Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Kurczak nadziany na butelce piwa

16.07.2017 17:19
Al Swearengen
1
1
Al Swearengen
57
Pretorianin

Kurczak nadziany na butelce piwa

Elo! dzisiaj postanowiłem pierwszy raz zrobić kuraka na piwie, wszystko wyszło całkiem ale cos popierdzieliło się, piwo ani trochę się nie gotowało, przez co nie chciało sciekać i nasączać mięsko; nadziewałem na butelece o pojemności 0.33l, temepratura 175 stopni opiekanie z termoobiegiem czas 1.5 godziny; czym mogło być to spowodowane?

post wyedytowany przez Al Swearengen 2017-07-16 17:51:20
16.07.2017 17:37
DanuelX
2
odpowiedz
DanuelX
82
Kopalny

Butelkę trzeba było otworzyć

16.07.2017 17:42
Al Swearengen
3
odpowiedz
Al Swearengen
57
Pretorianin

hahahaha NIET! wcale nieśmieszne, więc zamiast próbować być śmiesznym cwniakiem, zwyczajnie zamilcz jak nie masz nic użytecznego do powiedzenia,
no ale cóż... lewaki już chyba tak mają

16.07.2017 17:46
Herr Pietrus
4
odpowiedz
1 odpowiedź
Herr Pietrus
224
Ficyt

Ale lewaki przynajmniej wiedzą, ze zasadniczo piwo z tej butelki paruje. Miało wystrzelić jak szampan czy jak, po osiagnięciu temp. wrzenia?

16.07.2017 17:49
Al Swearengen
4.1
Al Swearengen
57
Pretorianin

widzisz tylko w tym problem, że ani trochę tego piwa nie ubyło

16.07.2017 17:46
DanuelX
5
odpowiedz
3 odpowiedzi
DanuelX
82
Kopalny

Lewaki potrafią przyrządzać własne jedzenie zamiast czekać na mamę.

16.07.2017 19:09
Al Swearengen
5.1
Al Swearengen
57
Pretorianin

ostanio tak się zastanawiałem, czy to tylko tak politycznie jesteście błaznami czy w tematach codziennych także, teraz już wiem...

16.07.2017 19:14
DanuelX
5.2
DanuelX
82
Kopalny

Jesteśmy towarzyszu!

16.07.2017 22:18
SuperSamuraj
16.07.2017 17:49
6
1
odpowiedz
zanonimizowany1232347
31
Generał

Trzaba było nie wypijać większości

16.07.2017 17:50
7
odpowiedz
zanonimizowany136591
54
Pretorianin

Należy wsypać do piwa trochę soli ...

16.07.2017 17:52
8
odpowiedz
1 odpowiedź
zanonimizowany1183921
15
Senator

Po prostu źle to nadziales, źle przyrządzone...

post wyedytowany przez zanonimizowany1183921 2017-07-16 17:52:56
16.07.2017 19:09
8.1
zanonimizowany1183921
15
Senator

I za co te minusy?

16.07.2017 18:39
9
odpowiedz
1 odpowiedź
FrankerZ
82
Generał

Po cholerę takie wymyślne dania? Jesteś w Polsce, jest niedziela to jedz schabowego, a nie jakieś zachodnie cuda, które smakują jak gówno. Chyba, że jesteś alkoholikiem i jedyne dania które ci podchodzą musza być z procentami...

16.07.2017 19:13
Al Swearengen
9.1
Al Swearengen
57
Pretorianin

magia świata, jak chcę to se sieknę jebany ramen, risotto czy inny Strogonow i nikomu nic do tego

16.07.2017 19:03
MrocznyWędrowiec
10
2
odpowiedz
2 odpowiedzi
MrocznyWędrowiec
88
aka Hegenox

Jak ktoś wyżej napisał, trzeba było soli dodać. Ja zwykle używam większej butelki piwa, połowę wcześniej odlewam i dodatkowo polewam z zewnątrz co jakiś czas. I jaką temp. miało to piwo - pokojową czy mega zimne?

16.07.2017 19:15
Al Swearengen
10.1
Al Swearengen
57
Pretorianin

piwo leżakowało od piątku w szafce, o soli pomyślałem dopiero w końcowych etapach, a samego kurczaka podlewałem sokiem z limonki i bulionem razem z tym całym wywarem z jaki wydobywał się z kurczaka i warzyw;
kurde może to przez tą małą buteleczkę piwa

żeby nie było, minusa raptem jednego dałem za bezsensowny ironiczny komentarz

post wyedytowany przez Al Swearengen 2017-07-16 19:17:52
16.07.2017 19:27
MrocznyWędrowiec
10.2
MrocznyWędrowiec
88
aka Hegenox

Wielkość butelki, nie ma tu większego znaczenia - zwłaszcza, że dałeś mniejszą. Temp. miałaby jakieś tam znaczenie (umieszczenie wewnątrz kurczaka trochę izoluje temperaturę i mogłoby się teoretycznie nie podgrzać wystarczająco - ale to też raczej gdybanie). Sądzę, że wina piwa (skład) - przez co często się właśnie soli dodaje. Następnym razem możesz też temp zwiększyć - ja zwykle robię w 180-190.

