Nigdy przedtem nie kupowałem przez steam (zawsze sklepy z bezpośrednim przelewem z własnego konta), jednak tym razem, polując na Lords Of Xulima, jestem chyba zmuszony. Mam więc pytanie o PayPal, bo widzę że chcą bym zasilił konto przelewem, a potem płacił z niego za grę w euro itp. - Jak często zdarzają się nieprzyjemne sytuacje typu kasa nie dochodzi itp, czy to w ogóle bezpieczne? Powiem szczerze, przekonany nie jestem, steamem też nigdy się za bardzo nie interesowałem. Będę wdzięczny za opinie.
Korzystam z paypal od kilku lat i nigdy nie było problemu. Kilka razy zdarzyło się, że przelew się "przywiesił" ale po wiadomości do supportu wszystko było naprawione. Musisz tylko pamiętać żeby zweryfikować adres e-mail w paypalu, bo inaczej doładowanie nie dojdzie. Nie pamiętam jak jest z kontem, ale chyba też trzeba zweryfikować (chyba przelewają drobną kwotę i musisz potem wpisać ile przelali, czy coś w tym stylu - robiłem to kilka lat temu, więc już nie pamiętam dokładnie, może ktoś lepiej będzie pamiętał jak to się odbywa).
W styczniu zdaje się Lords of Xulima ma się pojawić na gog.com. Jak poprawią ostatnie błędy i doszlifują całość.
Sam czekam.
Co do paypal to nie będzie problemu. Wszystko działa sprawnie i masz grę od ręki.
Skoro o Xulimie...
http://steamcommunity.com/games/296570/announcements/detail/165836124908747538
"New languages in the works: Russian and Polish
Good news! One of our dreams is that players in all countries can experience this epic story in their native language, so we are proud to announce that two more languages are coming to Xulima: Russian and Polish. And... we expect to add Italian too some time later. "