Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Frytki z KFC

12.11.2018 15:55
AyenoKanno
😂
1
AyenoKanno
193
SomeoneElse

Frytki z KFC

Przez ich tragiczną jakość dają je teraz w gratisie ? Zamawiałem kubełek, jak zwykle wymieniłem obie porcje frytek na hotwingsy, przyjeżdża dostawca, zasiadam do pałaszowania a tam 2 porcje frytek i dodatkowe hotwingsy które miały być w ich miejsce. Aż tak bardzo nie mają co z nimi robić czy to jednak tylko przypadek ?

13.11.2018 01:49
siara000000
17
6
odpowiedz
2 odpowiedzi
siara000000
0
Pretorianin

Lol koneserzy smaku.

Wszystkie amerykasnkie fastfudy to przetworzona, tania chemia dla mas.

A wy tu piszecie jakby KFC niegdys bylo Atelier Amaro jakims.

Raz na tydzien zezrec jak sie z roboty wroci zmeczony, to dobre. Ale zeby sie rozwodzic nad smakiem frytek czy jedrnoscia kurczaka z taniego fastfudu to mi daleko jeszcze.

Zezrec, przeplukac harnasiem i tyle.

post wyedytowany przez siara000000 2018-11-13 01:52:53
12.11.2018 15:57
2
3
odpowiedz
1 odpowiedź
zanonimizowany664739
8
Senator

Trza było jarzynową zamówić albo ogórkową.

12.11.2018 16:04
AyenoKanno
2.1
1
AyenoKanno
193
SomeoneElse

Zupy to ja sobie gotuje sam a nie zamawiam, tfu ! :)

12.11.2018 17:04
luki431
3
1
odpowiedz
7 odpowiedzi
luki431
161
Love Hurts

Jakość w KFC jest obecnie tragiczna-i nie tylko frytek.Ogólnie jakość jedzenia jako takiego uległa pogorszeniu.To już nie jest to samo co było dawniej.Porcje zostały znacznie zmniejszone a ceny systematycznie idą w górę.Kawałki kurczaków często trafiają się z piórami lub surowe a ich rozmiar to już w ogóle nieporozumienie.Szczególnie mam na myśli hot-wingsy i stripsy.To co ostatnio dostałem we wtorkowym kubełku promocyjnym "12 kawałków za 14,95" to kpina żeby te odpadki określać mianem kawałka kurczaka.Zresztą piersi i udka też jakoś dziwnie zmalały w ostatnim czasie.Do b-smarta z kolei potrafią nałożyć odpadków tak jak to mi ostatnio nałożyli i może całe szczęście bo było to ostatnie co tam jadłem.Syf po prostu za niewspółmiernie ciężkie pieniądze a tym bardziej w stosunku do jakości która aktualnie jest żadna.Obsługa zresztą też nie lepsza.Zatrudniają tam jakąś młodzież która nie ma pojęcia o gastronomii bo kto normalny będzie w tym robił za osiem i pół złotego na godzinę?

Frytki kiedyś pyszne teraz natomiast niezjadliwe,sałatka colesław też gorsza niż dawniej,sosy od jakiegoś czasu również straciły dawną jakość i smak.Pamiętam że lubiłem czosnkowy i majonezowy ale ostatnio przekonałem się że nic z tego dawnego smaku nie zostało.Jedynie cena poszła w górę bo zestaw 3 sosów jak pamiętam kosztował 2,95 natomiast teraz ten sam zestaw tylko gorszy w smaku kosztuje już 3,95.Zresztą z b-smartem jest to samo.Kosztował 4,95 a po podwyżce już 5,45.Jedynie b-smart z udkiem pozostał przy starej cenie ale tylko dlatego że nie idzie im taki zestaw tak dobrze jak myśleli że będzie im szedł bo jaki jest sens kupować udko z paroma frytkami?To już lepiej bułkę z paroma frytkami.Odnośnie bułek to ta np.do longera jest sama w sobie śmiesznie mała a kawałek mięsa który można w niej zastać sięga zazwyczaj tylko do połowy bułki (oszczędności).

