Recenzje gier PS2

Recenzje i oceny najważniejszych i najpopularniejszych gier

Recenzje gier na platformę: PS2. Znajdziesz tu ponad 90 tekstów o grach na tę platformę.

Monsters vs. Aliens - recenzja gry
Monsters vs. Aliens - recenzja gry

recenzja gry2 czerwca 2009

W kinach pojawił się nowy film animowany twórców Shreka. Nie jest żadnym zaskoczeniem, że równolegle na sklepowe półki trafiła gra na tej podstawie.

Ultimate Ninja 4: Naruto Shippuden - recenzja gry
Ultimate Ninja 4: Naruto Shippuden - recenzja gry

recenzja gry4 maja 2009

Naruto nie daje za wygraną i atakuje w kolejnej grze z cyklu Ultimate Ninja. Fani są zachwyceni, a reszta? Na to pytanie staramy się odpowiedzieć w recenzji.

SingStar ABBA - recenzja gry
SingStar ABBA - recenzja gry

recenzja gry25 listopada 2008

Pretekstem do pojawienia się kolejnego SingStara jest wielki powrót grupy ABBA na rynek muzyczny, który dokonał się za sprawą filmu Mamma Mia! Czy zatem SingStar ABBA ma szansę odnieść sukces na polskim rynku?

Naruto: Ultimate Ninja 3 - recenzja gry
Naruto: Ultimate Ninja 3 - recenzja gry

recenzja gry6 października 2008

Charyzmatyczny, żółtowłosy ninja powraca w swej flagowej serii Naruto: Ultimate Ninja, tym razem z numerkiem 3.

SingStar Wakacyjna Impreza - recenzja gry
SingStar Wakacyjna Impreza - recenzja gry

recenzja gry15 lipca 2008

Kolejna część słynnej serii karaoke zaprasza tym razem w letnie, wakacyjne klimaty. Tradycyjnie mamy wersję przeznaczoną na nasz rodzimy rynek, gdzie obok zagranicznych, znajdziecie wiele polskich hitów.

Naruto: Uzumaki Chronicles 2 - recenzja gry
Naruto: Uzumaki Chronicles 2 - recenzja gry

recenzja gry31 marca 2008

Naruto: Uzumaki Chronicles 2 to standardowa pozycja stworzona na bazie potężnej licencji. Niestety, gra jest po prostu nudna.

Tony Hawk's Proving Ground - recenzja gry
Tony Hawk's Proving Ground - recenzja gry

recenzja gry28 grudnia 2007

Proving Ground to już dziewiąta odsłona popularnej serii sygnowanej nazwiskiem Tony’ego Hawka. I mimo że od premiery pierwszej części tej popularnej serii minęło już 8 lat, to Proving Ground nie odchodzi zbyt daleko od swojego protoplasty.

Shadow Hearts: From the New World - recenzja gry
Shadow Hearts: From the New World - recenzja gry

recenzja gry20 września 2007

Na ukończenie Shadow Hearts: From the New World potrzeba około czterdziestu godzin. Sporo, ale skłamałbym, gdybym stwierdził, że zabawa jest tak fantastyczna i wciągająca, że nawet nie zauważycie, jak ten czas zleci.

SingStar ESKA: Hity na Czasie - recenzja gry
SingStar ESKA: Hity na Czasie - recenzja gry

recenzja gry25 czerwca 2007

Tym razem zrobiono to, na co czekali polscy fani domowej zabawy w karaoke od czasu wydania SingStar’80s. SingStar: ESKA zawiera bowiem osiemnaście polskich utworów, które w ostatnich latach (2000-2006) przewinęły się przez rodzime listy przebojów.

Everybody's Tennis - recenzja gry
Everybody's Tennis - recenzja gry

recenzja gry22 maja 2007

Nie każda gra sportowa musi prezentować sobą głębię, niczym Pro Evolution Soccer, prawda? Doskonałym przykładem do tej pory takiego właśnie podejścia była swego czasu seria Everybody’s Golf.

Burnout Dominator - recenzja gry
Burnout Dominator - recenzja gry

recenzja gry24 kwietnia 2007

Burnout Dominator nie poraża innowacyjnością. Jednak nieprzyzwoicie szybkie auta, pędzenie na złamanie karku i spektakularne kolizje wciągną Cię szybciej, niż zdążysz się obejrzeć.

