Polecamy Recenzje Przed premierą Publicystyka Warto zagrać

Popularne recenzje gier RPG PS3

Recenzje i oceny najważniejszych i najpopularniejszych gier

Recenzje gier z kategorii: RPG na platformę: PS3. Znajdziesz tu ponad 20 tekstów spełniających te kryteria.

Recenzja gry Dark Souls II - wielki powrót symulatora umierania
Recenzja gry Dark Souls II - wielki powrót symulatora umierania

recenzja gry11 marca 2014

Demon's Souls zyskało miano gry kultowej. Dark Souls było potwierdzeniem umiejętności studia From Software. Dark Souls II to... już prawdziwa legenda. Mroczna, inteligentna i piekielnie satysfakcjonująca.

Niezapomniane przeżycie - recenzja gry Dark Souls
Niezapomniane przeżycie - recenzja gry Dark Souls

recenzja gry7 października 2011

Kiedy ostatnio poświęciliście calutki weekend jednej grze wideo? Przygotujcie koce, prowiant i lampkę nocną: do sklepów trafiła „gra życia”, czyli Dark Souls.

Demon's Souls - recenzja gry
Demon's Souls - recenzja gry

recenzja gry28 czerwca 2010

Jedna z najgłośniejszych gier ubiegłego roku, dopiero teraz została wydana w Europie. Czy Demon’s Soul naprawdę jest warte uwagi?

Krwawe żniwa na Ziemi – recenzja gry Mass Effect 3
Krwawe żniwa na Ziemi – recenzja gry Mass Effect 3

recenzja gry9 marca 2012

Czekaliśmy, czekaliśmy i się doczekaliśmy. Trylogia Mass Effect ma swój wielki finał, w którym Shepard wraz z resztą załogi Normandii musi ocalić galaktykę przed Żniwiarzami. Przed nami jedno z najlepszych RPG akcji ostatnich lat!

Testujemy grę Dark Souls II: Scholar of the First Sin - stary pies zna nowe sztuczki
Testujemy grę Dark Souls II: Scholar of the First Sin - stary pies zna nowe sztuczki

gramy dalej12 kwietnia 2015

Scholar of the First Sin to nowa edycja Dark Souls II, w której From Software nie ograniczyło się do liftingu graficznego. Fani dostają grę, która ponownie ich zaskoczy.

Final Fantasy XIII - recenzja gry
Final Fantasy XIII - recenzja gry

recenzja gry9 marca 2010

Długo musieliśmy czekać na wkroczenie serii Final Fantasy na obecną generację sprzętu. Przygody Lightning powinny zadowolić wszystkich zadeklarowanych fanów, ale niekoniecznie przekonają do gatunku nowych graczy.

Recenzja dodatku Extended Cut do gry Mass Effect 3 - czy warto było czekać na rozszerzone zakończenie?
Recenzja dodatku Extended Cut do gry Mass Effect 3 - czy warto było czekać na rozszerzone zakończenie?

recenzja gry28 czerwca 2012

Extended Cut do Mass Effect 3 oferuje graczom upragniony epilog i wyjaśnia kilka kwestii. Sprawdzamy, czy finał tej historii nabrał większego sensu.

Krwawa jatka w Śródziemiu - recenzja gry Władca Pierścieni: Wojna na Północy
Krwawa jatka w Śródziemiu - recenzja gry Władca Pierścieni: Wojna na Północy

recenzja gry16 listopada 2011

Nowe spojrzenie na wojnę o Pierścień przenosi nas na północ Śródziemia, gdzie czyha nieznane wcześniej zagrożenie.

Recenzja gry Sacred 3 - pecetowy hack'n'slash zmieniony nie do poznania
Recenzja gry Sacred 3 - pecetowy hack'n'slash zmieniony nie do poznania

recenzja gry1 sierpnia 2014

Sacred 3 zrywa z tradycjami serii i podąża w zupełnie nowe rejony. Czy to rezygnacja niemieckiego dewelopera z rywalizacji z Diablo III o dusze graczy, czy też świadoma decyzja podążania w kierunku wytyczonym przez kooperacyjne nawalanki?

Mass Effect - recenzja gry
Mass Effect - recenzja gry

recenzja gry19 listopada 2007

Twórcy Star Wars: Knights of the Old Republic postanowili nieco odpocząć od barwnego świata George’a Lucasa i przedstawić własną wizję przyszłości. W ten sposób powstał Mass Effect.

Recenzja konsolowej wersji gry Risen 2: Mroczne wody
Recenzja konsolowej wersji gry Risen 2: Mroczne wody

recenzja gry9 sierpnia 2012

Piraci z Arborei dopłynęli wreszcie do portów Microsoftu oraz Sony. Napad zakończył się pełnym sukcesem, chociaż nie obyło się bez kilku ofiar.

Rodzina na swoim - recenzja dodatku Hearthfire do gry Skyrim
Rodzina na swoim - recenzja dodatku Hearthfire do gry Skyrim

recenzja gry5 października 2012

Hearthfire nie jest dodatkiem dla fanów Skyrima spragnionych bohaterskich przygód. Jednak ci, którzy uwielbiają wczuwać się w swoją postać i chcieliby zafundować jej dom i uczynić głową rodziny, będą nim zachwyceni.

