Szybkie pytanie szybka odpowiedź:
Jutro przed 7 będę na dworcu w Katowicach. I tam jest mak 24/h - dostanę o tej porze dwa czisy z kuponu czy tylko te śniadaniowe żarcie?
Tak trudno wejść na strone McDonalds`a ?
Nie, nie dostaniesz czisa o tej porze.
Matko...co ten internet robi z ludźmi to aż przykro patrzeć czasami.
W katowickim dworcowym nie serwują normalnej oferty cały dzień. Byłem tam rano jakoś parę dni temu, potwierdzone info.
Liczyłem na czisa na drugie śniadanie a przyjdzie mi zaś jeść zwykłe kanapki. No nic idę sobie zrobić co bym rano nie musiał po kuchni się krzątać :(
Swoją drogą standardowa oferta mc'a powinna też obowiązywać w porach śniadaniowych/nocnych. Też kilka razy kiedyś się rozczarowałem przychodząc do mc'a licząc na skorzystanie z kuponów na zestaw bigmaca, a tutaj jakieś kanapki z jajkiem... WTF? Takie jedzenie, to ja mogę sobie w domu zrobić... No ale cóż, nawet nie wiedziałem że są maki które oferują standardową ofertę cały dzień.
No ale cóż, nawet nie wiedziałem że są maki które oferują standardową ofertę cały dzień.
Jeszcze nigdy na takiego nie trafiłem w sumie.
Co to jest ten czis? Cheseburger?
Tak.
Nie, w makach przed 7 masz zainstalowane Safari.
Pobierz sobie aplikacje na telefon z nowymi kuponami, są one dostępne o każdej porze. Oczywiście nie wszystko ale np. 2 razy duże frytki w cenie 1 są dostępne 24h albo darmowe małe frytki. Jest też 2 razy WieśMac albo McChicken
No właśnie dlatego chciałem czisa bo mam kupony! Frytki mnie nie jarają :(
Akurat śniadaniowa oferta jest dobra. Na początku była tragiczna, ale się wyrobili i każdy znajdzie coś dla siebie. Ja lubię. :)
Jeśli chodzi o lokale oferujące standardową ofertę przez cały dzień, to są to te "galeryjne". Wolnostojące ofertę śniadaniową mają, ale te zlokalizowane w galeriach handlowych już nie. Z małymi wyjątkami.
ThrashMetal - W obrębie 75m od Galerii Katowickiej masz dosłownie 3 (trzy!) McDonaldy. Jeden na samym dworcu, jeden w Galerii na drugim piętrze i jeden na ulicy Stawowej.
Obstawiałbym, że któryś z nich na pewno będzie mial Cheeseburgera...
Pracowalem troche na kuchni w mcd wiem jak wyglada produkcja naorawde to jecie hehe?
No to w kuchni to przyrzadzales, podgrzewales bo przeciez prawie wszystko przyjezdza w calosci do odmrozenia? Skad masz wiedziec naocznie jak wyglada produkcja skoro faktycznie produkuja to w jakims zakladzie daleko od lokali?
Dostawalismy pol produkty czyli surowe skladniki ktore nalezalo usmazyc upiec ,mieso i bulki to jest pikus np w warszawie w kazdym powtarzam w kazdym mcd jest standard ze ser salata cebula inne wazywa max 2h na stole mieso max 30 m podgrzewaczu po usmazeniu (pol roku temu dawali odrazu z grila na kanapke)inf od przelozonych nie robcie stara tak wiec jak cos nie schodzi nakleja sie naklejke z nowa data godzina i dalej sie korzysta mieSo to samo filet po usmazeniu max 20m ile czasem lezal jak nikt nie zamawial nawet 7h tak byl cieply bo podgrzewacz ma temp 70stopni,kanapka w ladzie gotowa powina byc wydana odrazu lazaly i po 2h Nie czujecie ze kanapki sa stare czy mieso po sa podgrzewane ciagle a powiny byc wydane odrazu pomagalem w 10mcd w warszawie wszedzie to samo,jesli chodzi o frytki czas smazenia 3m po czym moga lezec 7minut czasem trzymalem frytki i po 30m tam gdzie jest duzy ruch sa swiezsze produkty tam gdzie maly stare ogolnie nie polecam sniadan poniewaz Jajka powiny byc rozbijanie I smazone w rekawIczkach nie sa i potem tymi rekami w jajkach Sa zawijane i skladane kanpki,jak wpadnie skorupka to nikt sie tym nieprzejmuje SMACZNEGO!
wata_PL - > Masz porażenie mózgowe czy piszesz nogami? Post [20] nie do odczytania...
wata_PL --> Rozumiem, ze pieczywa tez nie jadasz, chyba ze nie wiesz jak wyglada praca w piekarni, gdzie spocony gruby piekarz golymi wlochatymi lapskami dlubie w nosie, drapie sie po tylku, a potem robi chleb. Smacznego!