God of War II - recenzja gry
God of War II - recenzja gry

recenzja gry28 marca 2007

Bóg wojny wrócił i nie pozostawił konkurencji żadnych szans. Oto jedna z najlepszych gier na Playstation 2!

Recenzja gry Grand Theft Auto: Vice City Stories - kolejna fatalna konwersja
Recenzja gry Grand Theft Auto: Vice City Stories - kolejna fatalna konwersja

recenzja gry26 marca 2007

Kolejna świetna część słynnej serii i kolejna fatalna konwersja z PSP. GTA: Vice City Stories nie prezentuje rewolucyjnych rozwiązań, za to oferuje ciekawą fabułę, wiele misji, tony bonusów i mnóstwo akcji w najczystszej formie.

Final Fantasy XII - recenzja gry
Final Fantasy XII - recenzja gry

recenzja gry2 marca 2007

Mimo że już przy FFX programiści wycisnęli praktycznie wszystko, co się dało z czarnej skrzyneczki wyciągnąć, nie dali teraz za wygraną i dzięki zmianie w przedstawianiu świata i sposobie prowadzeniu kamery ta część sprawia wrażenie jeszcze piękniejszej.

Canis Canem Edit - recenzja gry
Canis Canem Edit - recenzja gry

recenzja gry23 lutego 2007

Nawet najwięksi optymiści muszą przyznać, że tak fajnych gier na Playstation 2 nie wyjdzie już wiele.

The Fast and the Furious: Tokyo Drift - recenzja gry
The Fast and the Furious: Tokyo Drift - recenzja gry

recenzja gry20 grudnia 2006

Grę można bez wątpienia polecić osobom, które na dniach zdecydowały się na zakup konsoli. Będą zadowolone z szybkiej akcji, ciekawych trybów gry oraz dużej liczby maszyn.

EyeToy: Kinetic Combat - recenzja gry
EyeToy: Kinetic Combat - recenzja gry

recenzja gry5 grudnia 2006

Czego potrzebujesz, by nauczyć się Kung Fu? Czyżby tylko konsoli, kamerki i płytki z Kinetic Combat? Oto jest pytanie.

Pro Evolution Soccer 6 - recenzja gry
Pro Evolution Soccer 6 - recenzja gry

recenzja gry4 grudnia 2006

Prawda taka, że czego by Konami nie wyrzuciło, czego nie dodało, to najlepszej symulacji piłki kopanej na rynku nie da się skopać.

Okami - recenzja gry
Okami - recenzja gry

recenzja gry17 października 2006

Engine, na jakim zostało stworzone Okami, jest wprost przepiękny. Cały otaczający nas świat, z wodą, wiatrem i ogniem włącznie został wykonany w taki sposób, by imitować rysunek.

Shinobido: Way of the Ninja - recenzja gry
Shinobido: Way of the Ninja - recenzja gry

recenzja gry21 sierpnia 2006

Twórcy serii Tenchu powracają, oferując nam realistyczny symulator bycia Ninja.

Forbidden Siren 2 - recenzja gry
Forbidden Siren 2 - recenzja gry

recenzja gry25 lipca 2006

Hello, co my tu mamy? Forbidden Siren 2. Survival horror jakiś – cool. Dzieło twórcy Silent Hilla – wow! Nie ukaże on się w Stanach, gdyż wydawca założył, że i tak by się tam nie sprzedał – Wooow!!

Grand Theft Auto: Liberty City Stories - recenzja gry
Grand Theft Auto: Liberty City Stories - recenzja gry

recenzja gry19 lipca 2006

Chęć zysku czy wyjście naprzeciw oczekiwaniom fanów – co skłoniło Rockstar do pozbawienia PSP jednego z najmocniejszych exclusive’ów?

Kingdom Hearts II - recenzja gry
Kingdom Hearts II - recenzja gry

recenzja gry5 lipca 2006

Jeśli ktoś zna Japończyków i ich skłonności do robienia z pozoru nawet najprostszych wątków istnego kogla-mogla, to powinien zdawać sobie sprawę, z czym mamy do czynienia w KHII. Liczba nowych postaci, wydarzeń i wątków jest ogromna.

Hitman: Blood Money - recenzja gry
Hitman: Blood Money - recenzja gry

recenzja gry4 lipca 2006

Hitman wraca i ku naszemu zaskoczeniu ma się lepiej niż kiedykolwiek. Chcesz zarobić trochę krwawej forsy?