Na domiar złego oszukują na czym tylko się da przy zamówieniach na wynos jak i na drive (okienko).Biorąc na wynos lub kupując na drive radze dokładnie sprawdzać czy wszystko co jest na paragonie znajduje się również w torbie.A w 99% na czymś oszukają.A to na kanapkę,a to na te zdechłe frytki,a to na sałatkę i tak w skali kraju uzbiera się całkiem niezła sumka.Takich przypadków dziennie są setki.Można sprawdzić na ich profilu na Facebooku ile takich przypadków dziennie ma miejsce.Krótko mówiąc nie dość że jakość jedzenia drastycznie spadła,porcje zostały zmniejszone a ceny podwyższone to jeszcze pozwalają sobie na regularne oszustwa bo to nie jest pomyłka jak później usiłują tłumaczyć (w razie wpadki) tylko całkiem świadome działanie.Krótko mówiąc ta zachłanna na pieniądze spółka (niejaki AmRest) bo KFC w Polsce należy właśnie do koncernu AmRest obrała złodziejską politykę.Ceny z księżyca a oni jeszcze oszukują na boku.Może tak dorabiają sobie?Kto wie...

O notorycznym braku keczupu lepiej nie wspominać ale to akurat im wybaczam bo tego keczupu tam są dosłownie dwie kropelki.Jednak szkoda im i tego i jak się nie upomnisz to na pewno nie dostaniesz.A już szczytem wszystkiego jest doliczanie za reklamówkę 35 groszy.To jest już zwykłe chamstwo przy tak wysokich cenach.Kupując dwa lub trzy kubełki powinno się dostawać tyle reklamówek ile potrzeba i nikomu nie powinno przyjść do głowy żeby doliczać za to dodatkowe pieniądze.Już nie chodzi nawet o te 35 groszy ale o sam fakt.Ale gdzie tam,nawet na te parę groszy złodziejska firma się połakomi.W końcu w skali kraju to już coś tam się uzbiera i z tych groszy.

Także kiedyś był to jeden z lepszych fast foodów i pamiętam że sam lubiłem tam jadać.Teraz to żarcie nie jest warte złamanej złotówki.Ja już się wyleczyłem z jedzenia tam i zalecam to zrobić każdemu chociaż trochę myślącemu.Ostatnie kubełki i b-smarty rozwiały moje wątpliwośći.Jak mówi Hubert Urbański (ten z milionerów)-definitywnie.

12.11.2018 17:06
DanuelX
3.1
2
DanuelX
82
Kopalny
Image

TL;DR!

post wyedytowany przez DanuelX 2018-11-12 17:07:56
12.11.2018 17:28
kiera2003
3.2
2
kiera2003
101
Senator

TL;DR - Zawyżone ceny, niska jakość i oszukiwanie na porcjach.

12.11.2018 17:29
DanuelX
3.3
DanuelX
82
Kopalny

No to chyba taki standard w fastfudach?

12.11.2018 17:37
kiera2003
3.4
kiera2003
101
Senator

Trudno powiedzieć, chyba zależy od lokalu. W jednych "menadżer" może nakazać nieznaczne oszukiwanie na porcjach, co by mnie nie zdziwiło w tym kraju :)

Ale mi się osobiście wydaje, że to może być z pośpiechu. Jeden student wyrabia normę za dwóch, więc do pomyłek dochodzi notorycznie.

13.11.2018 18:27
Jeremy Clarkson
3.5
Jeremy Clarkson
132
Prezenter

Za reklamówki trzeba płacić, bo z tego co wiem wymusza to ustawa.

13.11.2018 21:11
3.6
zanonimizowany784443
55
Generał

Hahaha, ales palnal kazanie.

14.11.2018 16:18
Dede0601
3.7
Dede0601
55
Generał

Kawałki kurczaków często trafiają się z piórami lub surowe

Dalej nie czytałem.

12.11.2018 17:16
Rumcykcyk
4
odpowiedz
4 odpowiedzi
Rumcykcyk
113
Głębinowiec

Jak zobaczyłem kurczaka z żyłami fioletowymi to od razu wzięło mnie na wymioty. Już lepiej zamówić kebsa u znajomego turka w tych samych albo niższych pieniądzach bo u mnie w mieście są wypaśne kebsy za 13 zł.