Recenzja gry Dragon's Dogma: Dark Arisen - RPG fantasy z solidnym rozszerzeniem
Recenzja gry Dragon's Dogma: Dark Arisen - RPG fantasy z solidnym rozszerzeniem

recenzja gry25 kwietnia 2013

Dragon's Dogma: Dark Arisen kusi spóźnialskich, ale oferuje również mnóstwo atrakcji weteranom pierwszego wydania gry. Capcom znowu znalazł się na fali wznoszącej, warto więc sprawdzić jeden z najbardziej intrygujących tytułów tej generacji konsol.

Recenzja gry South Park: Kijek prawdy - szalone RPG twórców Fallout: New Vegas
Recenzja gry South Park: Kijek prawdy - szalone RPG twórców Fallout: New Vegas

recenzja gry4 marca 2014

Obsidian Entertainment wraz z twórcami South Parku stworzyli grę jedyną w swoim rodzaju. Miasteczko South Park zostało przekształcone w swój cyfrowy odpowiednik, a my sprawdzamy, jak bardzo się ta sztuka autorom udała.

Dawnguard – recenzja pierwszego dodatku do gry Skyrim
Dawnguard – recenzja pierwszego dodatku do gry Skyrim

recenzja gry3 lipca 2012

Bethesda zaskakująco długo kazała sobie czekać na pierwszy rozbudowany dodatek do gry The Elder Scrolls: Skyrim. Sprawdzamy jak Dawnguard prezentuje się na tle rewelacyjnego pierwowzoru.

Sacred 2: Fallen Angel - recenzja gry
Sacred 2: Fallen Angel - recenzja gry

recenzja gry17 czerwca 2009

Długo przyszło konsolowcom czekać na ostatnie dzieło niemieckiej ekipy Ascaron Entertainment. Było warto?

Recenzja gry Final Fantasy XIV: A Realm Reborn - prawdziwie odrodzone MMO
Recenzja gry Final Fantasy XIV: A Realm Reborn - prawdziwie odrodzone MMO

recenzja gry16 października 2013

Final Fantasy XIV zadebiutowało parę lat temu i poniosło sromotną klęskę. W tym roku firma Square Enix powróciła z „czternastką”, obiecując, że to zupełnie nowa gra. Po spędzeniu wielu godzin z wersją na PlayStation 3 musimy się z tym zgodzić.

Dragon's Dogma - recenzja gry RPG od Capcomu
Dragon's Dogma - recenzja gry RPG od Capcomu

recenzja gry31 maja 2012

Capcom zrobił otwartą grę akcji RPG, która łączy cechy takich hitów jak Dark Souls, Skyrim, Shadow of the Colossus i Devil May Cry. Z tej mieszanki mogły wyjść tylko dwie rzeczy: chaotyczny gniot lub arcydzieło.

Naprawiając błędy przeszłości – recenzja Final Fantasy XIII-2
Naprawiając błędy przeszłości – recenzja Final Fantasy XIII-2

recenzja gry16 lutego 2012

Final Fantasy XIII pokazało, że seria przeżywa zrozumiały kryzys jakości i stylu. Firma Square Enix twierdzi jednak, że można naprawić błędy przeszłości. Z recenzji Final Fantasy XIII-2 dowiecie się, czy rzeczywiście tak się stało.

Recenzja gry Diablo III w wersji na konsole - król hack'n'slash na padzie
Recenzja gry Diablo III w wersji na konsole - król hack'n'slash na padzie

recenzja gry5 września 2013

W Diablo III może już grać konsolowa brać i mimo obaw, piekło nie zamarzło. Pecetowy produkt przeprowadzkę na kanapę zniósł dzielnie, a jakość konwersji nie pozostawia wiele do życzenia.

Recenzja dodatku Dragonborn do gry Skyrim - udany wypad do Morrowind
Recenzja dodatku Dragonborn do gry Skyrim - udany wypad do Morrowind

recenzja gry13 grudnia 2012

Mroczne bóstwa, powrót popielnych upiorów i Dragonborn opętany żądzą władzy - brzmi jak przepis na ciekawą opowieść? Bethesda udowadnia, że stać ją na znacznie więcej!

Recenzja gry Ni No Kuni - jRPG od studia Ghibli
Recenzja gry Ni No Kuni - jRPG od studia Ghibli

recenzja gry5 lutego 2013

Połączenie sił świetnego producenta gier Level-5 i legendarnego studia animacyjnego Ghibli nie mogło przejść bez echa. Ni No Kuni: Wrath of the White Witch to sympatyczna przygoda dla starszych i młodszych, w której jednak da się wyczuć pewną rutynę.

Of Orcs and Men - recenzja gry RPG od twórców Gry o tron
Of Orcs and Men - recenzja gry RPG od twórców Gry o tron

recenzja gry18 października 2012

Po kontrowersyjnej Grze o tron Cyanide Studio postawiło na stworzenie produkcji, w której na pierwszy plan wychodzą orkowie i gobliny. Ciekawy pomysł nie ratuje Of Orcs and Men przed przeciętnością.

Mass Effect 2: The Arrival - recenzja gry
Mass Effect 2: The Arrival - recenzja gry

recenzja gry4 kwietnia 2011

Gdy wszyscy z niecierpliwością wyczekują finału trylogii Mass Effect, na wirtualnych półkach serwisów dystrybucji cyfrowej wylądował Arrival, czyli kolejny płatny dodatek DLC do "dwójki".