Polecamy Recenzje Przed premierą Publicystyka Warto zagrać

Recenzje najlepszych gier RPG PS3

Recenzje i oceny najważniejszych i najpopularniejszych gier

Recenzje gier z kategorii: RPG na platformę: PS3. Znajdziesz tu ponad 20 tekstów spełniających te kryteria.

Krwawe żniwa na Ziemi – recenzja gry Mass Effect 3
Krwawe żniwa na Ziemi – recenzja gry Mass Effect 3

9.5Ocena redakcji, 9 marca 2012

Czekaliśmy, czekaliśmy i się doczekaliśmy. Trylogia Mass Effect ma swój wielki finał, w którym Shepard wraz z resztą załogi Normandii musi ocalić galaktykę przed Żniwiarzami. Przed nami jedno z najlepszych RPG akcji ostatnich lat!

Recenzja dodatku Extended Cut do gry Mass Effect 3 - czy warto było czekać na rozszerzone zakończenie?
Recenzja dodatku Extended Cut do gry Mass Effect 3 - czy warto było czekać na rozszerzone zakończenie?

9.5Ocena redakcji, 28 czerwca 2012

Extended Cut do Mass Effect 3 oferuje graczom upragniony epilog i wyjaśnia kilka kwestii. Sprawdzamy, czy finał tej historii nabrał większego sensu.

Recenzja gry Dark Souls II - wielki powrót symulatora umierania
Recenzja gry Dark Souls II - wielki powrót symulatora umierania

9.5Ocena redakcji, 11 marca 2014

Demon's Souls zyskało miano gry kultowej. Dark Souls było potwierdzeniem umiejętności studia From Software. Dark Souls II to... już prawdziwa legenda. Mroczna, inteligentna i piekielnie satysfakcjonująca.

Niezapomniane przeżycie - recenzja gry Dark Souls
Niezapomniane przeżycie - recenzja gry Dark Souls

9.5Ocena redakcji, 7 października 2011

Kiedy ostatnio poświęciliście calutki weekend jednej grze wideo? Przygotujcie koce, prowiant i lampkę nocną: do sklepów trafiła „gra życia”, czyli Dark Souls.

Mass Effect - recenzja gry
Mass Effect - recenzja gry

9.5Ocena redakcji, 19 listopada 2007

Twórcy Star Wars: Knights of the Old Republic postanowili nieco odpocząć od barwnego świata George’a Lucasa i przedstawić własną wizję przyszłości. W ten sposób powstał Mass Effect.

Demon's Souls - recenzja gry
Demon's Souls - recenzja gry

9.0Ocena redakcji, 28 czerwca 2010

Jedna z najgłośniejszych gier ubiegłego roku, dopiero teraz została wydana w Europie. Czy Demon’s Soul naprawdę jest warte uwagi?

Recenzja gry Diablo III w wersji na konsole - król hack'n'slash na padzie
Recenzja gry Diablo III w wersji na konsole - król hack'n'slash na padzie

9.0Ocena redakcji, 5 września 2013

W Diablo III może już grać konsolowa brać i mimo obaw, piekło nie zamarzło. Pecetowy produkt przeprowadzkę na kanapę zniósł dzielnie, a jakość konwersji nie pozostawia wiele do życzenia.

Recenzja gry South Park: Kijek prawdy - szalone RPG twórców Fallout: New Vegas
Recenzja gry South Park: Kijek prawdy - szalone RPG twórców Fallout: New Vegas

9.0Ocena redakcji, 4 marca 2014

Obsidian Entertainment wraz z twórcami South Parku stworzyli grę jedyną w swoim rodzaju. Miasteczko South Park zostało przekształcone w swój cyfrowy odpowiednik, a my sprawdzamy, jak bardzo się ta sztuka autorom udała.

Recenzja dodatku Dragonborn do gry Skyrim - udany wypad do Morrowind
Recenzja dodatku Dragonborn do gry Skyrim - udany wypad do Morrowind

9.0Ocena redakcji, 13 grudnia 2012

Mroczne bóstwa, powrót popielnych upiorów i Dragonborn opętany żądzą władzy - brzmi jak przepis na ciekawą opowieść? Bethesda udowadnia, że stać ją na znacznie więcej!

Dragon's Dogma - recenzja gry RPG od Capcomu
Dragon's Dogma - recenzja gry RPG od Capcomu

8.5Ocena redakcji, 31 maja 2012

Capcom zrobił otwartą grę akcji RPG, która łączy cechy takich hitów jak Dark Souls, Skyrim, Shadow of the Colossus i Devil May Cry. Z tej mieszanki mogły wyjść tylko dwie rzeczy: chaotyczny gniot lub arcydzieło.

Recenzja gry Dragon's Dogma: Dark Arisen - RPG fantasy z solidnym rozszerzeniem
Recenzja gry Dragon's Dogma: Dark Arisen - RPG fantasy z solidnym rozszerzeniem

8.5Ocena redakcji, 25 kwietnia 2013

Dragon's Dogma: Dark Arisen kusi spóźnialskich, ale oferuje również mnóstwo atrakcji weteranom pierwszego wydania gry. Capcom znowu znalazł się na fali wznoszącej, warto więc sprawdzić jeden z najbardziej intrygujących tytułów tej generacji konsol.