12.11.2018 17:35
.:Jj:.
4.1
1
.:Jj:.
147
    ENNIO MORRICONE    
Image

Nie ma jak zmielone świńskie ryje, wymiona, kartony i psy ze schronisk :)

A co do żył- nie ma jak kurczakowa pasta.
Obejrzyj sobie w sieci jak się mieli całe kurczaki na te pyszne, bezżylne nuggetsy.
Rozumiem że kolega nigdy w kuchni nie stał? Przecież tego nie robią z bakłażanów...

post wyedytowany przez .:Jj:. 2018-11-12 17:36:59
12.11.2018 17:44
4.2
1
zanonimizowany768165
119
Legend

Uwielbiam ten argument "lepiej wziąć kebsa" w tematach o jedzeniu i molochach typu KFC czy McD.
To samo jeśli nie gorsze badziewie.
Szkoda zdrowia i pieniędzy.

12.11.2018 21:02
4.3
Voodookacper
26
Konsul

haha kebs gorszy od kfc? XD nawet jesli mieso maja z mrozonki a sos z proszku to jest w tym mniej chemii jak w jedzeniu z maka czy kfc, mrozonka nie wymaga chemii a jak nie jest kebab z mrozonki to ze swiezego miesa to samo sos jak nie proszek to wlasnorecznie robiony.. chyba nie wiesz ile chemii jest w jedzeniu w takim kfc czy maku :d.. normalny burger po paru dniach nie nadaje sie do jedzenia i zaczyna cos na nim wyrastac a z maka i kfc polezy 2 tygodnie i bedzie gorzej wygladac ale dalej 100 razy lepiej jak normalny burger... poza tym kebab to nie jest mieso mielone wiec nie ma mowy o resztkach jakichs grzebieniach czy cos tak jak w przypadku kfc czy mcd. ah biedny czlowiek nawet nie ma pojecia o czym mowi, az sie smutno robi patrzac na takich geniuszy

12.11.2018 21:24
4.4
zanonimizowany768165
119
Legend

Dobrze że mi przypomniałeś, zapomniałem wspomnieć w mojej wyliczance gadanie o chemii lub jej braku choć nie to jest problemem z kebsami i innymi

sposób przechowywania, rozmrażania czy przygotowywania, warunki w jakich robią to jedzenie etc.

Chemia nie zawsze jest problemem w tym temacie

post wyedytowany przez zanonimizowany768165 2018-11-12 22:01:09
12.11.2018 17:22
DanuelX
5
odpowiedz
1 odpowiedź
DanuelX
82
Kopalny

A to już wyprodukowali kurczaki bez żył!!!!

12.11.2018 17:38
Mitsukai
5.1
1
Mitsukai
238
Internet is for Porn
12.11.2018 17:52
kiera2003
6
odpowiedz
1 odpowiedź
kiera2003
101
Senator

Swoją drogą, nie rozumiem skąd u nas ogromna popularność fastfoodów. Jakość takiego jedzenia pozostawia wiele do życzenia, podobnie walory smakowe.

Zresztą aż przykro patrzeć, jak lokal otwarty przez włoskiego restauratora świeci pustkami, a obok w McDonaldzie ludzie upchani jak bydło czekają na hamburgera.

post wyedytowany przez kiera2003 2018-11-12 17:53:11
12.11.2018 18:12
adam11$13
6.1
5
adam11$13
117
EDGElord

Bo w ciągu dnia będąc na mieście i (do tego będąc na głodzie) mało komu chce się iść do restauracji, aby wydawać 40zł za dwie przegrzebki i małą porcję rukoli.

Poza tym nie tylko typowe fast-foody są popularne. Bary mleczne również są teraz na fali popularności. Restauracje świecą pustkami bo są po prostu za drogie.

12.11.2018 17:54
😂
7
odpowiedz
1 odpowiedź
zanonimizowany1226085
22
Generał

Bo to przecież takie Amerykańskie, a przecież Polacy lubią się na kimś wzorować.

