Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Chcę wam się robić obiad po pracy?

27.03.2019 10:06
1
zanonimizowany1193425
51
Generał

Chcę wam się robić obiad po pracy?

Ja pracuje od 9 do 16 i po pracy zawsze idę na zakupy. Wracam do domu około 17.00. Szybki prysznic i odpalam TV aby zobaczyć czy nie ma jakiegoś zajebistego streama na TV Gry. I wypadałoby coś zjeść, ale sobie tak myślę, że chciałbym coś na szybko bo szkoda mi czasu na gotowanie, zmywanie.. wolę coś opędzlować na szybko i mieć już czas wolny dla siebie..Dlatego góruje u mnie szybka kuchnia, ale to nie znaczy, że niezdrowa. Jakieś pierogi, kluski, krokiety czy Giuuuuuuusepppe! No takie o..

Jeśli mam wolne to też wolę zorganizować sobie fajnie dzień i zjeść przy okazji w restauracji.

Mieszkam z dziewczyną, która pracuję na 2 zmiany i ma podobne podejście. Dzieci nie mamy, więc nie ma ciśnienia o rodzinny obiad i każdy je to na co ma ochotę. Czasami przygotujemy coś bardziej skomplikowanego :)

A jak jest u was?

27.03.2019 10:11
cswthomas93pl
2
odpowiedz
cswthomas93pl
135
Legend

U mnie z reguły obiad już czeka albo dochodzi, a jeśli nie, to pakuję się do samochodu i jadę "opędzlować" coś na szybko. Pizza, kebab, rollo, czy inne rzeczy typu KFC, czy MCD. Ale porządny obiad z ziemniakami, surówką, sosem i mięsem też się należy regularnie.
Pracuję na jedną zmianę od 6-14, a i tak nie chce mi się stać przy garach, bo i nawet gotowanie to nie moja pasja ;)

27.03.2019 10:13
3
odpowiedz
zanonimizowany1080091
33
Legend

Jem obiad w czasie pracy. Zamawiam jedzenie do firmy albo idę do restauracji.

27.03.2019 10:15
4
odpowiedz
Wiarołomca
85
Senator

Nie chce się robić ale robimy zazwyczaj na 2 dni . Codziennie stać po pracy to by było męczące. Obczajcie sobie jakieś zapiekanki czy inne makarony . Niedosc że pyszne to z dnia na dzień coraz pyszniejsze

27.03.2019 10:17
Agent_007
5
odpowiedz
Agent_007
150
Kiss my Aces!

Zazwyczaj jak wracam z pracy to żona już czeka z gotowym obiadem. Ja do kuchni wchodzę tylko w weekendy, wtedy albo pichcimy coś razem albo sam coś przygotuje.

Ogólnie gotować umiem i lubie, ale w tygodniu po pracy jest u mnie podobnie jak u Ciebie - zmęczenie i szkoda wolnej resztki dnia by stać przy garach sprawia, że miło przyjść na gotowe, bo człowiekowi się gotować zwyczajnie nie chce. Gdybym musiał codziennie po pracy sam sobie organizować obiad, to pewnie szybko bym się dorobił karty stałego klienta w osiedlowej pizzerii.

post wyedytowany przez Agent_007 2019-03-27 10:20:16
27.03.2019 10:46
Wujek_Wladek
6
odpowiedz
1 odpowiedź
Wujek_Wladek
4
Pretorianin

Gdybym mial robic w kuchni cos sam to by byla bida. Dziekuje Bogu za te wszystkie wspaniale kobiety ktore cale zycie dbaly o smaczny posilek dla mnie.

spoiler start

babcia, mama, zona i tesciowa

spoiler stop

27.03.2019 12:06
cswthomas93pl
😈
6.1
1
cswthomas93pl
135
Legend

Teściowej bym nie ufał w tej kwestii.

27.03.2019 10:51
marcing805
7
odpowiedz
marcing805
186
PC MASTER RACE

Ryż gotuje się szybko. Marchewka i inne warzywa też. Pół godziny roboty, łącznie z obraniem marchewki. Ale jadam też obiady w pracy na stołówce. Ale na różne dziwne i egzotyczne dania nie mam ochoty poświęcać czasu. Ale nie jem też syfu na szybko.