Final Fantasy XIII - recenzja gry
Final Fantasy XIII - recenzja gry

8.0Ocena redakcji, 9 marca 2010

Długo musieliśmy czekać na wkroczenie serii Final Fantasy na obecną generację sprzętu. Przygody Lightning powinny zadowolić wszystkich zadeklarowanych fanów, ale niekoniecznie przekonają do gatunku nowych graczy.

Recenzja konsolowej wersji gry Risen 2: Mroczne wody
Recenzja konsolowej wersji gry Risen 2: Mroczne wody

7.5Ocena redakcji, 9 sierpnia 2012

Piraci z Arborei dopłynęli wreszcie do portów Microsoftu oraz Sony. Napad zakończył się pełnym sukcesem, chociaż nie obyło się bez kilku ofiar.

Krwawa jatka w Śródziemiu - recenzja gry Władca Pierścieni: Wojna na Północy
Krwawa jatka w Śródziemiu - recenzja gry Władca Pierścieni: Wojna na Północy

7.5Ocena redakcji, 16 listopada 2011

Nowe spojrzenie na wojnę o Pierścień przenosi nas na północ Śródziemia, gdzie czyha nieznane wcześniej zagrożenie.

Recenzja gry Final Fantasy XIV: A Realm Reborn - prawdziwie odrodzone MMO
Recenzja gry Final Fantasy XIV: A Realm Reborn - prawdziwie odrodzone MMO

7.5Ocena redakcji, 16 października 2013

Final Fantasy XIV zadebiutowało parę lat temu i poniosło sromotną klęskę. W tym roku firma Square Enix powróciła z „czternastką”, obiecując, że to zupełnie nowa gra. Po spędzeniu wielu godzin z wersją na PlayStation 3 musimy się z tym zgodzić.

Dawnguard – recenzja pierwszego dodatku do gry Skyrim
Dawnguard – recenzja pierwszego dodatku do gry Skyrim

7.5Ocena redakcji, 3 lipca 2012

Bethesda zaskakująco długo kazała sobie czekać na pierwszy rozbudowany dodatek do gry The Elder Scrolls: Skyrim. Sprawdzamy jak Dawnguard prezentuje się na tle rewelacyjnego pierwowzoru.

Fallout 3: Broken Steel - recenzja gry
Fallout 3: Broken Steel - recenzja gry

7.5Ocena redakcji, 12 maja 2009

Trzeci dodatek do Fallouta 3 to przede wszystkim upragnione podwyższenie limitu doświadczenia i możliwość dalszej zabawy po ukończeniu gry. Ale czy opłaca się go kupić?

Sacred 2: Fallen Angel - recenzja gry
Sacred 2: Fallen Angel - recenzja gry

7.0Ocena redakcji, 17 czerwca 2009

Długo przyszło konsolowcom czekać na ostatnie dzieło niemieckiej ekipy Ascaron Entertainment. Było warto?

Recenzja gry Ni No Kuni - jRPG od studia Ghibli
Recenzja gry Ni No Kuni - jRPG od studia Ghibli

7.0Ocena redakcji, 5 lutego 2013

Połączenie sił świetnego producenta gier Level-5 i legendarnego studia animacyjnego Ghibli nie mogło przejść bez echa. Ni No Kuni: Wrath of the White Witch to sympatyczna przygoda dla starszych i młodszych, w której jednak da się wyczuć pewną rutynę.

Naprawiając błędy przeszłości – recenzja Final Fantasy XIII-2
Naprawiając błędy przeszłości – recenzja Final Fantasy XIII-2

7.0Ocena redakcji, 16 lutego 2012

Final Fantasy XIII pokazało, że seria przeżywa zrozumiały kryzys jakości i stylu. Firma Square Enix twierdzi jednak, że można naprawić błędy przeszłości. Z recenzji Final Fantasy XIII-2 dowiecie się, czy rzeczywiście tak się stało.

Enchanted Arms - recenzja gry
Enchanted Arms - recenzja gry

7.0Ocena redakcji, 12 października 2006

Jeżeli nie macie ochoty czekać na Blue Dragon czy Lost Odyssey, nie posiadacie Playstation 2 i nie grywacie często w tego rodzaju gry, Enchanted Arms może wydać się całkiem dobrym rozwiązaniem.

Recenzja The Baconing - trzeciej gry z Deathspankiem
Recenzja The Baconing - trzeciej gry z Deathspankiem

7.0Ocena redakcji, 9 września 2011

Deathspank powraca, by stawić czoła swojemu najgroźniejszemu wrogowi – Anty-Spankowi. Absurdalny humor, heros idiota i tony przeciwników, to znak rozpoznawczy serii.

Mass Effect 2: The Arrival - recenzja gry
Mass Effect 2: The Arrival - recenzja gry

6.5Ocena redakcji, 4 kwietnia 2011

Gdy wszyscy z niecierpliwością wyczekują finału trylogii Mass Effect, na wirtualnych półkach serwisów dystrybucji cyfrowej wylądował Arrival, czyli kolejny płatny dodatek DLC do "dwójki".

Recenzja gry Sacred 3 - pecetowy hack'n'slash zmieniony nie do poznania
Recenzja gry Sacred 3 - pecetowy hack'n'slash zmieniony nie do poznania

6.0Ocena redakcji, 1 sierpnia 2014

Sacred 3 zrywa z tradycjami serii i podąża w zupełnie nowe rejony. Czy to rezygnacja niemieckiego dewelopera z rywalizacji z Diablo III o dusze graczy, czy też świadoma decyzja podążania w kierunku wytyczonym przez kooperacyjne nawalanki?