Polecamy Recenzje Przed premierą Publicystyka Warto zagrać

Popularne recenzje gier akcji PS2

Recenzje i oceny najważniejszych i najpopularniejszych gier

Recenzje gier z kategorii: Akcji na platformę: PS2. Znajdziesz tu ponad 40 tekstów spełniających te kryteria.

Grand Theft Auto: San Andreas - recenzja gry
Grand Theft Auto: San Andreas - recenzja gry

recenzja gry26 listopada 2004

GTA:SA to przede wszystkim największy do tej pory obszar, na którym prowadzona była rozgrywka. Tak ogromnego środowiska nie zaproponowała żadna gra z tej serii, a nawet tak wielki świat po raz pierwszy w historii zaprezentowano na konsoli Playstation 2.

Metal Gear Solid 3: Snake Eater - recenzja gry
Metal Gear Solid 3: Snake Eater - recenzja gry

recenzja gry25 lutego 2005

Emocje to jeden głównych czynników, który kształtuje naszą osobowość. To one mają największy wpływ na to co zapamiętujemy - na jakiś czas, lub do końca życia. I to właśnie one sprawią, że zapamiętacie MGS3:SE na bardzo, ale to bardzo długo...

Resident Evil 4 - recenzja gry
Resident Evil 4 - recenzja gry

recenzja gry1 grudnia 2005

Posiadacze PS2, którzy z zazdrością spoglądali na wyłączność Nintendo na gry z serii Resident Evil, mogą otwierać szampany. Jak się okazuje, nawet najlepiej wyglądającą grę na NGC można z powodzeniem przenieść na hardware’owo słabszą czarnulkę.

God of War II - recenzja gry
God of War II - recenzja gry

recenzja gry28 marca 2007

Bóg wojny wrócił i nie pozostawił konkurencji żadnych szans. Oto jedna z najlepszych gier na Playstation 2!

God of War - recenzja gry
God of War - recenzja gry

recenzja gry27 maja 2005

Jeśli można do czegoś „God of War” porównać, to zapewne najbliżej mu do „Devil May Cry” i znanych z przygód Dantego rozmaitych kombinacji combo i rozwoju głównego bohatera. Rozmachem przypomina „The Return of the King”.

Black - recenzja gry
Black - recenzja gry

recenzja gry24 lutego 2006

Czyżby najodważniejszy projekt Electronic Arts tego sezonu? Woda na młyn dla tych, którzy twierdzą, że jeszcze jest zbyt wcześnie na nową generację konsol. Na co PS3-ce wszystkie te teraflopy, kiedy to jej młodsza siostra dostaje takie gry?

The Warriors - recenzja gry
The Warriors - recenzja gry

recenzja gry8 grudnia 2005

Psychole z Rockstar ponownie chcą spędzić sen z oczu obrońcom moralności, wydając grę będącą w połowie drogi pomiędzy Manhuntem a GTA. Tytuł to raczej tylko dla dorosłych, ale recenzja – bez żadnych ograniczeń.

Shadow of the Colossus - recenzja gry
Shadow of the Colossus - recenzja gry

recenzja gry6 lutego 2006

Wcielamy się w postać młodzieńca, który podejmuje się niemożliwego. Aby ocalić swą ukochaną od śmierci, zmuszony będzie stawić czoła szesnastu kolosom. Tylko tylu i aż tylu...

Hitman: Blood Money - recenzja gry
Hitman: Blood Money - recenzja gry

recenzja gry4 lipca 2006

Hitman wraca i ku naszemu zaskoczeniu ma się lepiej niż kiedykolwiek. Chcesz zarobić trochę krwawej forsy?

Canis Canem Edit - recenzja gry
Canis Canem Edit - recenzja gry

recenzja gry23 lutego 2007

Nawet najwięksi optymiści muszą przyznać, że tak fajnych gier na Playstation 2 nie wyjdzie już wiele.

Recenzja gry Grand Theft Auto: Vice City Stories - kolejna fatalna konwersja
Recenzja gry Grand Theft Auto: Vice City Stories - kolejna fatalna konwersja

recenzja gry26 marca 2007

Kolejna świetna część słynnej serii i kolejna fatalna konwersja z PSP. GTA: Vice City Stories nie prezentuje rewolucyjnych rozwiązań, za to oferuje ciekawą fabułę, wiele misji, tony bonusów i mnóstwo akcji w najczystszej formie.

Star Wars Episode III: Revenge of the Sith - recenzja gry
Star Wars Episode III: Revenge of the Sith - recenzja gry

recenzja gry21 czerwca 2005

W SW: EIII RotS mamy wszystko, czego każdy fan „Gwiezdnych Wojen” oczekuje po grze na podstawie trzeciego epizodu: dynamiczne, efektowne pojedynki na miecze świetlne, korzystanie z Mocy i prowadzenie dwóch postaci, kluczowych dla filmu.