27.03.2019 10:54
8
odpowiedz
zanonimizowany146624
131
Legend

Ja wracam później i jeśli moja nie zrobi to albo kupię gotowca, albo zrobię spaghetti bolonskie, albo rybkę z frytkami :P

post wyedytowany przez zanonimizowany146624 2019-03-27 10:54:49
27.03.2019 11:28
Xinjin
😊
9
odpowiedz
Xinjin
176
MYTH DEEP SPACE 9

Ja dziś po robocie robie spaghetti ;-)

27.03.2019 11:28
DanuelX
10
2
odpowiedz
DanuelX
82
Kopalny

Nikt mi nie zrobi obiadu jak ja (albo mamusia!).

Prawda jest taka, że przygotowanie obiadu nie jest ani nie musi być skomplikowane ani praco/czaso chłonne. Trzeba to po prostu lubić.

post wyedytowany przez DanuelX 2019-03-27 11:30:06
27.03.2019 11:53
11
2
odpowiedz
6 odpowiedzi
zanonimizowany1191507
24
Legend

A co to za problem, lejesz wody do gara, wrzucasz makaron (obojętnie jaki), na patelnie wrzucasz jakieś mięso (obojętnie jakie), dorzucasz warzywa (co tam akurat jest w lodówce), sos jaki kto lubi, mieszasz i masz. Obiad gotowy w ciągu 30 minut.

27.03.2019 11:55
11.1
zanonimizowany1193425
51
Generał

Tzw. szybka kuchnia. A weź zrób w 30 minut zupę lub mielone czy schabowego :D

27.03.2019 12:04
DanuelX
11.2
1
DanuelX
82
Kopalny

Robienie zupy trawa jeszcze krócej - samo jej gotowanie na ogniu zajmuje czas. Mielone to zwykły banał a schabowe jedynie w czym jest skomplikowane to rozbicie mięsa.

27.03.2019 13:07
11.3
zanonimizowany768165
119
Legend

A weź zrób w 30 minut zupę lub mielone czy schabowego :D
a co za problem?
mielone - wrzucasz składniki do dużej miski, mieszasz, wyrabiasz i na patelnię

Schabowe - ubić (dobre do wyżycia się a także odpłacenia nadobnym sąsiadom hałasującym piętro wyżej/niżej), obtaczasz i na patelnię

przy dobrej organizacji mniej niż 30 minut :] po pracy też, szczególnie po pracy można rzecz.

Mielone czy schabowe to nie takie chop siup jak się wydaję.
jest jest, wystarczy chcieć :]
Zmywanie? No to papierowe talerzyki w takim razie.

post wyedytowany przez zanonimizowany768165 2019-03-27 13:15:05
27.03.2019 13:13
11.4
zanonimizowany1193425
51
Generał

Mielone czy schabowe to nie takie chop siup jak się wydaję. Po tym wszystkim jeszcze trzeba pozmywać i ogarnąć kuchnie. Niekoniecznie mam na to ochotę po ciężkim dniu pracy..

27.03.2019 13:30
CheshireDog
11.5
2
CheshireDog
123
Desk jockey

[11.3]
jak mam czas to lubię przygotować mięso np. na schabowe, dzień wcześniej. Bardzo lubię jak wtedy przesiąka smakiem przypraw, więc wtedy dłużej niż 30 min ;) ale to już moje upodobania i nawyki w gotowaniu. Na upartego, tak da się zrobić schabowe w 30 min

[11.4]
Co do zmywania polecam zmywarkę - naprawdę oszczędza czas

post wyedytowany przez CheshireDog 2019-03-27 13:30:50
27.03.2019 14:49
11.6
kaersol
48
Centurion

Ja robię dokładnie tak samo, powielam ten schemat ciągle. Mam problem jeedynie z surówkami, nie mam na nie pomyslu w ogóle . Chyba, ze trafi sie w lodowce pomidor, salata i ogórek, to dorzucam jogurtu naturalnego i tralalala ;D

27.03.2019 12:16
Matysiak G
12
odpowiedz
Matysiak G
154
bozon Higgsa

Gotuję w zasadzie codziennie. Raz, że lubię, a dwa, że wtedy wiem, co jem.

