Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Najlepszy pasztet zmienił konsystencje?

05.07.2012 08:24
Al Swearengen
😒
1
Al Swearengen
57
Pretorianin

Najlepszy pasztet zmienił konsystencje?

Witam! Ostatnio, mianowicie wczoraj, postanowiłem zrobić sobie kanapki z najlepszym pasztetem jaki istnieje na świecie, niemalże ambrozją wśród pasztetów, postanowiłem zrobić sobie kanapki z pasztetem prochowickim yano; jednakże kanapek nie zjadłem do końca, już jak otworzyłem puszkę coś nie dawało mi spokoju, czyżby ktoś coś zmienił? pasztet wyglądał na delikatny, kremowy, nawet jakby był sztuczny; pomyślałem że mam jakieś fanaberie, no bo po co ktoś miałby zmieniać idealną recepturę klejnotu wśród pasztetów? Jaki ja głupi bylem ze swoją naiwnością... pierwszego gryza wyplułem, najnormalniej w świecie wyplułem, pasztet stal się niejadalny, czuć delikatność i sztuczność w nim. Pozwolę sobie zakończyć wątek pytaniem zadanym do siebie nie co wyżej. Po co ktoś miałby zmieniać idealną recepturę klejnotu wśród pasztetów? Niestety coś czuję, że na tym świecie nie ma już dla mnie pasztetu...

05.07.2012 08:31
2
odpowiedz
zanonimizowany437617
120
Legend

Od kiedy produkcję tego pasztetu przenieśli z Prochowic do Szczecina, to się popsuł i już go nie kupuję. Cóż widocznie w Szczecinie stawiają na ilość a nie na jakość.

05.07.2012 08:36
😐
3
odpowiedz
mirencjum
66
Legend

Po co ktoś miałby zmieniać idealną recepturę klejnotu wśród pasztetów? Niestety coś czuję, że na tym świecie nie ma już dla mnie pasztetu...

Masz rację. Dwadzieścia cztery miesiące po przekroczeniu terminu spożycia zmienia smak i konsystencję tego pasztetu, ale prawdziwym problemem jest wydzielanie się z tej masy pałeczek jadu kiełbasianego.
Czyli poproszę Monterę o stosowny wpis i symbol graficzny.

05.07.2012 08:37
4
odpowiedz
Dessloch
257
Legend

dobry= drogi w produkcji.

zrobili pewnie kolejna masowke....

nic ci nie pozostaje, tylko samemu robic sobie pasztet

05.07.2012 08:48
zelka
5
odpowiedz
zelka
88
Quantum Leap

Dlatego ja już od jakiegoś czasu przerzuciłam się na Pasztet z pieca firmy Sokołów http://sokolow.pl/pl/oferta/produkty,87,Pasztet%20z%20pieca.html mniam

05.07.2012 08:55
shawnz
6
odpowiedz
shawnz
64
lieutenant

najlepszy pasztet to pasztet domowy :) zawsze się nim zajadam, a wszelki kupiony w sklepie jakoś przez gardło mi przejść nie może, i jeszcze ten MOM MOM MOM :-]

05.07.2012 09:53
jetix200
😱
7
odpowiedz
jetix200
61
Człowiek

z najlepszym pasztetem jaki istnieje na świecie, niemalże ambrozją wśród pasztetów

05.07.2012 09:54
8
odpowiedz
wilu25
42
Generał
Image

Ten lepszy :) --->

05.07.2012 09:57
Captain®™
9
odpowiedz
Captain®™
53
Konsul

Najlepsze pasztety są w Lechu... mmm niebo w gębie. Ponad 20 do wyboru, a każdy ma swój wyjątkowy smak.

05.07.2012 10:03
Kłosiu
😊
10
odpowiedz
Kłosiu
170
Legend

Jaka dyskusja o śmieciowym żarciu :). Coś jakby o zepsuciu się jakości parówek. Może więcej mielonej tektury dodali? ;D

05.07.2012 10:13
Fett
11
odpowiedz
Fett
233
Avatar

Podpisuje się pod wilu25. Jak pasztet, to tylko PROFI pomidorowy. Inne, to tylko marne imitacje pasztetu...

No chyba, że Belgijski z Drosedu... ale to juz inna liga :) On to już jest jak wino wytrawne wśród baryłek owocowych

05.07.2012 10:15
graf_0
12
odpowiedz
graf_0
117
Nożownik

Sprawdźcie skład tych swoich pasztetów. Na pierwszym miejscu jest WODA. To oznacza że wody jest tam więcej niż mięsa/tłuszczu czy dowolnego innego składnika.
Nie dziwcie się więc że pasztet jest "delikatny" :D

05.07.2012 10:20
Mutant z Krainy OZ
13
odpowiedz
Mutant z Krainy OZ
249
Farben

Jakby człowiek patrzył na skład tego, co zamierza zjeść, to nic by nie zjadł :(

05.07.2012 10:23
Herr Pietrus
14
odpowiedz
Herr Pietrus
224
Ficyt

Akurat dobre parówki można jeszcze kupić. Owszem, nadal 100% mięsna w nich nie ma, ale, pomijając frykasy po 40-70zł za kg, te z Sokołowa np. po 15zł są bardzo dobre.

Naomiast watek faktycznie jedyny w swoim rodzaju - oto popsuł się "pasztet", w którym główne składniki to tłuszcz, woda i skóry, oraz MOM, na liscie gdzieś miedzy tłuszczem i skórami, jeśli idzie o ilość w produkcie.