Medal of Honor: Wojna w Europie - recenzja gry
Medal of Honor: Wojna w Europie - recenzja gry

recenzja gry12 lipca 2005

Wcielasz się w postać amerykańskiego porucznika Williama Holta, służącego w brytyjskim Biurze Służb Strategicznych. Miłośnicy serii połapią się, że to ta sama organizacja, w której służył bohater pecetowego Medal of Honor: Allied Assault...

The Punisher - recenzja gry
The Punisher - recenzja gry

recenzja gry20 maja 2005

Mówi się, że wyjątek potwierdza regułę. Jeśli więc naszą regułą będzie znana wszystkim szmirowatość wszelkich gier tworzonych „na licencji”, za wyjątek śmiało możemy przyjąć dzieło sygnowane przez THQ.

Grand Theft Auto: Liberty City Stories - recenzja gry
Grand Theft Auto: Liberty City Stories - recenzja gry

recenzja gry19 lipca 2006

Chęć zysku czy wyjście naprzeciw oczekiwaniom fanów – co skłoniło Rockstar do pozbawienia PSP jednego z najmocniejszych exclusive’ów?

Recenzja gry Ojciec chrzestny - przyzwoity klon Mafii?
Recenzja gry Ojciec chrzestny - przyzwoity klon Mafii?

recenzja gry21 marca 2006

Wirtualny Ojciec chrzestny nie okazał się dziełem, ustanawiającym nową jakość w dziedzinie trójwymiarowych gier akcji. Developerzy przygotowali produkt, który jest po prostu przyzwoity.

Tom Clancy's Splinter Cell: Chaos Theory - recenzja gry
Tom Clancy's Splinter Cell: Chaos Theory - recenzja gry

recenzja gry28 czerwca 2005

Gra XXI wieku. Takie sformułowanie w przypadku Chaos Theory nasuwa się samo. W zasadzie z góry wiadomo było, że to co dostaniemy w ręce, będzie produkcją ponadprzeciętną. Seria Splinter Cell posiada wszak wszystkie atrybuty potrzebne grom przełomowym.

Spartan: Total Warrior - recenzja gry
Spartan: Total Warrior - recenzja gry

recenzja gry27 października 2005

Rzymskie Imperium pod rządami okrutnego Tiberiusa podbija kolejne tereny. Na ich drodze ku całkowitej dominacji stoją już tylko Spartanie. W takich okolicznościach weźmiemy pod swoje skrzydła jednego żołnierzy, by poprowadzić go przez przygodę jego życia.

Mafia: The City of Lost Heaven - recenzja gry
Mafia: The City of Lost Heaven - recenzja gry

recenzja gry29 sierpnia 2004

Historia opowiedziana w „Mafii” dzieje się w latach 30-tych XX wieku i traktuje o karierze Tommy’ego Angelo, gangstera z przypadku.

Shinobido: Way of the Ninja - recenzja gry
Shinobido: Way of the Ninja - recenzja gry

recenzja gry21 sierpnia 2006

Twórcy serii Tenchu powracają, oferując nam realistyczny symulator bycia Ninja.

Brothers in Arms: Road to Hill 30 - recenzja gry
Brothers in Arms: Road to Hill 30 - recenzja gry

recenzja gry5 kwietnia 2005

Wcielasz się w rolę dowódcy jednostki, bez żadnych ogródek wzorowanej na tej z „Kompanii Braci” czy „Szeregowca Ryana”. Bohater jest targany licznymi rozterkami i pomiędzy poszczególnymi misjami możemy wsłuchać się w potok jego myśli o życiu i śmierci...

Devil May Cry 3: Dante's Awakening - recenzja gry
Devil May Cry 3: Dante's Awakening - recenzja gry

recenzja gry26 kwietnia 2005

Dante, pół-człowiek, pół-demon, wrócił. Jeden z największych bossów konsolowego świata, gość, który z miejsca niemal stał się ikoną wykozaczonego do granic możliwości bohatera gry ponownie odda się pod naszą komendę. Zapomnijcie o „Devil May Cry 2”.

Second Sight - recenzja gry
Second Sight - recenzja gry

recenzja gry21 grudnia 2004

Autorzy świetnej serii strzelanin TimeSplitters wyposażają swego kolejnego bohatera w moce psioniczne. Ciekawy patent dla przygodowej gry akcji!

The Getaway: Black Monday - recenzja gry
The Getaway: Black Monday - recenzja gry

recenzja gry23 listopada 2004

Zapomnijcie o kolorowym mieście i bajecznych krajobrazach – witam w Londynie. Zapomnijcie o bezstresowych przechadzkach po ulicach miasta – witam w mafii lub na komisariacie. Zapomnijcie o arkadowym charakterze rozgrywki – witam w The Getaway.