12.11.2018 18:02
7.1
-11
Entreri
138
Konsul

Chyba nie powiesz, że KFC i McDonald utrzymują Polacy. Ci lepsi Europejczycy to dopiero kultura.

12.11.2018 18:08
Wielki Gracz od 2000 roku
8
odpowiedz
Wielki Gracz od 2000 roku
172
El Kwako

Akurat KFC frytki ma świetne, idealnie słone i wysmażone. Nie to co McDonald, jakbyś jadł wióry. Co do kurczaka to ciężko mi powiedzieć, zawsze biorę sobie currito, a te zawsze mi smakuje i nigdy nie było problemów.

Gorzej bym powiedział stoi tu mac. Nie dość, że frytki gorszej jakości to i same hamburgery - mięso suche i bez smaku, sosu prawie brak.

Inna sprawa, że jadam tam raz/dwa na miesiąc. Według mnie najlepsze jedzonko na mieście jest w wrocławskiej Arkadi i Wroclavi, azjatycka kuchnia, w formie bufetu, gdzie płacisz za wagę.

12.11.2018 18:14
9
odpowiedz
zanonimizowany664739
8
Senator

No ale jarzynówkę też mają dobrą czy tylko fast foodowa ?

12.11.2018 18:15
kęsik
👍
10
odpowiedz
1 odpowiedź
kęsik
147
Legend

U mnie w mieście frytki są tak samo pyszne jak 10 lat temu. Nie dają żadnych odpadów i porcje są takie same jak zawsze były jak nie większe. Biorę b-smarty średnio 4 razy w miesiącu i nie ma do czego się przyczepić. Porcje solidne, stripsy zawsze spoko rozmiarów, z Longera aż wylatuje wszystko. Jakościowo najwyższa półka.

post wyedytowany przez kęsik 2018-11-12 18:16:50
12.11.2018 18:31
Dawko062
10.1
3
Dawko062
99
Pora umierać

Porcje solidne, stripsy zawsze spoko rozmiarów, z Longera aż wylatuje wszystko. Jakościowo najwyższa półka.

Typ jak poleciał.

12.11.2018 18:20
DanuelX
11
odpowiedz
4 odpowiedzi
DanuelX
82
Kopalny

Kilko kartofli
4 litry oleju
sitko do smażenia+garnek
20min obierania i krojenia
w tym czasie nagrzewamy olej
10 min smażenia
frytki naturalne bez dodatków ojelu palmowego świeżo przygotowane.

post wyedytowany przez DanuelX 2018-11-12 18:22:07
12.11.2018 18:25
Drackula
11.1
Drackula
230
Bloody Rider

mam lepszy patent. Kupuje myte ziemniaki, zazwyczaj wybieram takie mniejsze, wczucan na tarczowa krajalnice. Potem te dosc grube platki do frytkownicy i mam super "frytki" w kilka minut :)

12.11.2018 18:30
11.2
zanonimizowany664739
8
Senator

No ale jarzynówka lepsza i zdrowsza Ale wy pisiory wiecie lepiej.

12.11.2018 18:37
11.3
1
zanonimizowany1226085
22
Generał

@Jackie

Pisiory? xD

post wyedytowany przez zanonimizowany1226085 2018-11-12 18:38:29
12.11.2018 18:43
😐
11.4
zanonimizowany664739
8
Senator

No tak .Jak ktoś lubi jarzynówkę to od razu platfus.

12.11.2018 18:25
Elevrilnar
12
odpowiedz
4 odpowiedzi
Elevrilnar
8
Generał

Też zauważyłem spadki jakości, czy to w KFC, czy McDonaldach. W tym pierwszym zdarzyło mi się natrafić na niedosmażone i częściowo pozbawione panierki kurczaki. Na panierce oszczędzają tylko tam, gdzie nie widać. Stripesy są ładnie opanierowane, gorzej z tym, co siedzi w bułce.

Jeśli chodzi o McDonaldy, to zimne żarcie powoli staje się tam normą. Nie mówiąc już o tym, że mięso czasami smakuje jakby przeleżało ze dwa tygodnie (bynajmniej nie zamrożone) zanim je podano.