Wysiak kolega pracowal w piekarni ogolnie jak mu wpadal popiol lub pet nie robil afery i tak to zostawial ,choc sa miesca gdzie przestrzega sie standardow czystosci pracowalem kiedys, u pewnego wlocha w wwa na bemowie czysto jedzenie pyszne i swieze choc ceny od 39zl za obiad w gore
Sa zawijane i skladane kanpki,jak wpadnie skorupka to nikt sie tym nieprzejmuje
straszne, od skorupki jajka faktycznie można umrzeć :D
To dziwne, bo znam ludzi, którzy pracują/pracowali w McDonald's i kompletnie inaczej się wypowiadali o standardach.
Czarny PR w internecie musi iść aż do tego stopnia?
Stra Moldas => A co mieli ci powiedzieć? :) Myślisz, że wata sobie to wszystko zmyślił? :)
Ale pomijając już samo to, jak żenujące są "standardy" jakości i higieny w MC's, to w ogóle sama jakość tych "półproduktów" powinna skutecznie odstraszać od stołowania się tam.
No ale to polska jest, widzę, że tutaj nadal McDonald's jest modną "restauracją", kto by się przejmował tym, że odżywia się zwykłymi odpadkami...
https://www.youtube.com/watch?v=TX7kwfE3cJQ#t=147
Az tak sie nie znam, ale slyszalem, ze akurat MD ma wysokie wymogi w kwestii standardow higieny, czy jakosci polproduktow.
No ale to polska jest, widzę, że tutaj nadal McDonald's jest modną "restauracją"
Tak jak wszędzie na świecie.
bezniku -> Bzdura. Przy aktualnej epidemii otyłości i problemów zdrowotnych wywołanych przez tą całą śmieciową dietę nawet amerykanie się już ogarniają - wszędzie na zachodzie wszelkie fast foody, z MC's na czele stają się bardzo... niemodne i świecą pustkami.
Nawet nie wiedziałem że przed 7 nie da się dostać hamburgera, ciekawe ale strasznie głupi pomysł MC.
Pl@ski => Pieprzysz waść. Półprodukty spełniają rygorystyczne wymogi. To, że małe dzieci drą japę "Mamo, chodźmy po zabawki do Happy Metala" a przy okazji żrą tyle kalorii to to jest wina McDonaldsa? Będziesz liczyć kalorie - nic ci nie będzie.
Bzdura. Przy aktualnej epidemii otyłości i problemów zdrowotnych wywołanych przez tą całą śmieciową dietę nawet amerykanie się już ogarniają - wszędzie na zachodzie wszelkie fast foody, z MC's na czele stają się bardzo... niemodne i świecą pustkami.
http://chicago.cbslocal.com/2014/01/23/mcdonalds-fighting-to-be-relevant-to-customers-ceo-concedes/
Faktycznie, w USA spadek liczby klientów o całe 1,6%...
[34] To w takim razie amerykanskich filmow nie ogladaszh :/
https://www.youtube.com/watch?v=XkwQ6EjLdMQ
[34]
Od jakiegos czasu bodajze do godziny 10 czy 11 rano maja "oferte sniadaniowa" jakies inne kanapki, zadnych Big Macow, Cheesburgerow.
[33]
Co to bylo w Super Size Me, jakis facet promowal "diete" wylacznei na kanapkach Subwaya jako pewny sposob na zrzucenie wagi? Szczegol, ze koles codziennie szedl pieszo kawalek do pracy a w kanapki jadl z jakims chudym miesem bez sosow i dodatkow.
