonimizowany1341416 2022-09-23 14:37:10
23.09.2022 14:36
zielele
4.1
zielele
145
Legend

chodzi Ci o ten od Roleskiego w szklanej buteleczce?

dawales kropelke do innego sosu czy to byla Twoja baza? jezeli to drugie to szacun.

23.09.2022 14:40
4.2
zanonimizowany1341416
30
Pretorianin

zielele Tak chodzi o ten w szklanej buteleczce. Ja tym po prostu smarowałem np. zapiekankę, kanapkę. Oczywiście dość cienko, ale owszem to była baza. Do makaronu się dodawało itp.

23.09.2022 14:41
Iselor
4.3
Iselor
26
Generał
Image

Ten jeszcze może być ale wolałbym ketchup o takim poziomie ostrości. Ale te wszystkie trynidad scorpiony i carolina rippery to już dla mnie trochę za dużo, za bardzo wypala bebechy.

23.09.2022 14:44
zielele
4.4
zielele
145
Legend

Via Tenor

WilesAnonim ->

23.09.2022 14:46
4.5
zanonimizowany1341416
30
Pretorianin
Image

Iselor Polecam Tobie Fireckrackera. Smaczny sos, z pikantnością na rozsądnym poziomie dla ludzi o mniejszej tolerancji na ostrość, ale chcących odrobinkę poczuć.

23.09.2022 14:49
Iselor
4.6
Iselor
26
Generał

Może faktycznie, znam firecrackera bo z 3 razy jadłem z nim hot doga z Żabki i był ok. Nie wiedziałem że jest łatwo dostępny w sklepach, muszę się rozejrzeć.

23.09.2022 16:43
Rezort
4.7
Rezort
155
Naznaczony

Jest często w Lidlu za ok 15 zł

23.09.2022 14:37
Minas Morgul
5
1
odpowiedz
1 odpowiedź
Minas Morgul
240
Szaman koboldów

Sam robię,

Co roku, partiami, schodzi pewnie z 80 kg pomidorów na keczup.
Obrać, przetrzeć, dodać przyprawy, gotować, później odcedzić, blendować, redukować, pasteryzować i już.
Trochę jest z tym roboty, ale nic mi tak nie smakuje, jak to.

A musztarda to mało patriotycznie. We Francji obżerałem się Maille Dijon i mi do dziś zostało. Jest we wszystkich sieciówach. Dowiedziałem się zresztą ostatnio, że Francuzi zamawiają polską Dijon, bo im coś gorczyca nie rośnie ;)

post wyedytowany przez Minas Morgul 2022-09-23 14:38:27
23.09.2022 14:39
Maverick0069
👍
5.1
Maverick0069
94
THIS IS THE YEAR

Szacunek .

23.09.2022 14:40
ODIN85
6
odpowiedz
ODIN85
29
Senator

Kotlin albo Kotliński.

23.09.2022 14:52
claudespeed18
7
odpowiedz
claudespeed18
203
Liberty City Finest

Jak chcę ostry sos to kupuję po prostu jakiś słodki chili lub wasabi czasem. Ostre ketchupy to taki średni standard w sumie, który często jest lepiej brać niż zwykłą wersję, bo smak jest wyrazistszy.

23.09.2022 15:01
Godfire
8
odpowiedz
Godfire
45
Dżony Bi
Image

Polecam Roleski Carolina Reaper. Ostrosc w sam raz. Ja dodaje 1 lyzeczke do dania 1-os. Ketchup jest nudny. Uzywam tez Tabasco Habanero. Czasem ostry sos Sriracha.

Zamowilem teraz Scorpiona -»

post wyedytowany przez Godfire 2022-09-23 15:11:06
23.09.2022 15:44
9
odpowiedz
2 odpowiedzi
zanonimizowany1373660
3
Konsul
Image

U mnie wygląda to tak:

Najostrzejszy ketchup --->

23.09.2022 15:44
9.1
zanonimizowany1373660
3
Konsul
Image

Najostrzejsza musztarda --->

23.09.2022 15:48
9.2
zanonimizowany1373660
3
Konsul
Image

Najostrzejszy sos --->

To są moje najostrzejsze produkty jakie jadłem, nie że najostrzejsze na rynku.

23.09.2022 15:46
Bociek69
10
odpowiedz
Bociek69
38
Byle do Wiosny
Image

Jest tylko jeden krul januszowych grili ->

post wyedytowany przez Bociek69 2022-09-23 15:47:03
23.09.2022 15:50
hopkins
11
odpowiedz
2 odpowiedzi
hopkins
212
Zaczarowany
Image

Ze znajomymi robiliśmy ostatnio test sosów z Hot One's. Meskalina jest zajebista!