Pasztet, jak juz, to kupuje się pieczony, do krojenia nożem, wtedy jest pyszny - a nie to coś w puszkach. Już w żarciu dla kota jest ponoc więcej mięsa.

Too cos mozna zjeść az na x lat, kiedy naprawdę trzeba (jakiś survival w środku lasu czy inny obóz - lepsze to przecież niż grilowane owady :D...

05.07.2012 10:29
graf_0
15
odpowiedz
graf_0
117
Nożownik

Z żarcia w puszkach warto kupować tylko wołowinę i wieprzowinę od krakusa.
Nie jest zbyt pyszna (bo brak w niej glutaminianu sodowego), ale to jest 96% wołowiny i 92% wieprzowiny (mniej więcej).
Czyste mieso.

05.07.2012 10:31
Gruby Misiek
😊
16
odpowiedz
Gruby Misiek
131
Konsul

Jeśli chodzi o pasztety to wg mnie tylko od "krakusa" są w miarę jadalne.

05.07.2012 10:43
Al Swearengen
17
odpowiedz
Al Swearengen
57
Pretorianin

ale cóż poradzę, że po innych pasztetach mam odruchy wymiotne? Ogólnie to jestem niejadek, wszelkie klopsy czy z puszki czy nie są dla mnie niejadalne, to samo z wołowiną i wieprzowiną z puszek, a jakbym chciał jeść domowy to bym jadł robiony przez ojca mojego, ale po wieprzowych bierze na wymioty, z pieczonym nie wiem jakbym zareagował, nie jadłem go już z 15 lat. A co do wody, to chyba faktycznie mogli podnieść ilość wody, bo jest taki rzadszy, ale kiedyś taki nie był. Kromal z pasztetem, pomidorem i szczypiorkiem to mistrzostwo świata.

05.07.2012 10:51
Kanon
👍
18
odpowiedz
Kanon
247
Befsztyk nie istnieje

Pasztet z boczkiem z Sokołowa.

http://www.niam.pl/pl/ots/5342-pasztet_z_boczkiem

05.07.2012 10:57
Rezor
19
odpowiedz
Rezor
146
NIN

Ostatnio odkryty i jak na razie u mnie na pierwszym miejscu: Pasztet z firmy Mróz.

05.07.2012 11:04
Garret Rendellson
20
odpowiedz
Garret Rendellson
87
Legend

.

post wyedytowany przez Garret Rendellson 2023-12-30 05:36:30
05.07.2012 11:17
Pan Wołodyjowski
👍
21
odpowiedz
Pan Wołodyjowski
43
Mały Rycerz

[8] +1 Jem go odkąd pamiętam.

05.07.2012 11:18
jarooli
👍
22
odpowiedz
jarooli
111
Would you kindly?

Najlepszy pasztet i tak u mamusi domowej roboty^^

05.07.2012 11:21
pecet007
23
odpowiedz
pecet007
178
~

[8] +2
zajebisty, zwykle nie lubię pasztetów, ale ten jem ze smakiem

05.07.2012 11:23
piokos
24
odpowiedz
piokos
108
27 do 1

pomyślałem że mam jakieś fanaberie, no bo po co ktoś miałby zmieniać idealną recepturę klejnotu wśród pasztetów?

fanaberia - rzecz wyszukana, bez której można by się obejść

jak rozumiem miałeś na myśli omamy

05.07.2012 11:32
pecet007
25
odpowiedz
pecet007
178
~

a tak w ogóle paprykarz szczeciński też zepsuli, kiedyś jadłem ze smakiem, teraz smakuje jakby same odpadki tam dawali

05.07.2012 11:38
yakuz
26
odpowiedz
yakuz
111
YUM YUM

pasztet, tylko wlasnorecznie robiony. NOMNOMNOM

05.07.2012 11:38
Herr Pietrus
27
odpowiedz
Herr Pietrus
224
Ficyt

albo fatamorganę. :D
Klejnot wśród pasztetów... Hmmm... ale skoro i takie rzeczy http://finanse.wp.pl/kat,104128,title,Hoop-Cola-chce-przeskoczyc-Pepsi,wid,14574324,wiadomosc.html?ticaid=1ec03 się dzieją, to nic mnie nie zdziwi.
Wszak ten wyrób pasztetowopodobny (bo nawet pasztetowa jest od tego lepsza, przynajmniej oficjalnie nie jest z miesa :D) jest na pewno 1000x lepszy od wspomnianej "coli"...

05.07.2012 11:53
maciejkami
👍
28
odpowiedz
maciejkami
69
Jónior

Tak, samorobny pasztet rulez!

05.07.2012 12:04
CyberTron
29
odpowiedz
CyberTron
108
Imperator Wersalka

Myślałem, że to wątek o dziewczynach;p.

05.07.2012 13:17
Herr Pietrus
30
odpowiedz
Herr Pietrus
224
Ficyt

Wole nie wiedzieć, jak rozumiałeś tytuł w kontekście dziewczyn...

05.07.2012 13:45
👍
31
odpowiedz
zanonimizowany602264
153
Legend

<--- [8] +3

05.07.2012 13:46
32
odpowiedz
zanonimizowany649929
35
Legend

Profi ftw, wy prochowickie bezguścia.

Forum: Najlepszy pasztet zmienił konsystencje?