[31]
Maslowska rowniez sie przyczynia do popularyzowania fast foodow :/.
https://www.youtube.com/watch?v=r4JTHD5liEQ
Akurat w NL weekendami Maki sa zawalone klientela, zjezdzaja sie cale rodziny, czasami ogonek wychodzi poza restauracje. No, ale oni tu raczej aktywnie zyja, to sobie moga pozwolic ;)
Milka^_^ -> Rygorystyczne wymogi czego? Dowiedz się proszę, co jesz, stołując się w MC's - tu nie chodzi o kalorie czy spełnianie jakichś absurdalnych norm jakości - tu zwyczajnie chodzi o to, że praktycznie cała żywność w takich sieciach to jakieś odpady z dodatkiem dużej ilości tłuszczu i cukru, nic więcej - śmieci.
Zenzibar -> Ale zdajesz sobie sprawę, że 1,6% dla takiego międzynarodowego giganta jak MC's to są MILIONY DOLARÓW? To wcale nie jest mało. :)
Pl@ski --> Jestes z tych, co wierza, ze tak sie robi McNuggety?
http://www.hoax-slayer.com/images/separated-chicken.jpg
Zenzibar -> Ale zdajesz sobie sprawę, że 1,6% dla takiego międzynarodowego giganta jak MC's to są MILIONY DOLARÓW? To wcale nie jest mało. :)
Aha, czyli według ciebie McDonalds był kiedyś jedną z najbardziej popularnych restauracji fast-foodowych, ale teraz świeci pustkami, bo liczba klientów spadła o całe 1.6%.
Może to nie jest tak mało jak się wydaje, ale na pewno McDonalds nie świeci pustkami.
Jestes z tych, co wierza, ze tak sie robi McNuggety?
On jest raczej takim pseudo-ekologiem, który zobaczył coś w internecie i teraz hejtuje wszelkie fast-foody, bo to jest oryginalne.
Niesamowite jest to, że każdy wątek, w którym wspomina się coś o McD prowadzi zawsze do dokładnie tego samego shitstormu.
Ale zdajesz sobie sprawę, że 1,6% dla takiego międzynarodowego giganta jak MC's to są MILIONY DOLARÓW? To wcale nie jest mało. :)
Z punktu widzenia wyników finansowych firmy to nie jest mało. Natomiast rozmawiamy tutaj troszeczkę o czym innym, a niższe wyniki McDonalda wcale nie muszą być spowodowane zmianą nawyków żywieniowych społeczeństwa, lecz utratą klientów na rzecz konkurencji, gównianą sytuacją gospodarczą, itd. Jestem gotów się założyć, że obroty restauracji zmniejszyły się w tym okresie znaczniej bardziej.
[40]
Co prawda fakt, ale inne źródła też o tym pisały.
http://www.fakt.pl/usa-jadl-w-mcdonaldzie-i-schudl-17-kilogramow-,artykuly,437757,1.html
"Problemem" jedzenia w MC nie jest to, że jedzenie jest niezdrowe, tylko to, że jest bardzo kaloryczne.
Od pewnego czasu są dostępne tabele kalorii w restauracji i można śmiało sobie policzyć ile się kalorii przyjmuje.
Z tego co pamiętam to zestaw typu Wieś Mac + frytki + cola, czyli coś bardzo popularnego to jest ok 800-1000kcal.
Dla niejednej osoby to jest 50% dziennego zapotrzebowania. Jak dołożysz do tego jeszcze jedną kanapkę to nagle wychodzą kosmiczne ilości, a przecież to nie jest jeden z dwóch posiłków w ciągu dnia.
P.S. Oferta śniadaniowa to gówno.
Najwiecej miesa z piersi kurczaka ma mieso od mc chikena ,nugetsy maja bardzo malo miesa z piersi.... jesli dobrze pamietam na kartonie 48%,polecam wingsy 96%miesa.
Uwaga ciekawoska jaka data przydatnosci jest na tunczyku. Dodawanym do salatek?nie moglem w to uwierzyc 2024 ryba moze lezec ponad 10lat?
Pamietacie kebaby w mcd byly chyba kilka miesiecy temu sosu bylo do nich mega duzo a ludzie slabo kupowali,tak wiec sos przeterminowany 2tygodniowo normalnie dodawalismy zapytalem kierownika o to powiedzial ze msmy zbyt duze straty...Cieszr sie ze juz tam nie pracuje
wata_PL -->
Najwiecej miesa z piersi kurczaka ma mieso od mc chikena ,nugetsy maja bardzo malo miesa z piersi.... jesli dobrze pamietam na kartonie 48%,polecam wingsy 96%miesa.
