Kotlety Schabowe inaczej, cześć druga zrazy zwijane ze schabu
Moja mama zawsze dodaje słoninę, ogórek w occie, równie podłóżnie pokrojony kawałek chleba (bez skórki), do tego kawąłeczek zmrozonego masłeka :)
Druga wersja to: kukurydza, czerwona i zielona papryka pokrojone w mała kosteczkę :)
Również w schabie. Nie używamy tego zmiękczacza i gotujemy w głębokim sosie, a te z kukurydzą smażymy. I fakt ogórki najlepiej pokroić skrobaczką do pyrów :)
nigdy nie smarowałem mięsa do zrazów solą zmiękczającą mięso ani go nie marynowałem i nigdy nie wyszły mi twarde :D
warto było napisać, że jak już wyjdzie ta podstawowa wersja, to warto poszaleć z tym co w środku
http://picasaweb.google.com/yasiu071/Jedzenie#5085654938385806002
tu na przykład na karkówce chyba, musztarda, szpinak, papryka, ser pleśniowy i ogórek. niebo w gębie :D
co do sosu - ja przed obsmażeniem obtaczam zrazy lekko w mące, to już daje zaczątek sosu po obsmażeniu i zalaniu wodą.
Ponoć nie da się zrobić sensownych (czytaj: smacznych) zrazów z drobiu. Prawda to?
Nie lubie schabu ;] Wole piersi kurczaka :P
omadaha - to nie będą zrazy... to będą rolady drobiowe. Da się zrobić, technologia ta sama, tylko nie wymagają duszenia - ja obsmażam zawijasy z każdej strony a potem zawinięte w folię alu piekę w piekarniku.
myszoor - lepsza wersja zrazów jest nie ze schabem tylko z polędwicą wołową, to jest zajobik :)
Może jeszcze jakąś panierką przydałoby się to posypać, bo teraz wyglądają trochę jak surowe(a raczej jak gotowane).
toaster ---> one są duszone, są przez to kruche i delikatne, jak lubisz przysmażone to trzeba je na patelnię o przysmażyć
Soul -> nie robiłem tego z jogurtem i + jeżyny i jagody - takie to mało konkretne, no i pora nie ten-tego.