27.03.2019 12:16
13
odpowiedz
kriskow11
2
Generał

To wszystko zalezy od miesiaca wiadomo raz kasa idzie tylko na zycie
I w tedy jadam czesto na miescie
No ale a czasem sa te dodatkowe wydatki no to wiadomo cos sie ugotuje

27.03.2019 12:18
~leszek
14
odpowiedz
2 odpowiedzi
~leszek
87
AnsildAr

nie znoszę to za duże słowo, ale z niechęcią jadam w restauracjach.. pizzeriach, czy zamawianych do domu…, niestety czasem tak trzeba, ale jeśli jestem w domu to tak, zrobię obiadek dla żony, córki no i ja się załapię;).. przy okazji,
zgadzam się z wypowiedzią powyżej [ 10 ] DanuelX
Prawda jest taka, że przygotowanie obiadu nie jest ani nie musi być skomplikowane ani praco/czaso chłonne. Trzeba to po prostu lubić.
co domowe swoje to domowe:) lubię jak powiem smacznego, a żonie i córce smakuje i widzę uśmiech..:)

27.03.2019 12:32
😢
14.1
zanonimizowany1193425
51
Generał

co domowe swoje to domowe:) lubię jak powiem smacznego, a żonie i córce smakuje i widzę uśmiech..:)

W momencie czytania tego słuchałem motyw z gladiatora ,, '' Now We Are Free '' i powiem ci, że się wzruszyłem..

27.03.2019 12:52
~leszek
14.2
~leszek
87
AnsildAr

"Now We Are Free" :) ten utwór, a może Soundrack, to ---> tzw. dzwonek, na moim telefonie:))

post wyedytowany przez ~leszek 2019-03-27 12:57:44
27.03.2019 12:37
X3ntic
15
odpowiedz
X3ntic
24
Konsul

Zazwyczaj jadam w obiadodajniach na mieście.

27.03.2019 12:39
CheshireDog
16
odpowiedz
CheshireDog
123
Desk jockey

Razem z żoną gotujemy, w dni robocze wychodzą raczej jednodaniowe, szybkie obiady np. spaghetti, kurczak z szpinakiem itp. Podczas weekendu zazwyczaj przygotowujemy coś ambitniejszego.

Sam gotuję 2-3 razy w tygodniu, ale lubię to, więc nie uważam tego czasu za stracony i do tego mogę się uczyć nowych rzeczy.

post wyedytowany przez CheshireDog 2019-03-27 12:39:54
27.03.2019 12:40
17
1
odpowiedz
4 odpowiedzi
zanonimizowany1193425
51
Generał

Ostatnio widziałem , że w kościele niedaleko domu obiady 10 zł za 2 dania, ale niestety tylko do 16.00.. fajna opcja a chyba kuchnia święta zła być nie może :)

27.03.2019 12:45
X3ntic
17.1
X3ntic
24
Konsul

Podejrzanie tanio. Ja za obiad płacę średnio 18 zł z zupą.

27.03.2019 13:38
marcing805
17.2
marcing805
186
PC MASTER RACE

Za 18 zł to ja sobie zrobię jedzenia na cały dzień.

27.03.2019 15:14
17.3
zanonimizowany1193425
51
Generał

18 zł to dużo jeśli ktoś stołuje się codziennie.

10 zł /dzień zupa + 2 danie to całkiem niezła opcja, szczególnie dla ludzi, którzy nie mają czasu na gotowanie.

27.03.2019 15:42
X3ntic
17.4
X3ntic
24
Konsul

Dużo fakt, ale w poniedziałki-czwartki nie mam czasu, żeby zrobić sobie coś samemu. W weekend staram się jadać w domu.

27.03.2019 13:09
18
odpowiedz
zanonimizowany768165
119
Legend

Jakbym miał jeść jedynie jakieś makarony czy zapiekanki to bym się zaczął uczyć gotowania bo dłużej bym nie dał rady tego jeść.

Co też się stało - robię obiad na 2-3 dni i jakoś się żyje...

