Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Problem z internetem

05.07.2020 13:42
Bieniu05
1
Bieniu05
153
The100

Problem z internetem

Czy to na xp czy to na windows 7 mialem i mam taki problem ze jak wlacze pierwsze komputer i pozniej modem to nie mam internetu i nic sie nie da zrobic. Musze wylaczyc wtedy komputer calkowicie wlaczyc modem az sie zaladuje caly i potem dopiero komputer jak to naprawic? Jest to bardzo uciazliwe gdyz wydluza czas wlaczania komputera a zalaczalby sobie od razu komputer z modemem i by to wszystko szybko lecialo.

05.07.2020 14:09
Yuri Lowell
2
odpowiedz
Yuri Lowell
48
Brave Vesperia
Image

To tak na poważnie z tym pytaniem??? 20 lat temu jak nie używam starego U.S.Robotics 56K Faxmodem i co najwyżej przerywało mi połączenie. Ale to było wieki temu!!!

Pewnie chodzi Ci o zupełnie inny modem. Mój obecny (światłowód) jest włączony non-stop. Jeśli go wyłączę, ponowne uruchomienie trwałoby kilkakrotnie dłużej niż uruchomienie się komputera.

05.07.2020 21:02
Bieniu05
3
odpowiedz
Bieniu05
153
The100

Zobaczymy teraz w menadżerze urzadzen na karcie sieciowej odznaczylem "pozwol na wylaczenie tego urzadzenia w celu oszczedzania energii" a jak to nie pomoze to jeszcze mysle zaktualizowac sterownik karty sieciowej. A modem niedawno wymienialem i nic sie nie zmienilo takze raczej to nie od tego.

05.07.2020 21:05
Dryf Wiatrów Zachodnich
4
odpowiedz
2 odpowiedzi
Dryf Wiatrów Zachodnich
143
Generał

Moze zaczynajac od poczatku - po co wogole wylaczasz modem? I wlaczajac jednoczesnie komputer i modem, ile czekasz nim stwierdzisz ze nie dziala i trzeba zresztartowac?

Pytam, bo ja mam modem UPC, no i jak go wylacze i podlacze to jakies 5-10 minut trwa nim sie skonfiguruje i zlapie polaczenie

post wyedytowany przez Dryf Wiatrów Zachodnich 2020-07-05 21:09:33
06.07.2020 09:07
Bieniu05
4.1
Bieniu05
153
The100

a po co mi ma brac prąd niepotrzebnie na noc go wylaczam po za tym jak masz burze to ci moze go spalic nawet na stronie dostawcy jest napisane zeby na burze rzeczy z gniazdka wypinac. Tak samo jak masz telewizor w trybie uspienia to za rok czasu z 50zl zabulisz za taki przywilej zostawiania go tak.

Chodzbym siedzial godzinami to tego internetu nie bede mial i nic nie pomoze ani wylaczanie i wlaczanie sieci w ustawieniach komputera duzo rzeczy probowalem po prostu musze wtedy wylaczyc komputer i wylaczyc modem z gniazdka i potem znowu wlaczyc modem az sie caly zaladuje i dopiero potem komputer inaczej nie bede mial neta

ps. kiedys siedzialem na starym kompie jeszcze ten monitor taki ciezki przy otwartym oknie na burzy i monitor sie rozmagnesowal mialem taki ekarn troche jak masz telewizje zakodowana trzeba bylo isc i 150zl zabulic za wymiane transformatora. A u znajomych przez burze na wsi to albo sie palą płytki od anteny do telewizji albo telewizor tez sie spalil bo piorun uderzyl

post wyedytowany przez Bieniu05 2020-07-06 09:15:01
06.07.2020 10:16
4.2
Child of Pain
192
Legend

No to w trakcie burzy a nie na kazda noc... Nie pamietam zeby odlaczal czy wylaczal sprzet podpiety do anteny satelitarnej czy radiowki. Modem czyli masz jakas Neostrade czy Netie z łączem telefonicznym( po dslu)?

06.07.2020 14:54
Bieniu05
5
odpowiedz
1 odpowiedź
Bieniu05
153
The100

mam z multimedi kiedys mi sie takie rzeczy nie dzialy normalnie moglem zalaczac w jakiej kolejnosci chce wszystko a moze to wlasnie przerzutka z xp na win 7 to spowodowala to bylo wieki temu nawet juz nie pamietam czy na na xp tez tak mialem tak na serio. A kable skad sygnal idzie mam taki jak do anteny od telewizora bialy to sie chyba nazywa kabel koncentryczny.

07.07.2020 06:39
5.1
Child of Pain
192
Legend

Wiec wytlumacz mi jak przez burze kablem koncentrycznym ma ci cos sie uszkodzic? To nie kabel telefoniczny.

07.07.2020 09:00
Bieniu05
6
odpowiedz
Bieniu05
153
The100

nie chodzi juz o ta burze po prostu nie chce zeby mi sie cos swiecilo w nocy za duzo tych swiecidelek w tych czasch od zawsze tak robilem jeszcze lata temu rok 2005 tez tak robilem i internet byl teraz niby nowe technologie a pewne rzeczy dzialaja gorzej niz kiedys

07.07.2020 09:06
Bieniu05
7
odpowiedz
Bieniu05
153
The100

ale zdaje sie ze znalazlem problem to co wyzej pisalem "pozwol na wylaczenie tego urzadzenia w celu oszczedzania energii" odznaczylem to na karcie sieciowej i jest,kiedys mialem podobny przypadek jeszcze jak sie laczylo przez kabel usb to samo ciulstwo bylo pozalaczane w menadzerze

dzieki wszystkim za zainteresowanie tematem gdybym tego tematu nie zalozyl to pewnie dalej bym sie z tym zmagal

Forum: Problem z internetem