No patrz jakie masz inside-informacje, sam MacDonalds od wielu lat twierdzi, ze nuggetsy sa robione wylacznie z bialego miesa (mielonych piersi kurczaka), i nigdy zadnemu przeciwnikowi fastfoodow - ani nikomu z konkurencji - nie udalo sie wykazac, ze jest inaczej, a na twoich kartonach bylo ot tak napisane "48% miesa"? Ciekawe, ciekawe - powinienes sie z tymi rewelacjami zglosic do wikileaks...
Po chwili namyslu to przepraszam - wydalo mi sie, ze sugerujesz te same bzdety, co koles ponizej wydumal, ale to nie to samo, nie pisales nic o skladzie. Zadne wyroby miesne nie maja 100% miesa, 48 to i tak wiecej niz sporo 'miesa' dostepnego normalnie w sklepach, typu parowki, kielbasy czy inne pasztety. Sry:)
Arth1947 -->
To są resztki z kurczaków zmielone i aromatyzowane by miało smak kurczaka..
A zrodlo twoich rewelacji, to...?
Nigdy, prze nigdy nie kupujcie nugetsów, to największe ścierwo serwowane w takich lokalach.. To są resztki z kurczaków zmielone i aromatyzowane by miało smak kurczaka..
Nie powiem, że nie jadam w Macu, bo jadam sporadycznie ale jak coś to jem wspomniane "czisy" :D i wspominam te czasu gdy były one po 2 zł :) .. ah a jak wchodziło po piwku :D 5 "czisów" za 10 zł :)
Oferta śniadaniowa w polskich McD jest świetna, jeśli porównać ją ze stanowską. Poza tym polskie przybytki tego typu bardzo przyjemnie wyglądają, czego nie da się powiedzieć o amerykańskich. ;)
Po co ja się w ogóle produkuje?
Banda ignorantów - smacznego, miłej cukrzycy, otyłości i problemów z krążeniem życzę.
Pl@ski, za latwo sie zniechecasz - bierz przyklad z wklesloziemian, zaloz watek, zapros kilku kolegow od jedzenia kielkow do pomocy, i NAUCZAJ!
@Pl@ski
Nie wiem po co - gdybyś przestał pisać pierdoły to może by był jakiś sens.
A tak poza tym, to już prędzej "cziza", a nie "czisa".
Nie powiem, że nie jadam w Macu, bo jadam sporadycznie ale jak coś to jem wspomniane "czisy" :D i wspominam te czasu gdy były one po 2 zł :)
Ostatnio się nad tym zastanowiłem chwilkę i doszedłem do wniosku, że obecne 3,50 to mniej, niż dawne 2zł.
BURGER KING jest lepszy od MC Donalda tylko niestety jest ich mniej w polandowie niż MCD
Mają 100 razy smaczniejsze hamburgery i większe
Po co ja się w ogóle produkuje?
No właśnie, po co? I tak nikt nie traktuje na poważnie tego co napiszesz.
Złoty środek - jak ktoś zje raz na 2 tygodnie, bo go ochota najdzie to żaden problem, jak ktoś się tak stołuje codziennie, to inna kwestia.
Bez sensu tak demonizować wszystko.
[54]
Zwroc uwage, ze to jest drugie wejscie Burger Kinga do Polski, raz juz zdazyl splajtowac w naszym pieknym kraju. Tez jest odpowiednio drozszy wiec odpowiednio sie wyrownuje ale przynajmniej inny rodzaj hamburgera jest dostepny.
Kurde ludzie jem w Maku raz na ruski rok. Chciałem sobie wszamać czisa bo naszła mnie ochota i tyle. Nie interesuje mnie z czego oni to robią, czy są to odpady czy mięso szczurów bo mi to smakuje i jak czasem sobie zjem to nic się nie stanie :)
W sumie te hipermarketowskie szynki, sery, i inne żarcia to też nie lesze są :P
Ale co do tematu - niestety nie dostałem czisa o 6:30 :( Ale siedząc na laborkach i badając utlenianie SO2 do SO3 z kumplami tak im wkręciłem tego maka, że po zajęciach podjechaliśmy do Europy w Gliwicach i przyjęliśmy po zestawie z Big Makiem :D Jakieś takie suche i zimny ten big mac był, ale frytałki dobre :)
A co do ogólnych fast foodów to fakt Burger King jest najlepszy. Fakt, że brakuje jakiegoś asortymentu w niskich cenach ale jak już się wyłoży te 20 czy więcej to na prawdę dostaje się konkretną kanapkę z konkretnym dobrym mięsem, składniki, bułka no jest dobry!