27.03.2019 13:27
19
odpowiedz
zanonimizowany1193425
51
Generał

Dziś robię kluski śląskie ( z paczki oczywiście ) z własnym sosem pieczarkowym. Zamiast buraczków czy kapusty czerwonej, papryczki Jalapeno w zalewie octowej ;)

27.03.2019 14:40
Xinjin
😁
20
odpowiedz
4 odpowiedzi
Xinjin
176
MYTH DEEP SPACE 9

Spaghetti gotowe :D A jutro robię kuleczki ziemniaczane, schabowy a na nim roztopiony ser żółty do tego sałatka z rucoli z pomidorkami cherry :P

27.03.2019 14:51
😜
20.1
zanonimizowany1193425
51
Generał

A jak robisz te spaghetti? Bo moja ulubiona wersja na szybko bez sosu pomidorowego wygląda tak :

1. Makaron Al Dente
2. Na patelni rozgrzewam oliwę z dodatkiem masła
3. Podsmażam na tym pół małej drobno posiekanej cebuli
4. Dodaje posiekane suszone pomidory, papryczki Jalapeno i oliwki ( zielone ) i chwile smażę
5. Dodaje wyciśnięty czosnek ( 3 ząbki ) kiedy aromat rozsadza mi łeb dodaje Makaron i przyprawiam z młynka solą himalajską i pieprzem. Mieszam i gotowe!

Posypuje Parmezanem i orgazm :)

Ps. Do tego świetnie sprawdza się bagietka na ciepło z masełkiem czosnkowym lub pomidory pokrojone w plasterki przykryte serem mozarella w plasterkach, polane oliwą i posypane ziołami ( bazylia, oregano )

post wyedytowany przez zanonimizowany1193425 2019-03-27 14:53:50
27.03.2019 15:09
Xinjin
😃
20.2
Xinjin
176
MYTH DEEP SPACE 9

@Engima - Ja robię zawsze z sosem, zawsze z oliwkami, papryką i solą himalajską a do tego lubię dorzucić do potrawy trochę zielonego groszku i pekińskiej :P

post wyedytowany przez Xinjin 2019-03-27 15:11:32
27.03.2019 15:12
😱
20.3
1
zanonimizowany1193425
51
Generał

Groszek i kapusta do spaghetti?

27.03.2019 15:19
Xinjin
😁
20.4
Xinjin
176
MYTH DEEP SPACE 9

@Enigma - tak jest. Każdy kogo znam tak reaguje :) Mi takie połączenie pasuje :)

post wyedytowany przez Xinjin 2019-03-27 15:24:10
27.03.2019 14:54
21
odpowiedz
zanonimizowany1275065
1
Pretorianin

Moj obiazek zrobienia obiadu jest w srode, czwartek, piatek. Wiec robie czegos caly gar na 3 dni w srode i mam pozniej spokoj.

27.03.2019 15:13
A.l.e.X
😊
22
odpowiedz
9 odpowiedzi
A.l.e.X
153
Alekde

Premium VIP

nie bo nie pracuje, a poza tym niech każdy robi to w czym jest dobry, a ja kucharzem nie jestem :)

27.03.2019 19:45
😐
22.1
garett123#2
26
Przemytnik

Jak to nie pracujesz? Skąd masz pieniądze w takim razie?

27.03.2019 19:50
jarekao
22.2
jarekao
156
PAX

W Polsce teraz mamy taki socjal że na zasiłkach też można żyć :D

27.03.2019 21:48
A.l.e.X
22.3
1
A.l.e.X
153
Alekde

Premium VIP

garett - jestem na emeryturze, niech inni pracują na mnie :)

27.03.2019 21:58
😁
22.4
zanonimizowany1193425
51
Generał

Czyżby Alex był jakimś komandosem, który zasłużenie w młodym wieku przeszedł na emeryturę?

Jestem strasznie ciekawy skąd on ma na to wszystko pieniążki..

Wygrana lotto? Czy po prostu firma w spadku? A może jesteś sławnym You Tuberem? Proszę.. zaspokoisz moją ciekawość?

