Witam.
Chciałbym abyście doradzili mi, jaką gre ściągnąć / kupić z rodzaju FPS Multi. Mam tu na myśli grę w podobnych klimatach jak battlefield play4free. Ogólnie grał bym w to dalej ale irytuje mnie sprawa, ze jeśli ktoś tutaj nie pakuje real kasy to nie ma szans z tymi co płacą. Do rzeczy. Chciałbym aby gra:
- była wizualnie podobna i osadzona w klimatach battlefield play4free.
- bronie kupowane były tylko za hajs zdobyty w grze, żeby nie trzeba było płacić real kasy
- możliwość wbijania lvli i zdobywania statystyk
- poruszanie się różnymi pojazdami.
- duża mapa i duży ich wybór
- żeby były organizowane różne turnieje tej gry na stronach typu esl lub różnych ligach forumowych itp itd.
- aby liczył się nie tylko skill, ale również taktyki, logiczne myślenie itp
- i oczywiście żeby grało w to dużo osób
Wymaganiami się nie przejmujcie.
Wiadomość dla hejtów
spoiler start
Użyłem opcji szukaj ale nie znalazłem gry która by spełniała moje oczekiwania, znalazłem różne tematy, lecz nie było tam odpowiedzi na moje pytanie
spoiler stop
Z góry dzięki za odpowiedzi i pomoc, pozdrawiam.
mnie się nie pytaj :P
Widzę, że to gra o "przyszłości" jest tam coś takiego jak w crysis wars, że można stać się nie widzialnym, skakać bardzo wysoko na budynki itp? Jeśli tak to podziękuje, nie lubię takich gier. Wolę coś osadzone mniej więcej w naszych czasach.
jeśli ktoś tutaj nie pakuje real kasy to nie ma szans
Grałem w bfp4free jakieś pół roku dzień w dzień - nie wyłożyłem ani złotówki, nie zgadzam się z tym co piszesz, z podstawową bronią jako szturmowiec i inżynier dawałem sobie radę kończąc często w ścisłej czołówce, starałem się grać z ludźmi na wysokich poziomach, więc dobić się na pierwsze bywało trudno. Udało mi się zdobyć dodatki w codziennym darmowym losowaniu - było jeszcze łatwiej. Resztę kupiłem gdy dali darmowe 3k punktów z okazji jakiegoś wydarzenia. Oczywiście na początku cieszyłem się kończąc na trzecim/czwartym od końca. Postępy przyszły po około 2 miesiącach. Znaczny skok był po rekonfiguracji punktów treningu - kopiowanie rozwiązań z youtube nie skutkowało - trzeba znaleźć układ pasujący do własnego stylu gry.
Jeśli mimo wszystko podobał Ci się BF p4f, to BF3 w wersji premium będzie Ci pasował lepiej, niż inne. Ale na początku dostaniesz nieźle po tyłku, bo tu też liczy się praktyka.
@ZŁ zanim zacząłem grać w bfp4f grałem w cs'a 1.6 około 5 lat a także w różne gry fps singleplayer. Chodzi mi o to, że jak gram w tego bfp4f to zazwyczaj jestem 2-3 w składach 15 vs 15. Gram szturmowcem, ale chodzi mi o to, że ciężko tutaj grać przeciwko osobom które pakują w tą grę dużo real kasy. Z czasem na pewno się to wyrówna (darmowe losowania codziennie i sponsorpay - 1k w 2 dni), ale pierwsze miesiące będą problemem. Poza tym wydaje mi się, że w tą grę gra mało osób i jest mało lig. Być może się mylę.
Dzięki za pomoc ale czy macie jeszcze jakieś propozycje?
Pojazdy? Broń tylko z levelowaniem? Obecne czasy? Skill, taktyka? DUUUŻE mapy? Tylko jak na razie w Battlefield 3, albo w Battlefield 2. ;) Zapomniałbym o Bad Company 2.
czy macie jeszcze jakieś propozycje?
Jeśli grałeś w CS, to "inne propozycje" będą dla Ciebie stratą czasu. Są OK, dają rozrywkę, ale jeśli Ci zależy na znaczącym wpływie taktyki i umiejętności (jednocześnie), to nie ma innej propozycji niż BF3. Oczywiście musisz znaleźć jakiś pluton i grać w drużynie.
Wspomniany wyżej Team Fortress 2, to dobra rozrywaka, ale przy możliwościach taktycznych BF3, to pasjans lub saper .. daje radość, ale to inna bajka.
To może dorzucę Blacklight:Retribution, Arctic Warfare czy Tribes Ascend.
Jedyna gra zdolna spełnić twoje wymagania to Planetside 2. I tego się trzymaj. Jeśli nie to nie ma innej gry.
Jak grałeś w CS 1.6 to może spróbuj w Counter-Strike: Global offensive.
[15]
WTF ignorancie? Masz w poscie 13 dwie swietne o rozbudowane darmówki, Blacklight i Tribes.
pisałem wyżej, że nie lubie gier z przyszłości, a w tym całym blacklight normalnie można jakimiś goglami przez ściany patrzeć więc sory. W tribes grałem kiedys. Natomiast cs:go nie jest darmowy :/