Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Czy ktoś tu gotuje ?

27.01.2015 18:15
tadzikg
1
tadzikg
186
starszy brygadier

Czy ktoś tu gotuje ?

tak z ciekawości pytam, może macie jakieś fajne strony z przepisami i poradami? może coś doświadczeniem się podzielicie?

spoiler start

tak tak takich stron jest wiele można sobie wyszukać.

spoiler stop

27.01.2015 18:21
szympek1818
😁
2
odpowiedz
szympek1818
56
Generał

Nie lepiej się napić ?

27.01.2015 18:32
malyb89
3
odpowiedz
malyb89
186
Demigod

http://gotuj.skutecznie.tv/

https://www.youtube.com/user/paei100 - tak, Ogiński, ten z Masterchefa i ten od Sądołowa :)

https://www.youtube.com/channel/UCMbOdzSuMh5fbO19NDif7Rg

https://www.przepisy.pl/

https://www.youtube.com/user/BarbecueWeb - oyeeahh!... thats smyllls guuut! :)

Do wyklarowania rosołu dodaj surową cebulę.

Jesli coś przesolisz- wrzuć obraną, surową pyrkę na kilka minut.

gdy mieszasz składniki na ciasto (masło, maką itp) to mieszaj w jedną stronę, aż do końca.

Pieprzu nigdy za wiele :)

Warto zaopatrzyć się w tabasco. Do sosów i zup w sam raz. :)

Reg 03 - spróbowałem kilka jego przepisów i jestem zadowolony, a finał w programie o czymś jednak świadczy :)

27.01.2015 18:34
Reg03
4
odpowiedz
Reg03
44
Trust me

Ogiński się średnio zna na tym co robi więc nie warto go subskrybować.

27.01.2015 18:38
Szyszkłak
5
odpowiedz
Szyszkłak
203
RZUŁTY WONSZ PIENĆ
27.01.2015 18:43
mohenjodaro
6
odpowiedz
mohenjodaro
109
na fundusz i prywatnie

Ja trochę gotuję, poniżej specjalność a'la moi:

Pokroić chleb na cieniutkie 3 kromki. Delikatnie posmakować masłem, będzie wtedy wilgotniejszy.
Następnie posiłek przyozdabiamy plasterkiem wędliny, a następnie plasterkiem żółtego sera.

Wkładamy do mikrofalówki na 30 sekund lub do rozpuszczenia sera.

Można przyozdobić ketchupem.

Smacznego!

27.01.2015 18:46
malyb89
7
odpowiedz
malyb89
186
Demigod

jodaro - toż to klasyka! :)

27.01.2015 19:00
Minas Morgul
😉
8
odpowiedz
Minas Morgul
240
Szaman koboldów

mohenjodaro - czapki z głów. Dość skomplikowany przepis, jako że wymaga obróbki termicznej.
Dodam jeszcze, że Francuzi mają dość skomplikowaną nazwę na bułkę z masłem i rzodkiewką.

27.01.2015 19:03
Dragon_666
9
odpowiedz
Dragon_666
70
Get Twiztid

Food Emperor
https://www.youtube.com/channel/UCJ7yzQTV9Yw6zwAaEIL5Jtg

Gosciu tak robi za***biscie dobre żarcie, ze az jaja same pękają.

27.01.2015 19:11
Arxel
10
odpowiedz
Arxel
220
Kostka Rubika
27.01.2015 19:29
tadzikg
11
odpowiedz
tadzikg
186
starszy brygadier

10 tego gościa to znam

a mam pytanie, są dwa (tylko zapomniałem jakie) popisowe dania Gordona Ramsaya, jakie?

27.01.2015 21:50
MiniWm
😈
12
odpowiedz
MiniWm
231
PeaceMaker

Coz :) moge pare rad odnosnie "stir fry" udzielic :) dla fanow azjatyckich klimatow :]

Oraz udzielic rad odnosnie smazenia stekow
(jak i czesci z ktorej smazymy oraz ras miesnych )

:) w takim telegraficznym skrocie

Dragon_666 --> Dla samego akcentu ogladam Food Emperora :]

Forum: Czy ktoś tu gotuje ?