Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Okienka Pop-up

08.03.2016 14:44
1
mcl007
168
Galaxy Ranger

Okienka Pop-up

Witam,
Mam czasmi taka przypadlosc telefonu ktora nazywa sie wyskakujacymi okienkami. Zazwyczaj informuja mnie o tym ze:
- mam nie auktualna przegladarke,
- mam zla przegladarke
- mam nie aktualnego androida
- mam problem
- mam wirusa
- etc

Wiekszosc linkow zaczyna sie od oneclick....
Dodatkowo telefon w czasie takiego okienka wibruje, no i nie mozna sie cofnac do strony poprzedniej. Mozna tylko zamknac zakladke i od nowa szukac. Problem zazwyczaj wystepuje przy "pierwszym" wyszukaniu. Pozniej problem nie wystepuje.
Badalem telefon roznymi programami i jakies antywirusy, jakies doktory, inne cuda wianki na kiju. Efekt ten sam. Problemu nie stwierdzono.

Mozliwe ze skutkiem tego czegos jest problem opisany w innym temacie:
https://www.gry-online.pl/forum/szybkie-zuzcie-baterii/z2d532ac

Ktos ma cos podobnego?
Rozwiazal ktos podobny problem ?

08.03.2016 19:16
2
odpowiedz
mcl007
168
Galaxy Ranger

^UP

08.03.2016 19:22
SULIK
3
odpowiedz
SULIK
263
olewam zasady

1) sprawdź inne przeglądarki na telefonie jak na innych nie ma problemu, to wyczyść przeglądarkę która robi problem
2) jak na każdej to jest to albo masz jakiegoś wira na telefonie, albo DNSy na routerze są podmienione przez innego wira (jeżeli łączysz się przez wifi do sieci domowej, jak rodzaj połączenia nie daje różnicy to niestety siedzi to w telefonie)
3) instalowałeś nie dawno jakieś darmowe oprogramowania/gierki ? skasuj wszystko co nie potrzebne
4) jak pkt. 3 nie pomoże to skopiuj wszystkie dane które Ci są potrzebne i przywróć tel do ustawień fabrycznych

08.03.2016 19:24
4
odpowiedz
mcl007
168
Galaxy Ranger

Polecasz jakis soft do zrobienia backupa telefonu ?

08.03.2016 19:31
SULIK
5
odpowiedz
SULIK
263
olewam zasady

ale co chesz backupować ? ustawienia programów/gier - synchronizacja google.
kontakty - export do pliku i wysłanie na maila
zdjęcia/filmy etc - albo po kablu, albo wysłanie na google drive

wczoraj przechodziłem z telefonu na telefon i przy przechodzeniu z jednego na drugi był tylko delikatny problem z kontaktami, bo w nowym telefonie mi dużo śmieci weszło ze starego.

A następnie wszystkie apki które miałeś download jeszcze raz z playstore.
Jak masz gry to apka od google play czy google games chyba zapisuje Ci wyniki - do poczytania.

08.03.2016 19:39
👍
6
odpowiedz
mcl007
168
Galaxy Ranger

OK, dawno nie robilem backupu - kiedys byl do tego soft. Teraz widze ze google jest ;)

Forum: Okienka Pop-up