A jak ktoś w piątek pości to North Fish z rybką jak znalazł!
To byles ty czy jakis inny forum metal ktory zawsze planowal jakies koncert poza miastowy i dylemat co tu opierdolic czekajac na pksa, mcdonald czy kebsa.
Child czego nie rozumiesz?
Ale co do tematu - niestety nie dostałem czisa o 6:30 :( Ale siedząc na laborkach i badając utlenianie SO2 do SO3 z kumplami tak im wkręciłem tego maka, że po zajęciach podjechaliśmy do Europy w Gliwicach i przyjęliśmy po zestawie z Big Makiem :D Jakieś takie suche i zimny ten big mac był, ale frytałki dobre :)
Ale ja pytam o inne wątki a nie o wypowiedz tutaj w poscie powyzej.
A już wiem o co Ci chodzi.
Tak, ja zawsze pytałem gdzie tanio coś ojebać po czym lądowałem w maku :P
BURGER KING jest lepszy od MC Donalda tylko niestety jest ich mniej w polandowie niż MCD
Mają 100 razy smaczniejsze hamburgery i większe
To już lepiej iść do zwykłej "burgerowni", których w ostatnim czasie popowstawało dosyć sporo i za małe pieniądze można zjeść naprawdę dobrego i świeżego hamburgera.
napster
w porownaniu do ff nie takie male pieniadze, ale fakt, w burgerowni za 20 zl mozna miec burgera na wypasie, z kotletem z 200g wolowiny
W sumie te hipermarketowskie szynki, sery, i inne żarcia to też nie lesze są
Nie są lepsze. Są takie same, jak każde inne jedzenie.
To już lepiej iść do zwykłej "burgerowni", których w ostatnim czasie popowstawało dosyć sporo i za małe pieniądze można zjeść naprawdę dobrego i świeżego hamburgera
Wybierz jedno.
Trzeba rozróżniać burgerownię na poziomie, gdzie ściągają naprawdę porządne mięso i robią to z pasją od budy, która ma szybko zapchać. Ale to trochę bez sensu porównanie, bo wiadome, że restauracja prowadzona z pasją zawsze wygra z sieciówką. Jakąkolwiek.
A co do oferty śniadaniowej w McDonald's - w weekendy jest do 11:00, a w tygodniu do 10:30. :)
Czytając wypowiedzi niektórych z was przypomniał mi się znajomy z akademika, który z wielką przestrogą mówił o tym, z czego robi się parówki, pasztety, kiełbasy i bajaderki, i jak bardzo nie wolno tego jeść - po czym szedł do kuchni zalać sobie wrzątkiem chińską zupkę.
Pl@ski => 5 lat robiłem w maku, więc proszę dziecko nie mów mi z czego się tam co robi. Poczytaj sobie trochę o dostawcach mcd. Jakby to powiedział Zenzi - w dupie byłeś, gówno widziałeś, a szkoda, że już tego raczej nie przeczytasz...
U mnie w mieście jest świetna burgerownia. Facet daje burgery w wielkiej bułce wielkości połowy przeciętnego bochenka chleba, do tego daje ogromną ilość świeżych warzyw, sałata, pomidor, ogórek i jeszcze kilka innych. Wszystko jest świeże bo ma ruch niesamowity i schodzi to bardzo szybko. Do tego przyprawy i dwa dobre sosy. Wszystko to za 6,50 zł (sł. sześć złotych i pięćdziesiąt groszy) a za złotówke więcej można dokupić dodatkowego kotleta które swoją drogą też są dość duże. Ogólnie cały burger jest wielkości 3 BicMaców. Także, @Tuminure, można znaleźć burgerownie która jest tania i pyszna ;)
Playboy95
To albo to mięso ma 0.5cm, albo jest to obleśny kotlet z serii "gotowe mięso do hampka" z Biedry.
qLa - 100% wołowiny to to nie jest, ale byle gówno z Biedry też nie. Ma gdzieś z niecały centymetr, I prawdę mówiąc ważne żę jest pyszne i tanie.
To jest burgerownia.
Swoją drogą wszystkim odwiedzającym Gliwice - polecam!
Tu np. ich Horrorshow https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/t1.0-9/1948175_265393583627366_152668977_n.jpg
Znam takie burgery z taką zelówką w roli mięsa, pewnie, zapchać za grosze się można, szczególnie na bani, ale doszukiwać się w tym pyszności...