27.03.2019 23:53
22.5
zanonimizowany305250
161
Legend
Image

28.03.2019 02:05
😐
22.6
1
garett123#2
26
Przemytnik

Na forum chodzą plotki, że żona bogata

28.03.2019 12:21
😊
22.7
zanonimizowany1191507
24
Legend

Jestem strasznie ciekawy skąd on ma na to wszystko pieniążki..

Bogaty i wyrozumiały teściu.

Bo jeśli sam rozkręcił firmę to nie wiem czym ta firma się może zajmować, że on przy niej nic nie musi robić. Są takie działalności?

post wyedytowany przez zanonimizowany1191507 2019-03-28 12:22:37
28.03.2019 16:14
A.l.e.X
😊
22.8
2
A.l.e.X
153
Alekde

Premium VIP

yarpen - ty moje kochanie ;) jak już masz funkcjonującą firmę, albo kilka i masz odpowiedzialnych ludzi aby nimi zarządzali to jako właściciel nic nie musisz, bo masz od tego pracowników którzy dbają jak o swoje. To jeśli chodzi o to jak mogą działać firmy. A teraz wyobraź sobie że poza pasywami jak nieruchomości w których pomieszkujesz masz też z kilka innych które są już aktywami, dobrze zlokalizowane obiekty w miastach gdzie na dole masz powierzchnie wynajęte najczęściej dla banków, a górne piętra pod biura. Żyjemy też w takim kraju gdzie niektóre agencje państwowe zamiast kupić lub mieścić się we własnym budynku wolą wynajmować cały od ciebie podpisując umowę na wiele lat. Jedyne co musisz robić to zatwierdzać płatności i to tylko te które są duże i nie są automatyczne.

Teraz spójrz na Polskę i na dowolne miasto zobacz ile jest setek tysięcy obiektów w naszym kraju ile ludzi prowadzi firmy, większe czy mniejsze, a potem zastanów się jak oni to robią :) Dodatkowo żyjemy w tak świetnych czasach z dostępem do inernetu i informacji że pieniądze zarabia się na dwa kliknięcia nawet szybciej niż ułożenie pasjansa w windowsie 95.

29.03.2019 15:41
👍
22.9
zanonimizowany1263582
19
Senator

A. l. e. X - - > Poleć mi jak zacząć swój biznes. Ja chcę uderzyć w gastronomię. Coś w stylu bar-restauracja. Aby klienci mogli popić i też coś dobrego zjeść.

27.03.2019 15:19
23
odpowiedz
Moby7777
139
Generał

Ja w ogóle nie gotuję. Po prostu wychodzę z założenia że mi się nie opłaca. Wolę zjeść coś w restauracji w drodze z pracy - nie wychodzi dużo drożej, mam możliwośc wyboru w różnych kuchniach (najczęściej pada na hinduską albo tajską ale wybór w okolicy mam duży) a przy okazji mam dodatkowy czas żeby coś poczytać zamiast stać przy garach.

post wyedytowany przez Moby7777 2019-03-27 15:19:48
27.03.2019 21:12
PanSmok
24
odpowiedz
PanSmok
247
Legend

Ukochana malzonka gotuje w domu. KFC - MCshit... 0%. W Maku zdarza mi sie byc na kawe.
Od swieta ja cos ukrece. Do restauracji chodzimy jak mamy ochote na cos z innego zakatka swiata nie bede udawal ze potrafie ugotowac danie Wietnamskie jak Wietnamczyk. Jak pizza - to z pizzerii.

ps . Bardzo uwazam na to co jem - jestem ex-grubasem. To tak jak z wodka - tylko zamiast Wyborowej - Coca-Cola.

post wyedytowany przez PanSmok 2019-03-27 21:15:03
27.03.2019 21:35
25
odpowiedz
zanonimizowany1173954
45
Senator

Nie chcę więc nie robię. Moja robi a w wolne dni albo jak nie ma czasu to restauracja.

