Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Piersi - co z nimi zrobic

17.03.2011 11:17
1
vlodek2532
6
Senator

Piersi - co z nimi zrobic

Nie , nie chodzi o cycki a piersi z kurczaka.

Mam 2 kg i nie wiem co na obiad zrobić sobie.

Na razie biorę pod uwagę dwie możliwości:
Spaghetti z jakimś sosem i ogromnym dodatkiem piersi (najlepsze jakie może być)
Piersi kurczaka w panierce z sezamem w sosie czosnkowym

Ewentualnie tradycyjny kotlet z piersi

Coś byście doradzili?

17.03.2011 11:19
jarekao
😜
2
odpowiedz
jarekao
156
PAX

Dobra to wpisywać się kogo temat wątku zmylił.

17.03.2011 11:19
pecet007
3
odpowiedz
pecet007
178
~
17.03.2011 11:20
4
odpowiedz
zanonimizowany752059
0
Pretorianin

Duszone piersi w kawałkach. Mniam.

17.03.2011 11:22
5
odpowiedz
zanonimizowany645422
22
Pretorianin
17.03.2011 11:23
sekret_mnicha
6
odpowiedz
sekret_mnicha
255
fsm

GRYOnline.plTeam

Z rzeczy banalnych - ostatnio sprawdzałem reklamowany w tv "pomysł na..." i jest niezły, zwłaszcza z sosem.

17.03.2011 11:23
tmk13
👍
7
odpowiedz
tmk13
252
Generał
Image

Chicken Fettuccine Alfredo, czyli makaron z kurczakiem w sosie smietanowo-serowym. Polecam!

http://foodwishes.blogspot.com/2010/03/chicken-fettuccine-alfredo-since-it-was.html

17.03.2011 11:24
8
odpowiedz
zanonimizowany89345
101
Generał

http://www.kuron.com.pl/przepisy/art546.html

Prosto się robi i nie trzeba jeść na raz - jak zostanie to spokojnie możesz zjeść jutro (danie poczeka na Ciebie w lodówce) :)

17.03.2011 11:26
9
odpowiedz
vlodek2532
6
Senator

[6] tez właśnie się zastanawiałem nad tym by zrobić te pieczone piersi z dipami (nie wiele różniące się od moich z sezamem i sosem) albo nagetsy. moje zdolności kulinarne nie są zbyt rozwinięte

[3] to za dużo jak dla mnie

[5] mniej-więcej to samo mam w planie

[7] Jakoś nie bardzo mi to lezy

[8] Tez jakoś bez szału

Ewentualnie kiedyś robiłem sobie gyrosa z sałatką i frytkami - tak mnie teraz na to chęć naszła tym bardziej, ze fettę, oliwki i korniszony mam w domu akurat

17.03.2011 11:42
👍
10
odpowiedz
zanonimizowany486144
68
Generał

Ugotuj w niesolonej wodzie. Zjedz z gotowanym, niesolonym ryżem - ot, posiłek wojownika. ; )

17.03.2011 11:46
tygrysek
11
odpowiedz
tygrysek
249
porywacz zwłok

fix do potraw chińskich + ryż + piersi
pychota

17.03.2011 11:49
12
odpowiedz
zanonimizowany89345
101
Generał

Unikam wszelkiego rodzaju fixów i torebek - w mojej ocenie to smakowy śmieć, a skład strach czytać... Z tymi torebkami jest trochę jak z jedzeniem w fast foodach - nazwy różne, a wszystko prawie tak samo smakuje.

Gotuję praktycznie codziennie więc mam niejako pojęcie o tym fachu :)

17.03.2011 11:51
13
odpowiedz
vlodek2532
6
Senator

[12] może masz ale apetycznie to nie wygląda.

Takie podsmażanie, podduszanie - moim zdaniem to zabija smak piersi.

[14] mi chodzi o to, ze robi się taka suchawa, trochę jak chudziutki schab pieczony

17.03.2011 11:52
14
odpowiedz
zanonimizowany89345
101
Generał

Na zdjęciach potrawy rzadko wyglądają podobnie do tego co zrobisz... ;)

Takie podsmażanie, podduszanie - moim zdaniem to zabija smak piersi.

Jest dokładnie odwrotnie. Podsmażasz po to, żeby zamknąć w mięsku pory z zewnątrz wtedy podczas duszenia sok z mięsa zostaje w środku a nie ucieka w całości do sosu.

17.03.2011 12:04
15
odpowiedz
zanonimizowany4090
97
Legend

Jest swietny przepis na piersi kuraczaka w ciescie, w sosie miodowo-cytrynowym, ale wymaga to nieco zachodu...

W razie czego duzo prosciej - w panierke i na gleboki olej, jak frytki. W efekcie sa one SOCZYSTE, bo wiekszosc przepisow na piers kurczaka sprawia, ze mieso po usmazeniu jest suche i wlokniste.

