Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Łopatka, ile smażyć lub dusić by było dobre ?

02.06.2019 13:54
HarryKejn
1
HarryKejn
10
Pretorianin

Łopatka, ile smażyć lub dusić by było dobre ?

Jw
Chcę zrobić bogracz, ciekawy przepis na YT znalazłem, ale boję się o mięso, bo mam tylko doświadczenie z kurczakiem

02.06.2019 19:02
Wiarołomca
2
odpowiedz
Wiarołomca
72
Senator

Zazwyczaj w przepisach mówią ile trzeba co robić :) zastosuj się do rad z przepisu

02.06.2019 19:07
3
1
odpowiedz
Dessloch
207
Legend

lopatka, twarde mieso, nizsza temp, wiecej godzin, wtedy bedzie dobre.

02.06.2019 20:38
Kanon
😉
4
2
odpowiedz
1 odpowiedź
Kanon
190
Befsztyk nie istnieje

Łopatka to delikatne mięso. Duszenie, około 1,5 h, na "małym" ogniu.

03.06.2019 07:43
Soulcatcher
👍
4.1
Soulcatcher
219
ESO

02.06.2019 20:53
Yoghurt
5
odpowiedz
Yoghurt
66
Legend

Łopatka to średnie mięso. Podduszanie ze smażeniem, dokładnie 220 minut na gazie odkręconym do połowy.

02.06.2019 20:58
Yarpen z Morii
6
odpowiedz
Yarpen z Morii
27
Qverty

Łopatka to średnio twarde ale delikatne mięso. Smażenie na dużym ogniu przez 10 minut.

02.06.2019 22:14
Yaca Killer
7
odpowiedz
Yaca Killer
204
Regent

January mówi prawdę, a Dosia blefuje.

02.06.2019 22:16
siara00000000
8
1
odpowiedz
siara00000000
2
Pretorianin

Lopatka to srednio-twarde-delikatne mieso, zostawic w piecu hutniczym na minimum 2 doby albo jesc surowe.

02.06.2019 22:19
twostupiddogs
9
odpowiedz
twostupiddogs
188
Legend

Łopatka to nie mięso.

03.06.2019 01:17
Texas84
😂
10
odpowiedz
Texas84
114
Generał

…...

03.06.2019 07:32
Kanon
😂
11
odpowiedz
Kanon
190
Befsztyk nie istnieje

O takiego Gola nic nie robiłem.

03.06.2019 07:38
Widzący
😁
12
odpowiedz
Widzący
177
Legend

Po pomiarach objętości puszki mózgowej i zdalnej (skrytej) analizie jakości łopatki, stawiam diagnozę.
Bogracz z kurczaka.

Forum: Łopatka, ile smażyć lub dusić by było dobre ?