Jakość leci na łeb, na szyję. Zastanawiam się tylko, czy jest tak za przyzwoleniem globalnego właściciela, czy to głównie polskie ”standardy”. Równie dobrze do właściciela amerykańskiego KFC mogą nie docierać informacje na temat tego, co odstawia Amrest. Wyniki finansowe się zgadzają, więc nie interesują się szczegółami.

13.11.2018 11:22
U.V. Impaler
12.1
1
U.V. Impaler
224
Hurt me plenty

Jakość leci na łeb, na szyję. Zastanawiam się tylko, czy jest tak za przyzwoleniem globalnego właściciela, czy to głównie polskie ”standardy”. Równie dobrze do właściciela amerykańskiego KFC mogą nie docierać informacje na temat tego, co odstawia Amrest

W ostatnich latach wiele razy bywałem w amerykańskich fast foodach, głównie w centrum LA i szczerze, takiego syfu, jak w tamtejszych Makach i KFC, to u nas ze świecą szukać. W ogóle fast foody w Los Angeles sprawiają wrażenie, jakby żywiła się tam tylko biedota i bezdomni, brudno, śmierdzi, a knajpy wyglądają tak, jakby ostatni remont zarządzono tam 30 lat temu. Żarcie, słabsze niż w Polsce w bezpośrednim porównaniu (można co najwyżej debatować nad jakością wołowiny, ale wiadomo - beef to w USA podstawa, u nas margines), pomijam już wygląd samych knajp, które w Europie są czyste i po prostu ładne. W Stanach to syf, kiła i mogiła.

post wyedytowany przez U.V. Impaler 2018-11-13 11:24:01
13.11.2018 11:48
Tlaocetl
12.2
Tlaocetl
196
Ocenzurowano

Uwazam, ze w UK KFC jest o wiele gorszy niz Polsce. Porcje mniejsze i wiekszy syf w knajpach. Porownajcie Zinger BOX w UK: to 2 wingsy i male frytki - w PL 5 wingsow i duze fryty. Dodam, ze nie ma tu dolewki, dostajesz mala pepsi i pa pa. A ceny, to wiadomo 30% wieksze.

13.11.2018 17:58
kiera2003
12.3
kiera2003
101
Senator

W ostatnich latach wiele razy bywałem w amerykańskich fast foodach, głównie w centrum LA i szczerze, takiego syfu, jak w tamtejszych Makach i KFC, to u nas ze świecą szukać. W ogóle fast foody w Los Angeles sprawiają wrażenie, jakby żywiła się tam tylko biedota i bezdomni, brudno, śmierdzi, a knajpy wyglądają tak, jakby ostatni remont zarządzono tam 30 lat temu. Żarcie, słabsze niż w Polsce w bezpośrednim porównaniu (można co najwyżej debatować nad jakością wołowiny, ale wiadomo - beef to w USA podstawa, u nas margines), pomijam już wygląd samych knajp, które w Europie są czyste i po prostu ładne. W Stanach to syf, kiła i mogiła.

W Stanach Zjednoczonych fastfoody to jedzenie dla najbiedniejszych warstw społecznych. Zresztą tam w najgorszych ruderach są otwierane McDonaldy, bo ludziom nie przeszkadza obżeranie się w takich warunkach.

Nawet w najbiedniejszych państwach Europy restauracje są na przyzwoitym pozomie, bo tutaj panuje inna mentalność i standardy.

13.11.2018 18:19
Elevrilnar
12.4
Elevrilnar
8
Generał

@U.V. Impaler
Przyznam szczerze, że jestem zaskoczony. Spodziewałem się tam wyższych standardów. Ale skoro ludziom to nie przeszkadza i panuje powszechne przyzwolenie na taką politykę, to nie ma co się dziwić. Nie zmienia to jednak faktu, że jakość w polskich fast foodach spadła. Mam nadzieję, że to nie jakaś polityka wyrównywania standardów...