27.03.2019 23:46
konriiiiiiiiiii
😂
26
odpowiedz
konriiiiiiiiiii
64
Generał

ja jadam w restauracjach które mają 3 gwiazdki Michelina, pychota , jak mozna zryć w makdonaldzie te syfy czy w tych kebabach od ciapatych ktorzy rąk nie myją

28.03.2019 02:02
Nazgrel
👍
27
odpowiedz
Nazgrel
201
tgn

Korzystam z kateringu, gotuję tylko w weekendy. Wychodzi sporo drożej niż samodzielne przygotowanie posiłków, ale z drugiej strony oszczędzam mnóstwo bezcennego czasu a i nie mam problemu z "niechceniem się" i brakiem pomysłu na danie, po prostu wybieram sobie z aplikacji na telefonie to co mi pasuje. No i odpada liczenie kalorii, więc kolejny plus.

28.03.2019 03:57
Bamboleusz
28
1
odpowiedz
Bamboleusz
13
Centurion

sprawdźcie temat https://www.reddit.com/r/MealPrepSunday/
dzięki temu można zjeść zdrowiej i taniej jak się nie ma czasu gotować a nie jakieś Giuseppe czy pierogi z Biedry. Jak mam czas to gotuję coś dobrego, jak nie to mealprep (trzeba mieć mikrofalę raczej do tego)

post wyedytowany przez Bamboleusz 2019-03-28 03:58:50
28.03.2019 06:45
tygrysek
29
odpowiedz
tygrysek
249
porywacz zwłok

od miesiąca gotuję codziennie i odpowiednie planowanie zużywa 2 - 4 godziny w sobotę lub niedzielę a w tygodniu zużywam tyle czasu ile potrzeba na podgrzanie potraw

28.03.2019 09:50
Mat3iz
30
odpowiedz
Mat3iz
122
Unknown

Od 4 lat jem 5 posiłków dziennie, w tym 2 obiady. Jeden kupuje w pracy w Olimpie, drugi gotuje w domu zaraz po pracy, przed treningiem/zajęciami z podpiecznymi.

Gotuje codziennie, i choć do kucharza mi daleko a z zawodu robie zupełnie co innego - jest to częscia mojej pasji budowania masy mięśniowej i nie ma przebacz :)

post wyedytowany przez Mat3iz 2019-03-28 09:52:34
28.03.2019 11:31
31
odpowiedz
1 odpowiedź
zanonimizowany1193425
51
Generał

Naszła mnie taka refleksja, że kiedyś to było.. Człowiek chciał jak najszybciej dorosnąć bo mu się wydawało, że życie dorosłego jest takie fajne i pełne przygód. Będąc dzieciakiem jedynym naszym zmartwieniem było to czy Mati wyjdzie dziś na dwór i czy zdążę na nowy odcinek Pokemonów, Yattamana czy Kapitana Tsubase.. Dziś o wszystko trzeba się martwić..

29.03.2019 07:18
cycu2003
31.1
cycu2003
236
Legend

Chciało się robić wszystko po swojemu, kiedy się chce i co się chce. Chyba tak definiowano dorosłość. W sumie tak teraz jest i nie wyobrażam sobie powrotu do rodziców i aż tak źle nie jest :)

28.03.2019 11:57
Paudyn
32
1
odpowiedz
3 odpowiedzi
Paudyn
240
Kwisatz Haderach

Po pracy odpalam 2-3 pietra (zalezy od skladnikow) na parowarze i po 20-30 minutach mam gotowy posilek,

28.03.2019 18:06
Dawko062
32.1
Dawko062
100
Pora umierać

Parowar to w ogóle jest rewelacyjne urządzenie. Rybka z niego to sztos.

post wyedytowany przez Dawko062 2019-03-28 18:07:02
28.03.2019 18:54
marcing805
👍
32.2
marcing805
186
PC MASTER RACE

Też kupiłem sobie Zelmera i jestem bardzo z tego zadowolony. Warzywka nie tracą witamin i inaczej smakują niż te gotowane w wodzie. Ziemniaki też mi bardziej podchodzą z parowania niż tradycyjnego gotowania.

29.03.2019 08:23
Paudyn
32.3
Paudyn
240
Kwisatz Haderach

Ostatnio mieso marynuje w oliwie i przyprawach, a potem paruje zawiniete w papier do pieczenia, gdzie dusi sie we wlasnym sosie. Dziala wysmienicie na indyka i wieprzowine, wolowiny jeszcze parowac nie probowalem :)

post wyedytowany przez Paudyn 2019-03-29 08:24:11
28.03.2019 13:10
Kanon
😂
33
odpowiedz
Kanon
247
Befsztyk nie istnieje

Żeby tylko obiad.

