HEJ,
proszę o ocenę bloga mojego.
Z moich uwag przydałoby się zrobić jakieś menu po lewej tylko nie wiem jeszcze jak :D
http://gotujztadzikiem.blogspot.com/
Już myślałem że blog o grach, a jednak nie i tu duży +.
Załóż lepiej kanał Let's Cook na Jutubie i zarabiaj na subskrypcjach gospodyń domowych :)
^ Hehehe. Fajny pomysł masz. Polecam spróbować tadzik. Sam blog fajny, nie powiem, lubię takie o gotowaniu.
^ Będą pisać hejterzy, że od paei zgapia..
Zacnie. Jak bedę miał faze na cos nowego na pewno zajrzę do ciebie na blog.
^ Będą pisać hejterzy, że od paei zgapia..
hmmm paei nie mam pojęcia o kim lub czym piszesz xD
Ale niech sobie piszą i nabijają posty jak nie mają co z życiem robić.
www.youtube.com/user/paei100
Najbardziej znany Polski "internetowy kucharz" na YT...
On miał też przepis na 3Bit duże itp.
Twój blog bardzo mi się podoba. Kolorystyka nie męczy wzroku.. całość ładuje się szybko i prawidłowo. Łatwo się odnaleźć - a to może być czynnik decydujący, gdy w jednej ręce ma się łyżkę w garnku, a drugą przewija przepis na laptopie :D
Ogółem bardzo sympatyczny blog, jak najbardziej wart kontynuowania :)
lol, gościa znam jako "pana siemanko" , piotra, albo "kocham gotować". Ktoś w ogóle mówi na niego paei ? Poza tym on robi filmiki, ten tu prowadzi bloga.
a da się zrobić coś takiego:
po lewej bym chciał dodać menu i przykladowo
1. kurczak
2. coś na słodko
2.1 placki
2.2 ciastka
2.3 torty
3. dania z ziemniaków
4. zupy
itd
nie mam zbyt czym robić filmików, moim samsungiem?
Ogolnie spoko, fajny pomysl na bloga.
Ale --> Ulubione filmy: Ojciec Chrzesny, Trylogia Millenium (szwecka).
Wez popraw bo razi :)
Żeby ci wyszło to menu z boku, musisz dodawać tagi przy każdym poście, a później w ustawieniach wyglądu wybierasz odpowiedni gadżet.
Jak piszesz post na bloggerze to z prawej strony koło głównego okna notki masz napis "Etykiety". Jak napiszesz posta to tam wchodzisz i sobie piszesz o czym jest ten post: np. "kurczak" "na słodko", czy co tam chcesz. A później wchodzisz w Układ, wybierasz sobie gdzie chcesz to mieć i wybierasz "dodaj gadżet", otwiera ci się nowe okienko i w kategorii "podstawy" zjeżdżasz prawie na sam dół i wybierasz "etykiety". Jak poszukasz po sieci, znajdziesz pewnie opis razem ze zdjęciami.
Co to jest "MAKARON ZE SREM"? ;]
Trochę za szybko chcesz wszystko wrzucać i ciekawe buble językowe wychodzą. ;]
Bardzo fajnie się dzisiaj bawiłem z tym blogiem, żona pojechała do mamusi, a ja żądze w kuchni. Jako że jestem okrutny laik w gotowaniu, wyszedł mi tylko makaron z srem (przepyszne !), reszta musi poczekać do jutra. Kupiłem już piwka :)
http://youtu.be/hFOeJA9wYEY?t=2m
makaron ZE srem
nie z
spoiler start
tak się zastanawiam czy ktoś w ogóle to robi
spoiler stop
widze, ze mam 1 obserwatora da sie sprawdzic kto to? i w jaki sposob sie obserwuje innych blogi?
24 jasno jest wszedzie, chce zrobic inaczej jak u wszystkich
25 yyy nie bardzo rozumiem, zdjęcia gotowych potraw są
Zdjęcie gotowej potrawy umieść także na samym początku, żeby przyciągnąć uwagę..
Wszędzie jest jasno, bo ponure kolory odrzucają.. ;)
Zdjęcie gotowej potrawy umieść także na samym początku, żeby przyciągnąć uwagę..
nie pomyślałem o tym
ta mieliśmy robić grilla ale składu nie było więc zaproponowałem niech wbija z winem i robimy u mnie xD
tak sobie pomyslalem, znacie może jakieś popularne strony gdzie mógłbym zamieścic przepisy swoje? hmmm spryciarze to raz ale tam głównie filmiki, a coś jeszcze?
Zmieniłbym kolorystykę, na jasną. Ale to kwestia gustu, raczej. Przepisy coś jak z bloga "facet sam w domu" który już chyba padł dawno temu. Życzę wytrwałości i sugeruję, bardziej zadbać o fotograficzną prezentację, zwłaszcza finalnego efektu.
W sumie regularnie czytuję jeden kulinarny blog i jest to : http://fochygochy.blogspot.com/
Żadne usprawiedliwienie :)
Ten Pan maluje w MS paincie ---> http://gizmodo.com/this-97-year-old-makes-amazing-art-exclusively-with-mic-882394545
No spoko, choć zdjęcia tragedia, a jak dla mnie na blogu jest ciemno i brzydko jak w kopalni, no ale da się poprawić to...
Poza tym:
oliwa z oliwek i ocet winny 3:1 (w moim przypadku robiłem w proporcji 6:2)
Przecież 6:2 to jest to samo co 3:1 :|
36 -> każdemu nie podpasuje ze wszystkim
co do 6:2, a 3:1.
Po prostu robiłem 6:2, jak będę robił 3:1 to automatycznie zmienia mi się ilość pozostałych składników przez pół więc chciałem zaznaczyć tylko. Jak będę robił 12:4 to dam 2 łyżki miodu a nie łyżkę.
To jakaś regionalna gwara "zasalam"? :) normalnie piwinno brzmieć "solę", "dodaje soli"... :)
Nawet jak przepisy dobre to zdjęcia jednak odpychają... Zagracane tło, za ciemno w kuchni, produkty jak z dna magazynu tesco, brudne, odrapane rury kuchenki, brudna kuchenka, brudny stół... To odrzuca od jedzenia, nie przyciąga.
Inspiruj sie czymś takim
http://www.frenchcuisse.com/
Za 3zł kupisz w empiku biały karton a2, super podstawa i tło do fotek
Tadzik <- ale tu chodzi o proporcję, a nie o jednostki, o żadnych jednostkach nie pisałeś...
troszkę pozmieniałem, jakieś opinie?
zrobiłem pierwszy krok i kupiłem białe talerze lol
Nadal odrzucające, nieapetyczne zdjęcia... :)
Pierwsza strona bloga i: brudna łyźka, brudna patelnia, zardzewiała, odrapana rura, brudna kuchenka...
To zdjęcie z ręką i mąka: uuuuhgghhh...
Postudiuj food photography na sieci a nie blogi :)
[41] No offence, ale ja tych zmian nie dostrzegam, blog wciąż pozostaje w manierze: facet sam w domu + fotografia komórkowa aby uczynić z tego wartość, przydałoby się coś więcej...
Tradycyjnie, po inspirację odsyłam do jedynego bloga kulinarnego, którego czytam --> http://fochygochy.blogspot.com/