12.11.2018 18:38
Paudyn
13
odpowiedz
Paudyn
239
Kwisatz Haderach

Jakosc frytek w kfc/bg byla zawsze o dwie klasy nizej, niz tych z md. W kfc zamawiam tylko stripsy, w bg nie zamawiam nic. Jak juz musze, to md, bo obecnie tylko dam jestem w stanie znalezc cos zjadliwego.

12.11.2018 20:39
14
odpowiedz
1 odpowiedź
zanonimizowany649466
114
Senator

Żeby to jeszcze było zrobione z ziemniaka....

12.11.2018 21:01
los pollos hermanos
14.1
los pollos hermanos
60
evil can die

A niby z czego?

12.11.2018 21:24
15
odpowiedz
zanonimizowany714315
111
Legend

A ja tam lubię KFC, raz czy dwa razy w miesiącu to bardzo mila odskocznia od 'normalnego' jedzenia

Co do jakosci to zalezy jak trafisz, czasem trafiają mi sie swieze chrupiące longery, a innym razem smakują jak wczorajsze.

12.11.2018 21:29
cswthomas93pl
16
odpowiedz
cswthomas93pl
134
Legend

Frytki z KFC są słabe, nie mające polotu do tych u konkurencji.

U nich ogólnie zależy jak się trafi. Raz jest spoko, a raz jedzenie pozostawia wiele do życzenia.

13.11.2018 01:49
siara000000
17
6
odpowiedz
2 odpowiedzi
siara000000
0
Pretorianin

Lol koneserzy smaku.

Wszystkie amerykasnkie fastfudy to przetworzona, tania chemia dla mas.

A wy tu piszecie jakby KFC niegdys bylo Atelier Amaro jakims.

Raz na tydzien zezrec jak sie z roboty wroci zmeczony, to dobre. Ale zeby sie rozwodzic nad smakiem frytek czy jedrnoscia kurczaka z taniego fastfudu to mi daleko jeszcze.

Zezrec, przeplukac harnasiem i tyle.

post wyedytowany przez siara000000 2018-11-13 01:52:53
13.11.2018 11:19
Elevrilnar
17.1
Elevrilnar
8
Generał

Tani ten fast food, to z pewnością nie jest. Zdarzyło mi się jadać hamburgery w pomniejszym barze przy dworcu. Dostawałem solidnej wielkości porcję, dodatków mnóstwo, smak idealny i cena niższa niż w KFC czy McD.

post wyedytowany przez Elevrilnar 2018-11-13 11:20:39
14.11.2018 19:54
.:Jj:.
17.2
1
.:Jj:.
147
    ENNIO MORRICONE    

Tani ten fast food, to z pewnością nie jest.
Jest tani, dla nich.

A to że kasują ludzi ile kasują to inna sprawa. Ani te składniki, ani sposób przygotowania czy serwowania nie uzasadniają ceny w większości przypadków. Oczywiście że to nie jest system zero-jedynkowy. Płaci się za utrzymanie punktów, pracowników, reklamy w tv i inne, ale wciąż sporo z tej kasy to czysty zysk.

13.11.2018 03:22
DM
18
3
odpowiedz
2 odpowiedzi
DM
210
AFO Neptune

GRYOnline.plTeam

A niby z czego?

Jedzenie w fastfoodowych sieciach robi się w tzw. "fabrykach smaku", mrozi z datą ważności na wiele miesięcy/lat naprzód i rozwozi po kontynencie. Kiedyś trafiłem na fajny artykuł o McDonaldsie. Kiedy zabroniono im smażyć frytki na smalcu, zaczęli na oleju roślinnym, ale ludzie byli wkurzeni, bo smak był inny - do kitu. To właśnie w "fabryce" stworzyli im więc taką formułę oleju roślinnego, by smakowało jak "na smalcu". Inny przykład to smak truskawek w ich szejku - osiąga się go dzięki pomieszaniu 50 czy 60 różnych składników organiczno-chemicznych. Do Pizzy Hut wszystkie warzywa przywożone są już odpowiednio pokrojone, a ser starty.