28.03.2019 18:04
34
odpowiedz
zanonimizowany1277014
11
Konsul

Ja stołuję się w pracy bo mam restaurację na firmie 24h.

28.03.2019 20:00
hopkins
35
odpowiedz
hopkins
212
Zaczarowany

Nie chcę, ale coś jeść trzeba.

29.03.2019 07:21
Widzący
😍
36
odpowiedz
1 odpowiedź
Widzący
235
Legend

Dzisiaj krewetki na maśle i dużo czosnku, do tego grzanki z ciemnego chleba oraz lekkie mojito.

29.03.2019 14:52
36.1
zanonimizowany1193425
51
Generał

A jakich krewetek używasz? Takich już obranych z paczki mrożonych?

29.03.2019 09:33
cswthomas93pl
😊
37
odpowiedz
8 odpowiedzi
cswthomas93pl
135
Legend
Image

@konriiiiiiiiiii

Jeśli tak ma wyglądać i smakować żarcie od Hindusów, to ja to kupuję ->

29.03.2019 09:43
37.1
1
zanonimizowany1193425
51
Generał

Nie przepadam za takimi daniami i nie rozumiem ludzi, którzy żrą prawie codziennie kebsy..

29.03.2019 10:02
cswthomas93pl
37.2
cswthomas93pl
135
Legend

Jak kto lubi, u mnie raz w tygodniu minimum musi wlecieć coś a la to ze zdjęcia :)
Kebsy to trochę co innego, już nie pamiętam kiedy jadłem.

29.03.2019 10:29
Kanon
😂
37.3
Kanon
247
Befsztyk nie istnieje

Mrożone frytki, sałata lodowa, wysuszony kurak i polany chujwieczymnabaziechujwieczego.

No po prostu uczta.

29.03.2019 10:52
Widzący
😂
37.4
Widzący
235
Legend

Mniam, pycha!

29.03.2019 11:03
cswthomas93pl
37.5
cswthomas93pl
135
Legend

Sam jesteś wysuszony :D frytki może i mrożone, ale kurczak grillowany, baranina i wołowina, sałata lodowa to tylko jeden ze składników surówki. Sos akurat nie wiem z czego, ale to kuchnia hinduska, ja jestem prostym człowiekiem i całość smakowała zajebiście :)

29.03.2019 14:09
hopkins
👍
37.6
hopkins
212
Zaczarowany

Jadlbym!

29.03.2019 14:17
😃
37.7
zanonimizowany1191507
24
Legend

Dla mnie to obok frytek wygląda jak jakiś wyrzyg ale skoro ci smakowało

29.03.2019 15:36
😉
37.8
zanonimizowany1263582
19
Senator
Image

Wygląda spoko ale do frytek bym się przyczepił, bo ja gustuję w grube frytasy.

post wyedytowany przez zanonimizowany1263582 2019-03-29 15:37:52
29.03.2019 14:04
😃
38
odpowiedz
patryk199754
54
Pretorianin

Ja osobiście też przygotowuje obiad do pracy. Jak do tej pory w pracy jadłem głównie kanapki ewentualnie od czasu do czasu jakaś zupka z paczki a już wgl rzadko się zdarzało zjeść coś ciepłego w pracy. Jaki był efekt ? 10kg więcej w ciągu około ponad pół roku ponieważ rano jadłem skromne śniadanie w pracy chleb lub zupka i dopiero wieczorem jak wracałem po 18 jadłem porządny obiad. Teraz do pracy robię sałatki jakieś lekkie ciepłe obiadki i już waga leci z powrotem w dół.

29.03.2019 14:27
Aen
39
odpowiedz
2 odpowiedzi
Aen
232
Anesthetize

Odkąd kupiliśmy z lubą robota kuchennego na literę T (nie chcę żeby ktoś pomyślał że robię reklamę postem ;)), gotowanie zaczęło mi sprawiać wielką przyjemność i zajmuje dużo mniej czasu. Dosypujesz co ci tam na ekraniku pokaże, wciskasz guzik, masz np. kwadrans wolnego by się przebrać itp, wracasz do kuchni, dorzucasz coś, wciskasz guzik, i wychodzą dania o które sam siebie nie podejrzewałeś. Tak więc tak, po pracy chętnie coś upichcę.

