Ile dostajecie surowców ze skrzynek które są na ziemi i wiszą w tym czymś co trzeba podpalić gdy mamy opanowaną umiejętność zmysł zbieracza? drugi raz podchodzę do tej gry i wcześniej wydawało mi się że było więcej niż teraz co mam 15 i 30 surowca.
No i jak się ma sprawa z broniami? jakie mamy bronie i ten łuk co mamy na początku to tylko mamy te 2 ulepszenia czy później do tego ługu będą nowe ulepszenia chyba że gdzieś znajdziemy inny ług, gdzie widziałem że są jakieś wypaśne.
Do łuku,shotuna,karabinu jest chyba po 8 ulepszeń jak się nie mylę. Oczywiście wraz z postępem fabuły,znierania surowców przede wszystkim ulepszasz bronie,nowe łuki. Większe magazynki,poprawianie celności itp. Swoją droga świetnie to zrobili. Ze skrzynek to jest właśnie tak jak napisałeś do 30 surowców przeważnie. Czasem ze zwłok jest więcej. Generalnie opłaca się plądrować wszystko co się da.
czyli nie ma sensu wydawać surowcó na początku na początku gry? jeżeli później mamy lepsze łuki to chyba lepiej na to zaoszczędzić surowce. tak samo jest z pistoletami i shotganami?
[3] Z tego co zauważyłem to i tak się na jedno wyjdzie, bo ulepszenia z pierwszej broni przechodzą na następną.
Tyle że jak nie ulepszysz to będzie ci się ciężej grać ( i niekiedy ulepszenia są potrzebne żeby dalej przejść) .
[5] Już sam się pogubiłem,dostajesz łuk >ulepszasz go na max> dostajesz 2 łuk i znów ulepszasz go na max i tak jeszcze 2 razy .
Pewne modyfikacje przechodzą na następny łuk/broń.
hmm czy może to jest tak że np łuk od początku gry jest ten sam a my go ulepszamy do najlepszych możliwości czy gdzieś dalej znajdujemy czy dostajemy nowy.
Obaj bzdury opowiadacien Co do nowego łuku i ogolnie nowych broni to kazda z nich ma okresloną ilosc czesci do zebrania, 3 bodaj. Znajdziecie 3 czesci łuku (nie surowcow) - macie nowy łuk. I analogicznie z kazda bronia tak jest. Za surowce mozemy ulepszac, ulepszenia przechodza na nowe rodzaje broni. Kaniec filma. Mozecie w ogole nie miec ulepszonego danego typu broni ale gdy zbierzecie 3 czesci to dostajecie jego "mocniejsza" wersje
Ze skrzynek lezacych na ziemi (malych) jest standardowo 10 surowcow...
Troche zagmatfane to. Czyli tak, na początku gry znajdujemy łuk a później by mieć lepszy sprzęt znajdujemy w jakichś skrzynkach części do niego i z te części nakładają się na ten nasz stary łuk? mamy prowizoryczny łuk. Na początku są 2 ulepszenia cięciwa z owijką i jeszcze coś. to co lepiej tego nie ulepszać a ulepszyć dopiero wtedy gdy jest lepszy łuk bo to wtedy będzie miało mocniejsze ulepszenie?
Nie :p Co tu jest zagmatwane, system prosty jak drut. Ulepszenia sa swoja droga a czesci swoją, ulepszenia przechodza na nastepny "poziom" broni ale nie beda lepsze jesli uleszysz ten lepszy luk...Beda takie same+ dojda nowe ktore bedzie mozna wykupic.
Tak samo jest z sama Larą. Na poczatku ma stopien "zoltodziob" po zebraniu juz nie pamietam ilu, pkt umiejetnosci przechodzi na poziom "wyga", wszystkie jej ulepszenia zostaja+ odblokowuja sie nowe. Nie ma co komplikowac bo to jest proste...
Najprościej jak się da:
Są "2 typy" ulepszeń:
-za surowce
-za części
Ulepszenia za surowce są dostępne częściowo od początku, później odblokowują się nowe. Warto je ulepszać bo nawet jak dostajesz nowy łuk to te ulepszenia i związane z nimi bonusy przechodzą na nową broń.
Ulepszenia za części to najprościej mówiąc "premia dla dociekliwych" - jeżeli zbierasz wszystko co popadnie to możesz zebrać dodatkowe ulepszenia - znajdują się w różnych miejscach - skrzynkach, grobowcach a czasami przy opancerzonych przeciwnikach. Po zebraniu odpowiedniej ilości dodatkowych ulepszeń - gra Ci odlicza np. 1/3 itd. teoretycznie dostajesz nowy lepszy łuk - praktycznie polepszają się jego właściwości i zmieniona jest tekstura, nic nowego. Możliwość zebrania odpowiedniej ilości części jest oczywiście z góry ustalona przez twórców poprzez odpowiednie rozmieszczenie części, tak więc pierwszy "ulepszony" łuk dostaje się w określonym przez autorów miejscu(pod warunkiem szczegółowej eksploracji).
Kolejną sprawą jest to, że niezależnie od zebranych części fabularnie dostajemy jeszcze inny łuk - tym razem z nową funkcjonalnością. Podobnie jak poprzednio wszystkie ulepszenia przechodzą na niego a dodatkowo odblokowuje on kilka nowych możliwych ulepszeń.
To tak w skrócie, ja już mam ten 3 łuk a czy dalej jest coś jeszcze to nie wiem :)
aha czyli jednym słowem ulepszać wszystko jak leci. a teraz wyszedł jakis pacz? jaka to wersja i co on poprawia?