Dzięki temu właśnie ich potrawy wyglądają i smakują dokładnie tak samo na całym świecie, a do pracy nigdy nie potrzebują kucharza, bo każdy może nauczyć się "składać" potrawę z zamrożonych gotowców, jak klocki.

post wyedytowany przez DM 2018-11-13 03:23:31
13.11.2018 11:13
Elevrilnar
18.1
Elevrilnar
8
Generał

Dzięki temu właśnie ich potrawy wyglądają i smakują dokładnie tak samo na całym świecie

Śmiem w to wątpić. Nie chce mi się wierzyć, że koszty produkcji wyglądają identycznie nawet w biedniejszych krajach. Nie byłem nigdy w zagranicznym McDonaldzie, ale wątpię, żeby np. Niemcy tolerowali to, że serwuje im się zimne żarcie.

14.11.2018 19:45
los pollos hermanos
18.2
los pollos hermanos
60
evil can die

Pytałem, z czego są zrobione frytki, skoro nie z ziemniaków. No i straszne, w jedzeniu są barwniki i aromaty, nic odkrywczego. Większość tych aromatów to i tak są związki występujące naturalnie w odpowiednich owocach, przyprawach itd.

13.11.2018 06:12
best.nick.ever
19
odpowiedz
1 odpowiedź
best.nick.ever
123
Generał

Wszyscy tak jada po fast foodach, a potem ida po swoja wieprzowinke surowa, zeby schabowego zjesc, i juz nawet sol drogowa nie przeszkadza. Najlepsze, ze ludzie kupujac surowe mieso mysla, ze jest ono zdrowe i nieprzetworzone.

post wyedytowany przez best.nick.ever 2018-11-13 06:22:50
13.11.2018 06:23
siara000000
19.1
siara000000
0
Pretorianin

w fast fudach samach chemia natomiast w marketach to juz czujnik gajgera piszczy. Kurczaki jak juz robia sie zielone, to obmywaja plynem do naczyn. Nie wspominajac o 200 tonach z 1wojny swiatowej przeterminowanego szwedzkiego miesa ktore trafilo do nas na rynek.

13.11.2018 11:26
Kanon
😊
20
odpowiedz
Kanon
246
Befsztyk nie istnieje
13.11.2018 18:20
21
1
odpowiedz
5 odpowiedzi
zanonimizowany622647
142
Legend

KFC to faktycznie masakra, ale Mak nie może sobie pozwolić na takie chędożenie klienta, bo za bardzo dbają o reputację. Inna sprawa że jakość jedzenia w polskich makach jest wyższa niż w tych zachodnich.

Z fast foodów jadam kebaby, ale kebab kebabowi nierówny (np. w Galerii Łódzkiej jest BERLIN KEBAP oraz kebab city - ten drugi, którego właściciel ma też pod sobą Solo Pizza to syf nie do jedzenia; ale w Berlinie zawsze wszystko jest świeże i dobre).

No i North fish jest fajny, też zawsze wszystko super, szkoda tylko że mam w mieście tylko jeden lokal...

13.11.2018 20:39
siara000000
21.1
siara000000
0
Pretorianin

Inna sprawa że jakość jedzenia w polskich makach jest wyższa niż w tych zachodnich.

Pobrales probki wolowiny i wyslales do labolatorium ze mowisz o jakosci? W Polsce moze daja wiecej soli i byc moze wydaje ci sie smaczniejsze i "lepszej" jakosci. Jednak z jakoscia skladnikow to niewiele ma znaczenia.

Moze maja rozne menu, jendak chessburger w maku smakuje wszedzie tak samo na swiecie.

post wyedytowany przez siara000000 2018-11-13 20:41:29
13.11.2018 20:45
cswthomas93pl
21.2
cswthomas93pl
134
Legend

Jadłem m.in. chessburgera w Holandii, smak był inny niż w Polsce. Niby składniki takie same, no ale.. tak więc chyba nie do końca tak jest z tym smakiem :)

13.11.2018 20:51
Elevrilnar
21.3
Elevrilnar
8
Generał

Różnice w smaku to nic dziwnego. Nawet Coca Cola w różnych krajach smakuje inaczej. A to proporcje aromatów inne (lub nawet brak części z nich), a to bardziej lub mniej słodka, a to słodzik zamiast cukru (to ostatnie głównie w biedniejszych krajach). Takie są fakty.

