tak z ciekawości pytam, może macie jakieś fajne strony z przepisami i poradami? może coś doświadczeniem się podzielicie?
spoiler start
tak tak takich stron jest wiele można sobie wyszukać.
spoiler stop
https://www.youtube.com/user/paei100 - tak, Ogiński, ten z Masterchefa i ten od Sądołowa :)
https://www.youtube.com/channel/UCMbOdzSuMh5fbO19NDif7Rg
https://www.youtube.com/user/BarbecueWeb - oyeeahh!... thats smyllls guuut! :)
Do wyklarowania rosołu dodaj surową cebulę.
Jesli coś przesolisz- wrzuć obraną, surową pyrkę na kilka minut.
gdy mieszasz składniki na ciasto (masło, maką itp) to mieszaj w jedną stronę, aż do końca.
Pieprzu nigdy za wiele :)
Warto zaopatrzyć się w tabasco. Do sosów i zup w sam raz. :)
Reg 03 - spróbowałem kilka jego przepisów i jestem zadowolony, a finał w programie o czymś jednak świadczy :)
Ja trochę gotuję, poniżej specjalność a'la moi:
Pokroić chleb na cieniutkie 3 kromki. Delikatnie posmakować masłem, będzie wtedy wilgotniejszy.
Następnie posiłek przyozdabiamy plasterkiem wędliny, a następnie plasterkiem żółtego sera.
Wkładamy do mikrofalówki na 30 sekund lub do rozpuszczenia sera.
Można przyozdobić ketchupem.
Smacznego!
mohenjodaro - czapki z głów. Dość skomplikowany przepis, jako że wymaga obróbki termicznej.
Dodam jeszcze, że Francuzi mają dość skomplikowaną nazwę na bułkę z masłem i rzodkiewką.
Food Emperor
https://www.youtube.com/channel/UCJ7yzQTV9Yw6zwAaEIL5Jtg
Gosciu tak robi za***biscie dobre żarcie, ze az jaja same pękają.
10 tego gościa to znam
a mam pytanie, są dwa (tylko zapomniałem jakie) popisowe dania Gordona Ramsaya, jakie?
Coz :) moge pare rad odnosnie "stir fry" udzielic :) dla fanow azjatyckich klimatow :]
Oraz udzielic rad odnosnie smazenia stekow
(jak i czesci z ktorej smazymy oraz ras miesnych )
:) w takim telegraficznym skrocie
Dragon_666 --> Dla samego akcentu ogladam Food Emperora :]