23.09.2022 17:05
11.1
zanonimizowany1375027
0
Pretorianin

Tabasco, Meskalina, Psylocybina taka sytuacja :) Szanuję:)

24.09.2022 12:11
11.2
zanonimizowany1314272
33
Generał

Tylko peyotl.

23.09.2022 16:46
Rezort
12
odpowiedz
2 odpowiedzi
Rezort
155
Naznaczony
Image

Na rynku żadne sosy, musztardy dla mnie nie są jakoś mocno ostre (trinidad scorpion od Roleski nawet dobry). Jedyny mój pogromca to makaron koreański, skład fatalny, raz na rok coś takiego jem ale ten jest masakrycznie ostry, mam odlot po tym xD

post wyedytowany przez Rezort 2022-09-23 16:47:11
23.09.2022 16:48
Rezort
12.1
Rezort
155
Naznaczony
Image

Musztarda ostra z Aldi dosyć pali, także jak ktoś chce w miarę ostra musztardę to polecam. Jest ostrzejsza od Rosyjskiej z Kamisu.

post wyedytowany przez Rezort 2022-09-23 16:49:12
23.09.2022 22:37
12.2
zanonimizowany1341416
30
Pretorianin

Oj tak, ten makaron daje popalić. Nie raz się jadło. Można sobie ułatwić jedząc trochę przestudzony, ale co tam... pochłonięcie go na gorąco, to dopiero wyzwanie... :-D Do tego moim zdaniem jest naprawdę smaczny (przynajmniej na początku, kiedy jeszcze ogień nie zdominuje wszystkiego :-D ). Rewelka, ale polecam już trochę wprawionym, gdyż ten produkt to autentycznie ciut inna półka ostrości.

post wyedytowany przez zanonimizowany1341416 2022-09-23 22:46:38
24.09.2022 06:41
Xinjin
📄
13
odpowiedz
Xinjin
176
MYTH DEEP SPACE 9

Nie znacie życia jak keczup to tylko Tortex.

post wyedytowany przez Xinjin 2022-09-24 08:34:00
24.09.2022 17:24
Bllazer
14
odpowiedz
Bllazer
111
Konsul
Image

ja lubie taki

24.09.2022 17:30
Szyszkłak
15
odpowiedz
Szyszkłak
203
RZUŁTY WONSZ PIENĆ

Ketchup trzymam w lodówce bardziej dla innych niż dla siebie bo może 2 razy w roku używam, nawet nie jestem w stanie z głowy wziąć do czego - ale pewnie jakieś zapiekane warzywa. W związku z tym kupuję co mi w łapy wpadnie teraz mam Madero.

Majonez znacznie częściej gości na mym talerzu, ale w wyborze tegoż dodatku zdaje się na ojca który to pożera wręcz potworne ilości. Jemu smakuje Kania z Lidla.

Ostatnio odkryłem całkiem smaczny sosik - Rolekski go produkuje do hotdogów i hamburgerów. Smakuje zupełnie jak magiczny sos w Big Macu i sprawia że domowe burgery wjeżdzają jeszcze lepiej.

04.10.2022 17:52
Iselor
16
odpowiedz
Iselor
26
Generał
Image

Kolejny kechup i kolejne rozczarowanie. Aczkolwiek zrzucam to na to iż po COVIDzie smak mi się...zmienił. Ostry mi chyba szlag trafił.

04.10.2022 19:32
17
odpowiedz
Hakim
234
Senator

Jak Trinidad Scorpion Roleskiego za ostry, to może spróbuj Habanero. Też ostry, ale nie aż tak jak ten pierwszy.
Dla mnie Hot Chili był za słaby i nie do końca mi smakował, później Trinidada próbowałem i był za ostry. To w sumie nie problem, można brać mniej, ale spróbowałem też Habanero i to on wygrał z nimi.

ed. albo po prostu dodawaj sobie chili do ulubionego keczupu. Kilka prób i błędów i będziesz miał idealną dawkę.

ed2. a z innej beczki, to polecam też sprawdzić sos Remulada. Nie jest ostry, ale w połączeniu z Habanero do placków (wrapów) z warzywami i szynką na rano pasuje mi idealnie.

ed3. jeszcze BBQ Roleski Chipotle zamiast keczupu mi podszedł. Roleski tymi sosami przywrócił mi wiarę w kupne sosy.

post wyedytowany przez Hakim 2022-10-04 19:49:38
04.10.2022 19:41
PrzemoDZ
18
odpowiedz
PrzemoDZ
132
Legend

Jak lubisz ostre musztardy to tylko "Angielska" od Roleskiego. Dobry skład i naprawdę pali- wszelkie Dijon się chowają.

A zamiast keczupów to spróbuj ostrych sosów- niekonicznie scorpiona, ale np chili, lub habanero.

Forum: Ketchupy, musztardy i inne sosy