17.03.2011 12:08
16
odpowiedz
vlodek2532
6
Senator

Zrobię sobie gyrosa hehe

W kawałki w zalewę, na kuchnie pokroić sałatki do tego, zrobić sos czosnkowy z jogurtu i usmażyć frytki i w przyprawę do ziemniaków je i obiad gotowy

17.03.2011 12:32
tygrysek
17
odpowiedz
tygrysek
249
porywacz zwłok

może i tak Niedzielny Gościu, ale smak jest zajebisty. można dokroić warzyw i będzie mniej szkodliwe jedzenie
a jeśli gotujesz dobrze, to może zamienisz przepis z fixa na rzeczywiste rozwiązanie? jak zamienić wodę, grzyby i kiełki w gęsty sosik bez skrobi

a tak w ogóle to uważam, że piersi z kurczaka nie mają żadnego smaku. są jałowe i bez przypraw smakują jak styropian

17.03.2011 12:35
18
odpowiedz
siwCa
85
Legend

pokrój pierś w paski dopraw wegetą, papryką i przyprawą do gyrosa lekko podsmaż
dodaj pokrojoną w paseczki konserową papryką na patelnię, przesmaż sekundę
dodaj śmietanę zamieszaczj, jak trza dodaj soli pieprzu i gotowe.

danie bardzo szybkie i smaczne

17.03.2011 12:38
Molpi
👍
19
odpowiedz
Molpi
23
Senator

[1] jesteś mało kreatywny... otwórz lodówkę i stwórz coś :)

17.03.2011 12:53
PrzemoDZ
20
odpowiedz
PrzemoDZ
132
Legend

W zaprawę, może być samodzielnie robiona (miód, keczup, zioła, przyprawy, sproszkowany czosnek), zawinąć w folię i na trochę ponad godzinę do piekarnika. Podać np. z ryżem i warzywami. Łatwizna, a można naprawdę dobrze i ze smakiem zjeść.

17.03.2011 13:04
yasiu
21
odpowiedz
yasiu
199
Legend

ja ostatnio robilem w rekawie do pieczenia - przyprawione imbirem, czili, pieprzem kajeńskim, cukrem, czekoladą i cynamonem. podlane odrobiną sosu sojowego.

40 minut w opiekaczu w rekawie, potem rekaw rozcinamy i jest git.

17.03.2011 13:28
22
odpowiedz
QrKo
147
Yarr!

1. W kostke na patelnie, smazysz z przyprawami, na koncu dodajesz ze sloika sos knorr smietanowo pomidorowy http://wygodny-market.pl/upload/images/products/big/KNORR_Sos_smietanowo-pomidorowy_500g11.jpg i jesz z ryzem.

2. Jak wyzej w kostke na patelnie z tym ze sos http://wygodny-market.pl/upload/images/products/big/Winiary_Fix_Pomysl_na_kurczaka_w_sosie_smietanowo-ziolowym_30g949.jpg (trzeba do niego smietanke 12%) i jesz z ziemniakami.

Moje 2 ulubione dania z piersi z kurczaka.

17.03.2011 13:36
😊
23
odpowiedz
JÓZEK2
161
Generał

Na surowo opierdziel i gitara. Będziesz się przejmował. Jak będziesz kombinował to z głodu padniesz.

17.03.2011 13:50
24
odpowiedz
zanonimizowany89345
101
Generał

jak zamienić wodę, grzyby i kiełki w gęsty sosik bez skrobi

Użyj malaksera, albo gotuj odpowiednio długo. Zagęszczać można delikatnie mąką, ale ja do sosów grzybowych dodaję w trakcie gotowania kromkę razowego chleba. Dodaje wspaniały smak i fajnie zagęszcza sos. Do grzybowych sosów świetnie też się komponuje starty (świeży) imbir, tylko nie za dużo bo potrafi zdominować smak. Powodzenia!

17.03.2011 14:18
Devorels
25
odpowiedz
Devorels
66
The Phenomenal One

Panowie fałszywy alarm :(

17.03.2011 16:04
26
odpowiedz
vlodek2532
6
Senator

Zrobiłem sobie gyrosa (została jeszcze sporo porcja na jutro) a z reszty piersi w sezamie.

sos robiłem czosnkowy z jogurtu, majonezy, przypraw, ketchupu oraz czosnku. I do gyrosa i do sezamu

17.03.2011 16:20
😁
27
odpowiedz
zanonimizowany771462
7
Generał

A ty mówisz że ja zakładam durne wątki.

17.03.2011 16:37
Azerko
👍
28
odpowiedz
Azerko
22
Alone in the wild
Image

eh też mnie zmylił temat i za to dam od siebie :D ->

17.03.2011 16:45
AloneInTheDark
29
odpowiedz
AloneInTheDark
58
AITD

[6]

W tym pomyśle na Nuggetsy naprawdę pyszny jest ten sosik, panierka to bułka tarta + przyprawy, więc nic odkrywczego.

Ale dla początkujących jak najbardziej polecam.

17.03.2011 16:47
30
odpowiedz
zanonimizowany656413
16
Generał

Gdybyście zamiast o cyckach pomyśleli o kurczaku to znaczyło by że coś z wami nie tak...

17.03.2011 16:52
😒
31
odpowiedz
zanonimizowany472379
49
Senator

Patrząc na nazwę tematu spodziewałem się czegoś innego. Lepszego.

Forum: Piersi - co z nimi zrobic