13.11.2018 20:54
siara000000
21.4
siara000000
0
Pretorianin

typowe placebo. Polozyli i zawiazali oczy to nie ma szans rozpoznac.

14.11.2018 08:04
Cainoor
21.5
Cainoor
263
Mów mi wuju

Mam znajomego, ktory jest technologiem żywienia. Pracuje w firmie audytujacej produkcje miesa dla McDonalds. Mieso pochodzi od Polskich krow i musi spelniac szereg wysrubowanych standardow. Takich dostawcow jest tylko paru. Jestem przekonany do wysokiej jakosci tego miesa. Zrodlo pewne, proces wytworczy wystandaryzowany, regularne kontrole jakosci.

14.11.2018 00:15
Herr Pietrus
22
odpowiedz
1 odpowiedź
Herr Pietrus
223
Ficyt

Głownie widzę, że fast-foody z cenami szaleją, chociaż i tak wciąż jest taniej niż w restauracjach (stąd w Polsce takie popularne,zwłaszcza, ze wciąż trzymają poziom inny niż w USA czy UK, co sami potwierdzacie).
Aczkolwiek w KFC szaleją nawet bardziej niż w Mc i chyba powoli traci sens zaglądanie tam, bo 17 zł za Twistera i mikro-porcje frytek to słaby interes.

Z drugiej strony zachwytu nad NF nie rozumiem. Tam faktycznie się nie opłaca, ryby niby znośne, ale czy to warte tej konkretnej ceny? Szkoda, że nie mają jakichś konkretnych kanapek, ty mini-wersje po 8-9 zł to też lekka przesada,

Ale jak się widzi ceny "pizzy" w popularnych pizzeriach... to inne fast-foody wcale tak nie odleciały.

post wyedytowany przez Herr Pietrus 2018-11-14 00:15:30
14.11.2018 07:14
22.1
zanonimizowany622647
142
Legend

Ale w North Fish kupujesz za te około 20 zł opcję "Jesz ile chcesz", wybierasz rybę i dowalasz dodatków ile chcesz i jakie chcesz i się można porządnie nażreć - relatywnie zdrowo.

14.11.2018 00:37
konriiiiiiiiiii
23
odpowiedz
5 odpowiedzi
konriiiiiiiiiii
63
Generał

w MCD czy KFC sie nie najesz za mniej niż 50 zł,,, szkoda tam wchodzić z 20 dychami bo tylko slinka cieknie a nic za to nie kupi konkretnego tylko przystawki na zab, raz do geby i 20 dych nie ma,, e lepiej iśc do biedronki za 20 dychy to macie całą siatke zakupów

14.11.2018 11:08
Elevrilnar
23.1
Elevrilnar
8
Generał

To ile ty potrzebujesz jedzenia, że 50 zł to minimum?

14.11.2018 14:33
23.2
zanonimizowany768165
119
Legend

Rozmowa o fast foodach a ten wyskakuje z
lepiej iśc do biedronki za 20 dychy to macie całą siatke zakupów
skisłem

14.11.2018 19:51
cswthomas93pl
23.3
cswthomas93pl
134
Legend

Za trzy dyszki spokojnie można się najeść.

14.11.2018 19:59
DanuelX
23.4
DanuelX
82
Kopalny

Za 30zł to dostaniesz dobry obiad z całego wachlarza światowych kuchni.

15.11.2018 16:11
23.5
zanonimizowany768165
119
Legend

Wy tu wszyscy gadacie o cenie a nikt nie mówi o czasie.

14.11.2018 13:54
24
odpowiedz
deadbody
1
Junior

pochwalony wszystkim

14.11.2018 19:50
25
odpowiedz
zanonimizowany1262877
11
Pretorianin

Ja się wscieklen oststnio na maca.
Zawsze brałem kurczakoburgery i coś mi nie smakowały ostatnio.
Ale zorientowalem się że w Menu już nie ma ,,pikantny kurczakoburger" a kurczakoburger, czyli bez tego sosu :(
Poza tym to suche wszystko się zrobiło tam

Forum: Frytki z KFC