16.07.2017 19:13
11
odpowiedz
zanonimizowany1183921
15
Senator

Wkłada się do środka kurczaka otwarte piwo. Tyle tego. Do piekarnika nie wkłada się piwa zakapslowanego, bo ci to wyrzuci na zewnątrz. Ja raz tak zrobiłem to mi piekarnik otworzyło i żarówkę spalilo.

post wyedytowany przez zanonimizowany1183921 2017-07-16 19:15:39
16.07.2017 20:41
😁
12
odpowiedz
zanonimizowany1217831
12
Pretorianin

Ja ci polecam następnym razem ten prosty przepis: kura duszona w płocie.

16.07.2017 20:42
cswthomas93pl
13
odpowiedz
2 odpowiedzi
cswthomas93pl
135
Legend

Bo to kurczaka miałeś nadziać, a nie sobie wkładać..

16.07.2017 20:55
Al Swearengen
13.1
3
Al Swearengen
57
Pretorianin

i po co ten nic nie wnoszący do tematu komentarz?
nie pytałem się o twoje skryte marzenia seksulne
swoją drogą, miałem ciebie raczej za tą inteligentniejszą stronę gola

post wyedytowany przez Al Swearengen 2017-07-16 20:56:44
16.07.2017 22:55
cswthomas93pl
13.2
cswthomas93pl
135
Legend

Jeśli Cię uraziłem, to wybacz. Miało być z humorem. Więcej dystansu :)

post wyedytowany przez cswthomas93pl 2017-07-17 09:00:06
16.07.2017 20:57
14
odpowiedz
zanonimizowany1144456
21
Pretorianin

Spróbuj następnym razem nalać troszkę piwka wokół kurczaka, żeby Ci się nic nie wylało w cholere to trzymaj to w folii na blaszce. O wiele lepsze niż nadziewane... Moim zdaniem :)

post wyedytowany przez zanonimizowany1144456 2017-07-16 20:57:34
16.07.2017 21:01
15
2
odpowiedz
zanonimizowany1225531
0
Generał

Może bezprocentowe te piwo było?

16.07.2017 21:31
16
odpowiedz
zanonimizowany636606
89
Generał

Wyższa szkoła gotowania: wsadzić butelkę w d... kurczakowi.
A mogłeś zamiast tego zrobić z nim cuda, ale nie, butelka piwa brzmi super cool i pewnie zajebiście smakuje.
I bardzo dobrze.

16.07.2017 21:35
17
odpowiedz
1 odpowiedź
Insekt6
67
Generał

Parowanie zależy od: różnicy temperatur między ośrodkami, wilgotności powietrza, ciśnienia gazu w ośrodku, prędkości płynu (gazu) i powierzchni parowania.

16.07.2017 21:47
Konr@d
17.1
Konr@d
16
Would You Kindly?

To jest temat o przyrządzaniu kurczaka z butelką w d*pie a nie o fizyce

16.07.2017 21:41
18
1
odpowiedz
zanonimizowany1144456
21
Pretorianin

No, wiadomo.

16.07.2017 21:57
19
1
odpowiedz
2 odpowiedzi
daro11221
86
Generał
Wideo

Błędem było, że użyłeś butelki zamiast puszki. Tu masz fachowy przepis.
https://www.youtube.com/watch?v=WNIKZJjrtBo

post wyedytowany przez daro11221 2017-07-16 22:32:39
16.07.2017 22:06
Al Swearengen
19.1
Al Swearengen
57
Pretorianin

i tym się sugerowałem ale butelka wydała mi się bezpieczniejsza niż jakieś metale z farbą

i widzisz Setak, o to w tym przepisie chodziło, aby parujące piwo dawało delikatnośći i soczystości suchemu mięsu drobiowemu ale nie lepiej powiedz cool pwio alkohol

16.07.2017 22:14
MrocznyWędrowiec
19.2
MrocznyWędrowiec
88
aka Hegenox

Generalnie każdy alkohol robi dobrze przy obróbce termicznej mięsa. Nie sugeruj się tym co mówią tacy, którzy nie wiedzą do czego służy patelnia i wciąż mając x lat czekają, aż im mamusia pod nos podstawi obiad xP

post wyedytowany przez MrocznyWędrowiec 2017-07-16 22:18:05
18.07.2017 12:49
20
odpowiedz
krukilis
139
Generał

Sprawa jest prosta. Ten wynalazek to ściema, jak sam zauważyłeś.

Forum: Kurczak nadziany na butelce piwa