29.03.2019 14:53
39.1
zanonimizowany1193425
51
Generał

Co to za magiczny robot? Jakie on ma funkcje? Jak to wygląda? Wrzucasz resztki z lodówki a on czaruje ci obiad z dwóch dań?

29.03.2019 15:29
Aen
39.2
Aen
232
Anesthetize

Thermomix. Możesz wybrać przepis z bazy danych i jedyne co robisz, to dorzucasz składników (wbudowana waga) w ilości jaka pokaże się na monitorze. Możesz też próbować gotować "z głowy". Da się zrobić mnóstwo zwariowanych rzeczy.

29.03.2019 15:14
👍
40
odpowiedz
2 odpowiedzi
zanonimizowany1263582
19
Senator

Pracuję 15 dni w miesiącu a reszta wolne. Tylko nie, że pracuję 15 dni pod rząd tylko mam to rozłożone na cały miesiąc. Pracę kończę o 18:00, więc po pracy jem tylko jogurt. Pora obiadowa w pracy to 12:00, więc wtedy jem jakieś gotowce ze sklepów. A na wolnych? Uwielbiam gotowanie. Jest to moje trzecie i ostatnie hobby. :) Myślę w przyszłości założyć jakąś gastronomię, bo mnie to kręci i nawet popyt na rynku na to jest, więc życzcie mi powodzonka... :)

post wyedytowany przez zanonimizowany1263582 2019-03-29 15:16:38
29.03.2019 15:19
😁
40.1
zanonimizowany1193425
51
Generał

Myślę w przyszłości założyć jakąś gastronomię, bo mnie to kręci i nawet popyt na rynku na to jest, więc życzcie mi powodzonka... :)

Obejrzyj sobie kilka odcinków kuchennych rewolucji to ci się odechce :D

29.03.2019 15:25
😜
40.2
zanonimizowany1263582
19
Senator

Sprawdzę... Najwyżej zatrudnię kucharza. :D A biznes będzie się kręcił, bo nie zamierzam pracować do emerytury dla kogoś...

01.04.2019 08:52
marcinbvb
41
odpowiedz
marcinbvb
142
Generał

Zazwyczaj nie ale dziennie z dziewczyną staramy się zrobić coś ciepłego na obiad. Ja mam ten plus że z racji wykonywanej pracy ustawowo przysługuje mi ciepły posiłek w pracy i taki też dostajemy. A po pracy zawsze na szybko coś się ugotuje. Często na 2 dni żeby później tylko odgrzać i nie tracić czasu.

02.04.2019 12:27
😍
42
odpowiedz
benito
3
Junior

W niedzielę robię obiad na 2 dni, a potem to już różnie, wieczorem już się nie chce albo są inne rzeczy do roboty. fas food już nam się przejadł, zresztą chcemy zrzucić parę kilo więc szukając czegoś zdrowego i szybkiego w przyrządzaniu znalazłam w skepie ciekawą propozycję, Kaszotto i Risotto Łowicza, danie gotowe w mikrofali w 2 minuty i bardzo smaczne, o dziwo bardzo sycące i zdrowe, skład z pudełka Kaszotto: z kaszą gryczaną, cebulą i suszonymi podgrzybkami.

10.04.2019 15:55
43
odpowiedz
blackgrzywa
2
Legionista

Ja robię obiad dzień wcześniej dla siebie i dla żony i jem w pracy.
Po pracy odbieram syna ze żłobka, trochę zabawy, kąpiel, usypianie i wieczorem znowu praca. Za obiad na następny dzień zabieram się ok 21-22, wcześniej nie ma kiedy :)

10.04.2019 16:10
Jedziemy do Gęstochowy
44
odpowiedz
Jedziemy do Gęstochowy
173
KENDO DROGA MIECZA

Nie, od czego są zamrożone uprzednio pizze, frytki itd.

Forum: Chcę wam się robić obiad po pracy?